Realtek HD-audiomanager ontbreekt na update van Windows 10? Hier hoe je het terug kunt krijgen

De Realtek HD Audio Manager is voorgeïnstalleerd met Realtek’s High-Definition (HD) Audio Driver op bijna elke Windows-computer. Het helpt Windows-computers om audioapparaten te detecteren wanneer ze op het systeem zijn aangesloten, zoals koptelefoons, luidsprekers en microfoons, enz., Beheert hun configuratie en geeft hun controle aan de pc. Soms ervaar je Realtek HD Audio Manager ontbreekt vanuit het Configuratiescherm of de taakbalk, het systeemvak en het meldingsgedeelte. weinig gebruikers melden Realtek Audio Manager wil niet openen of Kan Realtek Audio Manager niet vinden na Windows-update.

Realtek audiomanager ontbreekt

Als u merkt dat Realtek HD Audio Manager op uw computer ontbreekt, hoeft u zich hier geen zorgen te maken over het oplossen van het ontbrekende probleem met Realtek HD Audio Manager en om het terug te krijgen in Windows 10.

Druk op Windows-toets + R, typ C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA en klik op ok, dubbelklik op RtkNGUI64.exe, heb je Realtek HD Audio Manager gekregen?

Realtek HD Audio-stuurprogramma bijwerken

Het installeren van de nieuwste Windows-updates brengt niet alleen beveiligingsverbeteringen en bugfixes met zich mee, maar installeert ook de nieuwste versie van stuurprogrammasoftware. Laten we eerst controleren op Windows-updates waarbij de bugfix voor Realtek HD Audio Manager ontbreekt of niet kan worden geopend.

Installeer de nieuwste Windows-update

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, selecteer Update en beveiliging en klik vervolgens op de knop controleren op updates om het downloaden van Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Audiostuurprogramma bijwerken in apparaatbeheer

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van win 10, selecteer apparaatbeheer, zoek en vouw de geluids-, video- en gamecontrollers op Klik met de rechtermuisknop op het audiostuurprogramma Realtek High Definition Audio en selecteer het stuurprogramma bijwerken, Klik op “Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s”, dit zal de nieuwste Realtek installeren stuurprogramma van de Microsoft-server.

Als u klaar bent, wordt u mogelijk gevraagd om uw pc opnieuw op te starten. Controleer of dit helpt om Realtek HD Audio Manager voor Windows 10 terug te krijgen.

Installeer audiostuurprogramma vanaf de beschikbare stuurprogramma’s

Open Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op het audiostuurprogramma Selecteer “Stuurprogramma bijwerken” en kies “Blader op mijn computer naar stuurprogramma’s”. Klik daarna op “Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer”.

Zorg ervoor dat u hier “Realtek High Definition Audio” kiest en klik op “Volgende”. Start na de installatie uw computer opnieuw op

Installeer Realtek HD Audio Manager voor Windows 10 opnieuw

Als Realtek HD Audio Manager nog steeds ontbreekt in Windows 10, dan is dit waarschijnlijk het probleem met het audiostuurprogramma. Laten we Realtek HD Audio Manager opnieuw installeren

Verwijder het audiostuurprogramma met fouten

Verwijder eerst het oudere audiostuurprogramma door de onderstaande stappen te volgen. Druk op de Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok. Of u kunt met de rechtermuisknop op het Windows 10 Start-menu klikken en Apparaatbeheer selecteren. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, lokaliseren en uitvouwen Geluids-, video- en gamecontrollersKlik nu met de rechtermuisknop op het audiostuurprogramma Realtek high definition audio en selecteer op Apparaat verwijderen in het vervolgkeuzemenu. Vink aan bij Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en druk op de knop Verwijderen

En herstart Windows om het audiostuurprogramma volledig van uw apparaat te verwijderen.

Open nu opnieuw apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msc, Ga naar het tabblad Weergaven en klik op Verborgen apparaten weergeven in het vervolgkeuzemenu. Hiermee wordt een standaard audiostuurprogramma op uw apparaat geïnstalleerd.

Download Realtek HD-audiostuurprogramma voor Windows 10

Download nu de nieuwste Realtek HD Audio Drivers 2.82 van de officiële site van Realtek hier. Zodra het downloadproces is voltooid, klikt u met de rechtermuisknop op het installatiebestand, selecteert u uitvoeren als beheerder en volgt u de instructies om de installatie te voltooien. Nadat u klaar bent, start u uw computer opnieuw op, navigeert u nu ” C” Drive en ga naar Program Files -> Realtek -> Audio -> HDA map. Zoek de “RtkNGUI64.exe” dubbelklik erop en Realtek HD Audio Manager zal terug zijn op Windows 10.

Heeft dit geholpen bij het oplossen van het ontbrekende probleem met Realtek HD Audio Manager op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like