Reacties op Instagram uitschakelen: schakel ze uit of filter de aanstootgevende?

Als maker van Instagram-inhoud wil je misschien reacties op sommige geüploade foto’s of video’s uitschakelen. Hier biedt Instagram je een breed scala aan opties. Je kunt reacties blokkeren voor reeds geüploade foto’s of video’s en ook voor nieuwe berichten. Als je niet alle opmerkingen wilt uitschakelen, heb je een optie om opmerkingen die aanstootgevend zijn te verbergen en zelfs filters toe te voegen om alleen opmerkingen met bepaalde woorden erin te blokkeren.

Je kunt ook bepaalde mensen blokkeren om te reageren op je IG-berichten.

De stappen zijn hetzelfde voor zowel Android als iPhone/iPad met kleine wijzigingen. U vindt screenshots van de iPhone-app in deze gids.

Laten we eerst eens kijken naar het uitschakelen van reacties voor bestaande berichten.

  Open de Instagram-app en ga naar je profielscherm door rechtsonder op het profielpictogram te tikken.
  Als je meerdere Instagram-accounts aan de app hebt toegevoegd, zie je de profielfoto van het account. Tik onder je profiel op het bericht waarvoor je de optie voor opmerkingen wilt uitschakelen. Tik nu op het pictogram met de drie stippen boven het bericht op de rechterkant en selecteer Zet opmerkingen uit.
Reacties op Instagram-berichten uitschakelen

Als je nu naar dit bericht in je Instagram-feed kijkt, is de reactieknop afwezig voor het bericht.

U kunt opmerkingen voor bepaalde berichten blokkeren terwijl u ze uploadt.

Volg daarvoor dezelfde stappen als gebruikelijk voor het delen van berichten op de app voor het delen van foto’s. Maar op het laatste scherm, dat de Delen optie zou je Geavanceerde instellingen moeten zien onder de keuzes om Instagram-berichten te delen op Facebook, Twitter, enz. Tik erop.

Schakel onder Geavanceerde instellingen Zet opmerkingen uit overschakelen naar Aan.

Schakel reacties op Instagram-berichten uit

Hiermee worden reacties voor deze Instagram-post uitgeschakeld. Evenzo kunt u desgewenst de stappen voor andere berichten volgen.

De opmerkingen voor dat specifieke bericht worden ook uitgeschakeld op de Instagram-website. Maar momenteel is er geen optie om reacties van de Instagram-website in of uit te schakelen.

Houd er rekening mee dat het uitschakelen van opmerkingen u er niet van weerhoudt uw foto te plaatsen. Als je problemen hebt met het uploaden van een foto of video, bekijk dan ons bericht voor mogelijke oplossingen.

Door deze methoden te volgen, kunt u opmerkingen op uw berichten uitschakelen die al zijn geüpload of zelfs terwijl u nieuwe berichten deelt. De optie Opmerkingen is er nog steeds voor andere berichten.

Je kunt de reacties van de app desgewenst later altijd aanzetten door het Instagram-bericht te openen:

Open het gewenste bericht.Tik op de pictogram met drie stippen rechts bovenaan.Selecteer Zet opmerkingen aan.

Als je nu naar dit bericht in je Instagram-feed kijkt, verschijnt de reactieknop opnieuw. Hiermee worden ook alle bestaande opmerkingen onder het bericht hersteld, inclusief uw eigen opmerkingen.

Ongeacht of u een openbaar of privé-account heeft, u kunt opmerkingen voor specifieke gebruikers uitschakelen. Hier is hoe.

  Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Instagram gebruikt. Open de Instagram-app en ga naar het profielscherm door op het profielpictogram rechtsonder te tikken. Tik vervolgens op de hamburger icoon in de rechterbovenhoek. Selecteer vervolgens Instellingen in de rechterbenedenhoek. Ga in Instellingen naar Privacy.Tik nu op Opmerkingen.Tik op het nummer naast Opmerkingen blokkeren van label.
  Het is ook mogelijk om opmerkingen van bepaalde mensen toestaan indien nodig.
Blokkeer reacties van specifieke mensen op Instagram
  Typ op het volgende scherm de naam van de specifieke gebruiker.
  De gebruiker kan je wel of niet volgen, maar je kunt ze nog steeds zoeken en blokkeren. Hetzelfde is het geval als je ze volgt of niet. Als je de gebruikersnaam typt, wordt die gebruiker weergegeven met een Blok knop ernaast. Tik erop.

