Realtime songteksten arriveren voor Spotify-gebruikers, maar niet overal

spotify mobile new look

Spotify-luisteraars kunnen eindelijk de songtekst van hun favoriete nummers in realtime lezen, maar de functie komt voorlopig alleen voor bepaalde regio’s, en de VS is daar niet een van.

TechCrunch meldt dat Spotify vanaf vandaag realtime songteksten zal aanbieden voor gebruikers in 26 markten, waaronder landen in Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.

Onder de landen op de lijst: Argentinië, Brazilië, Colombia, Chili, Mexico, Peru, Bolivia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua, Panama, Paraguay, El Salvador, Uruguay, Vietnam, Filippijnen, Indonesië, Maleisië, Thailand, Taiwan, Singapore en Hong Kong.

Om de songtekst te zien, zegt TechCrunch dat je eenvoudig op de knop “Lyrics” op het scherm “Now Playing” kunt drukken. Terwijl de track wordt afgespeeld, wordt de huidige songtekst gemarkeerd.

Apple Music, Amazon Music en YouTube Music bieden al in-app-teksten, hoewel de in-app-teksten van YouTube Music niet in realtime scrollen (of in ieder geval nog niet).

Spotify test sinds eind vorig jaar stilletjes realtime songteksten, wat verklaart waarom gebruikers af en toe songteksten in de app hebben opgemerkt.

Helaas is de VS niet opgenomen in Spotify’s eerste uitrol van realtime songteksten, waarbij TechCrunch opmerkt dat “complexiteiten rond songteksten en licenties” de oorzaak zijn van de trage uitrol.

En hoewel Spotify-gebruikers in Canada songteksten konden volgen tijdens een recente testronde, zullen ze die functionaliteit verliezen na de officiële lancering van de songtekst van vandaag, voegt TechCrunch eraan toe.

Toen we Spotify vroegen wanneer realtime songteksten in andere regio’s, waaronder de VS, zouden kunnen aankomen, bood het bedrijf geen ETA aan.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de productervaring te verbeteren en hebben vaak verschillende functies beschikbaar in verschillende markten op basis van verschillende factoren, zoals lokale licenties en concurrentielandschap”, aldus een woordvoerder van Spotify.

0 Shares:
You May Also Like