Relatief onbekende Konka springt op de Amerikaanse tv-markt met quantum dot- en OLED-modellen

konka x11 series oled tv 55 inch front cropped

Het lijkt alsof om de twee jaar een ander bedrijf de Amerikaanse tv-markt betreedt of verlaat. Soms is het dezelfde outfit. Neem bijvoorbeeld LeEco: de Chinese fabrikant dook in 2016 in – in een poging om Vizio te verwerven in het proces – om vervolgens uit te barsten en Vizio achter zich te laten.

Konka zou meer uithoudingsvermogen kunnen blijken te hebben, als de nummer vijf tv-verkoper in China, met alle gevolgen van de wereldwijde handelsconcurrentie aanwezig.

Maar het grote nieuws is niet zozeer een andere leverancier, maar een leverancier die binnenkomt met een OLED-tv: de Konka X11-serie. OLED’s zijn notoir moeilijk te fabriceren in grotere formaten, maar het bedrijf zegt niet of het deze zelf produceert of bij een OEM koopt, waarbij LG uit Zuid-Korea de meest waarschijnlijke leverancier is.

konka q7 serie qled smart tv 55 inch bijgesneden

Het bedrijf zal een vrij breed assortiment aanbieden, waaronder de kleinere en meer betaalbare H3- en U5-serie, een Q7-serie met quantum dot-kleur en zelfs een serie micro-LED-tv’s vergelijkbaar met Samsung’s The Wall. Wat meer is, Konka zegt dat het dit jaar ook 8K OLED-tv’s toont op CES.

We moeten nog een Konka-tv zien, maar het is een indrukwekkende en ambitieuze poging op de Amerikaanse markt. Houd ons in de gaten voor beoordelingen zodra we monsters in handen kunnen krijgen.

0 Shares:
You May Also Like