Dat is alles. Op dezelfde manier kunt u andere gebruikers blokkeren om te reageren.

Wanneer de geblokkeerde gebruikers reageren op uw foto’s of video’s, wordt de opmerking automatisch verborgen en is deze voor niemand anders zichtbaar.

Als u later van gedachten verandert, kunt u de blokkering van gebruikers opheffen voor opmerkingen via dezelfde instellingen voor Opmerkingen als hierboven.

In dit geval hoeft u alleen de Deblokkeren optie.

Blokkeer gebruikers om te reageren op Instagram-berichten

Instagram heeft gebruikers van over de hele wereld en als je een openbaar profiel hebt, is het gemakkelijk om je account te vinden voor mensen die dezelfde interesse delen met behulp van hashtags.

Dit kan veel reacties op je Instagram-post opleveren en zoals je misschien weet, zijn niet alle reacties goed. Sommige kunnen beledigend of beledigend zijn. Je kunt de reacties voor specifieke berichten altijd uitschakelen. Maar dat zou betekenen dat er helemaal geen opmerkingen of feedback zijn.

Om dat te voorkomen, kunt u inschakelen Ongepaste opmerkingen verbergen optie. Hier leest u hoe u deze functie kunt gebruiken.

  Navigeer naar de Besturingselementen voor opmerkingen in Instellingen met behulp van de stappen in de bovenstaande sectie.Toggle Aanstootgevende opmerkingen verbergen overschakelen naar Op.

Bekijk onze video om deze stappen in actie te zien:

U kunt ook opmerkingen verbergen op basis van bepaalde woorden of woordgroepen.

  Ga op Instagram naar Instellingen > Privacy > Reacties. Schakel de Handmatige filter en voeg de trefwoorden of woordgroepen toe die u wilt gebruiken voor het filteren van opmerkingen. Tik ten slotte op Gedaan om de wijzigingen op te slaan.
Schakel Aanstootgevende opmerkingen verbergen in om aanstootgevende opmerkingen te verbergen

Dat is alles! Alle opmerkingen die deze woorden of zinsdelen bevatten, ongeacht de post, worden automatisch verborgen/geblokkeerd. Je krijgt niet eens een melding voor die opmerkingen.

Zie ook: Hoe iemands Instagram-activiteit te zien

U kunt ook onze video bekijken om de stappen in actie te zien:

Veelgestelde vragen

Helaas kun je je reacties op Instagram niet verbergen voor je volgers. Instagram heeft geen optie om privé te reageren. Bovendien zijn al je reacties op openbare accounts voor iedereen zichtbaar op Instagram. Gebruik Direct Messages als je privéreacties wilt achterlaten.

Je kunt reacties van anderen op je bericht verwijderen. Je kunt echter niet iemands opmerking verwijderen uit een Instagram-bericht dat niet in je account staat.

Laatste woorden

Nu weet je hoe je Instagram-opmerkingen kunt uitschakelen voor al je berichten of alleen voor sommige ervan. U kunt ook alleen de aanstootgevende woorden verbergen of een handmatig filter toepassen om opmerkingen met bepaalde woorden erin uit te schakelen. Het is een redder in nood, aangezien u de negatieve opmerkingen niet meer handmatig hoeft te beheren.

Als je reacties op Instagram Live-video’s wilt uitschakelen, bekijk dan dit nuttige bericht.

Met deze opties is het veel gemakkelijker om opmerkingen te beheren. U hoeft opmerkingen niet meer handmatig te verwijderen.

Vond je onze post leuk? Laat ons weten wat je ervan vindt in de comments!

0 Shares:
You May Also Like