Recente upgrades stapelen zich op de besturingsopties

levion decora smart wifi product family

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Smart home hub niet vereistGoede bedieningsopties (Alexa, Google Assistant, IFTTT en Nest)Eenvoudig te gebruiken app

nadelen

Relatief complexe hardware-installatieHalfgebakken geofencing-functieWandplaat niet inbegrepen

Ons oordeel

Hoewel hij bescheiden geprijsd en redelijk capabel is, biedt de slimme dimmer van Leviton niet genoeg nieuwe trucs om ons overdreven enthousiast te maken.

Leviton is geen onbekende in de lichtschakelaar, en het was een vroege verhuizer in de smart home-ruimte. Dat soort volwassenheid is goed nieuws voor diegenen die op zoek zijn naar productstabiliteit, maar het betekent ook dat shoppers worden geconfronteerd met een ontmoedigende, complexe markt, aangezien Leviton nu meer dan een dozijn smart switch-producten verkoopt op basis van Bluetooth, HomeKit, Z-Wave, en in deze geval—Wi-Fi-protocollen.

We hebben eerder gekeken naar verschillende modellen in Leviton’s Decora Smart Wi-Fi-reeks, maar vonden ze grotendeels te wensen over vanwege hun beperkte opties: je kon ze bedienen met spraakopdrachten van Amazon Alexa of Google Assistant (of door de apparaten zelf te manipuleren), en dat was over het. Leviton heeft sindsdien deze productlijn bijgewerkt om compatibiliteit toe te voegen met IFTTT (If This Then That) en sommige Nest-apparaten (met name Nest Learning Thermostats, Nest Cams en de Nest Protect rook-/koolmonoxidedetector). De Leviton-app is ook bijgewerkt met de bezettingsmodi voor thuis en onderweg.

De belangrijkste aantrekkingskracht van slimme Wi-Fi-apparaten zoals deze is dat ze geen hub of bridge nodig hebben om verbinding te maken met uw thuisnetwerk. Dat betekent dat je ze rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat kunt bedienen – het is niet nodig om ook een SmartThings, Wink of andere smart-home hub of bridge te hebben geïnstalleerd.

Leviton Decora Smart Wi-Fi-app

Zoals fans van de op dezelfde manier geconfigureerde LIFX Wi-Fi-lampen kunnen bevestigen, is dat goed nieuws als je de hoeveelheid uitrusting die je moet beheren, wilt vereenvoudigen. Als u echter ook de snelheidsregeling van de plafondventilator wilt, moet u er rekening mee houden dat niets in de Decora Smart Wi-Fi-familie van Leviton daartoe in staat is. Het bedrijf produceert momenteel alleen Bluetooth- en Z-Wave-ventilatorcontrollers voor in de muur.

Alle Decora Smart Wi-Fi-producten worden via hetzelfde proces geconfigureerd: u maakt verbinding met een tijdelijk Wi-Fi-netwerk dat de switch maakt en draagt ​​vervolgens de controle over aan uw permanente netwerk. De My Leviton-app leidt je door het eenvoudige proces, waarna al je Leviton-schakelaars in de app boven elkaar verschijnen. Tik op het aan/uit-pictogram aan de linkerkant om ze in of uit te schakelen. Als de schakelaar een dimmer bevat, kan deze worden bediend via de vervolgkeuzelijst aan de rechterkant. Schema’s kunnen – enigszins onintuïtief – worden ingesteld via het + -pictogram in de rechterbovenhoek van de app. Dit gedeelte van de app wordt gebruikt om een ​​nieuwe toe te voegen: apparaten, kamers, schema’s en meer.

Sinds onze laatste recensie heeft Leviton gewerkt aan het toevoegen van connectiviteitsfuncties aan de Decora Smart Wi-Fi-lijn. Vorig jaar waren spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant je enige keuzes; vandaag worden Nest en IFTTT ook ondersteund. Er is ook een vleugje geofencing toegevoegd, zodat je lampen en slimme stekkers automatisch kunt uitschakelen als je weggaat en weer aangaat als je thuiskomt. Deze functie is echter niet gekoppeld aan de GPS-locatie van uw apparaat; in plaats daarvan moet u handmatig de bezettingsmodus selecteren, die bovenaan het dashboard van de app verschijnt, op Thuis of Afwezig. Een andere instelling kan worden gebruikt om de lichten willekeurig aan en uit te zetten terwijl je weg bent na zonsondergang.

