Rachio 3 Smart Sprinkler Controller review: nieuwe trucs

Rachio 3 with cover

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betere functies voor waterintelligentie verbeteren het behoud Vernieuwde draadconnectoren maken de installatie nog sneller Bedieningselementen aan boord bieden gemakkelijke toegang tot handmatige runs

nadelen

Hoge pieptoon komt van apparaat Oude Rachio-units krijgen geen toegang tot dezelfde softwarebehandeling Duur

Ons oordeel

‘S Werelds beste slimme sprinklercontroller wordt nog beter, met nieuwe functies, betere draadloze connectiviteit en slimmer waterbeheer. (Opmerking: er is ook een model met 8 zones dat wordt verkocht voor $ 189,99).

Rachio hoefde zijn eersteklas slimme sprinklercontroller niet te verbeteren, maar deed toch hetzelfde. Met zijn derde generatie trekt deze irrigatiecontroller nog verder weg van de rest van het veld.

Vanuit hardwareperspectief heeft Rachio de boot niet te veel opgeschud. Zowel een 8-zone ($ 189,99) en 16-zone ($ 239,99) versie van de controller (we hebben de laatste beoordeeld) zijn beschikbaar, en beide ondersteunen nu 5GHz wifi-netwerken. Hoe je ook gaat, de installatie blijft een fluitje van een cent: je hoeft alleen maar de afdekking (die nu magnetisch is en zelfs gemakkelijker te verwijderen) eraf te halen om de draadklemaansluitingen bloot te leggen.

In mijn recensie van de tweede generatie controller klaagde ik dat de clips moeilijk te manipuleren waren. Rachio heeft dit gecorrigeerd, zodat je nu een vingertop kunt gebruiken om draaddraden gemakkelijk in de connectoren te schuiven, in plaats van te worstelen met een kleine schroevendraaier. Zodra uw kabels zijn aangesloten, steekt u ze gewoon in het stopcontact, plaatst u het deksel er weer op en bent u klaar om verder te gaan met instellen via de app. Het hele proces is zelfs sneller dan voorheen, het duurt slechts enkele minuten om te voltooien, maar houd er rekening mee dat je, net als bij de originele Rachio, een buitenbehuizing van $ 30 nodig hebt als je het apparaat in de elementen monteert.

rachio 3 open

Rachio heeft onlangs zijn controle-app geüpgraded, waardoor het installatie- en planningssysteem enigszins is gestroomlijnd. Rachio begeleidt u bij het configureren van uw zones, die opnieuw enkele eenvoudige vragen bevat over de vegetatie en grondsoorten in uw tuin, de blootstelling aan de zon en de helling van het gebied. Het houdt met dit alles rekening, naast uw adres, om een ​​ideaal bewateringsschema voor dat stukje aarde te bepalen. Als ik een kleine klacht heb over de interface, is het dat het setup-systeem ervoor zorgt dat je handmatig alle ongebruikte zones één voor één verwijdert, in plaats van je een “bulk skip”-optie te geven.

Alleen water geven als dat nodig is

Je kunt Rachio volledige controle geven over het water geven door te kiezen voor “Flex Daily” of “Flex Monthly” schema’s, die water geven als dat nodig is, of door een handmatig schema in te stellen dat alleen water geeft wanneer je dat wilt. Wat je ook kiest, je kunt er ook voor kiezen om Rachio’s geüpgradede Weather Intelligence in te schakelen, die het water automatisch overslaat als het te nat of winderig is of als er een dreiging van bevriezing is, die je elk naar eigen goeddunken kunt selecteren. Je kunt in de nieuwe app zelfs verder inzoomen door in te stellen hoeveel regen er nodig is voordat je het water geven overslaat. 0,125 inch is standaard, maar je kunt dat terugbrengen tot slechts 0,0625 inch of tot een volledige inch regen. U kunt ook de windsnelheid instellen waarboven u niet wilt besproeien, of de temperatuur waaronder u niet wilt besproeien. Voor een tuiniernerd is dit spul zo vers als het maar kan.

Rachio 3 app 3

Ik vond het aanbevolen bewateringsschema van Rachio een beetje licht, maar beter dan de meeste. Net als bij het eerdere Rachio-model was de detectie van vocht echter perfect, gaf nooit water als het buiten te nat was en hield me behulpzaam op de hoogte van de status via meldingen op mijn telefoon en via e-mailupdates.

Lekbescherming

Twee belangrijke extra functies zijn nieuw in deze derde editie van de Rachio. De eerste is de opname van een waterstroommeter, die wordt gebundeld met voorverkoopeenheden van de Rachio 3-controller. (Het zal later apart verkrijgbaar worden voor $ 100.) Hoewel Rachio de draadloze stroommeter niet voor ons heeft geleverd om te testen, is deze ontworpen om waterlekken in uw irrigatiesysteem te detecteren en de watertoevoer naar alle getroffen zones af te sluiten als een lek wordt gedetecteerd, allemaal geïntegreerd met de Rachio-app.

Misschien nog spannender is de opname van handmatige-run-knoppen op de voorkant van de Rachio-hardware zelf. Ze zijn zo discreet – ingebouwd in het Rachio-embleem – dat je ze misschien zou missen. Hun functie is beperkt tot het selecteren van een zone en het handmatig starten of stoppen van een waterloop, wat eenvoudig is, maar handig als je een extra gebied gewoon wat extra water wilt geven zonder je smartphone uit te vissen. Alle programmeerbehoeften moeten nog via de app worden ingevuld.

Heb ik klachten over de Rachio 3, vraag je? Afgezien van de prijs (nu $ 50 hoger dan die van vorig jaar), slechts één: wanneer ingeschakeld, stoot het apparaat een hoge piep uit die ik van een paar meter afstand kan horen. Mijn unit is in de garage gemonteerd, dus het is niet echt een probleem, maar als je controller zich in een meer bevolkt deel van het huis bevindt, kan dat een groter probleem worden.

0 Shares:
You May Also Like