Elk van deze opties kan worden gebruikt met afzonderlijke schakelaars of met meerdere schakelaars die in de app zijn gegroepeerd.

Laten we inzoomen op twee van de apparaten in deze regel die we niet eerder hebben behandeld.

Decora Smart Wi-Fi Inbouw Dimmer (DW6HD-1BZ)

leviton decora smart wifi dw6hd 1bz

Dit is een schakelaar in tuimelschakelaar, en zowel witte als lichte amandelpeddels zijn inbegrepen, maar de bijpassende muurplaten worden apart verkocht. Zoals bij elke schakelaar, vereist Leviton’s DW6HD-1BZ een bescheiden hoeveelheid elektrische knowhow om in te stellen. Een enigszins onorthodox hardware-ontwerp heeft een paar schroefaansluitingen op ongebruikelijke locaties, dus je zult goed op de uienvel-handleiding willen letten, hoewel deze nauwelijks is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid.

Het vreemde ontwerp heeft een doel: hoewel sommige slimme schakelaars zijn gebouwd om enkelpolige toepassingen te ondersteunen (dwz een plafondlamp die wordt bediend door een enkele schakelaar aan de muur, versus een lamp die kan worden bediend door schakelaars op twee of meer locaties), Leviton’s SW6HD maakt een installatie in drie richtingen mogelijk: u koopt de juiste bijpassende schakelaar (die minder kost dan de slimme versie omdat er geen wifi-radio aan boord nodig is).

De dimfuncties bevinden zich in een kleine plastic nok rechts van de rocker. Elke klik omhoog verlicht het licht een stap, en elke klik naar beneden dimt het. De rocker zelf schakelt het licht eenvoudig aan of uit, maar de schakelaar onthoudt de laatste helderheidswaarde tussen power-cycli. Afgezien van de wirwar van logo’s die op de schakelaar zijn gedrukt, is het ontwerp schoon en ingetogen en zou het weinig moeite moeten hebben om in elke omgeving te passen.

Decora Smart Wi-Fi Plug-in Stopcontact (DW15A-1BW)

leviton decora smart wifi dw15a 1bw

Geaard stopcontact nodig? Leviton’s DW15A biedt plaats aan een driepolige stekker in een iets grotere vormfactor dan de DW3HL-1BW die we eerder hebben beoordeeld. Voor je moeite geef je dimfuncties op: in de app kun je de DW15A alleen aan- en uitzetten, ongeacht wat je erop hebt aangesloten.

Hoewel dit stopcontact werkt met een lamp of andere lichtbron, is het in de eerste plaats ontworpen voor kleine apparaten, waaronder ventilatoren, kleine fonteinen en andere gemotoriseerde apparaten met een vermogen tot 0,5 pk en 15 ampère stroomverbruik. Nogmaals, het gebrek aan variabel vermogen betekent dat je het bijvoorbeeld niet kunt gebruiken om de snelheid van een aangesloten ventilator te regelen, hoewel het, net als bij de DW3HL-1BW, perfect werkte in mijn tests voor directe aan/uit-toepassingen.

Is de Decora Smart Wi-Fi-line-up nu waardig?

Leviton’s hubless, Wi-Fi-verbonden lijn heeft het afgelopen jaar een aantal slimme upgrades ondergaan, maar het opnieuw bedraden van in-wall schakelaars is niet eenvoudiger geworden. Dat gezegd hebbende, nieuwe verbindingen met Nest en IFTTT kunnen de angel van het elektrische werk een beetje verlichten, terwijl de mobiele app van Leviton de basis dekt zonder de zaken al te ingewikkeld te maken. De plug-in-apparaten zijn veel gemakkelijker om mee te werken dan de in-wall-apparaten, maar elk product in de lijn verdient nu aandacht van slimme thuis-upgrades.

0 Shares:
You May Also Like