Rabbit Air A3 luchtreiniger review: hoge prestaties, hoge prijs

rabbit air a3 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Veel kracht in een relatief compact frame Redelijk intuïtieve app zet alles op één plek Indrukwekkend meertraps filtersysteem

nadelen

Erg duurGeen geschiedenis van luchtkwaliteit in de app

Ons oordeel

De Rabbit Air Minus A3 is een effectieve luchtreiniger, maar het prijskaartje van de bovenste plank plaatst hem in ijle lucht.

Let niet op de vuile lucht: laten we eerst de olifant de kamer uit krijgen. Met $ 750 is de Rabbit Air A3 de duurste luchtreiniger die ik tot nu toe heb getest, met meer dan de LG PuriCare 360 ​​die ik onlangs heb beoordeeld met 50 dollar. Je zou het echter niet beseffen als je ernaar kijkt. De relatief compacte eenheid lijkt niets bijzonders te bieden voor deze markt, althans op het eerste gezicht.

In tegenstelling tot de meeste luchtreinigers in de prijsklasse van meer dan $ 600, die meestal een 360-graden ontwerp hebben, is de Rabbit Air A3 ontworpen met een duidelijke voor- en achterkant. Lucht wordt via de voorkant en zijkanten van het 20-inch hoge, 8-inch diepe apparaat naar binnen gezogen en schone lucht wordt uitgestoten via een ventilatieopening aan de bovenkant. Uniek in deze markt, de A3 is ontworpen om op de grond te zitten of aan de muur te worden gemonteerd (hardware is inbegrepen), wat nog logischer is als u kiest voor een van de A3’s “Artists Series” -ontwerpen, die de front- gemonteerde filterafdekplaat (normaal gewoon zwart) met een van de vier verschillende kunstafdrukken. Voor $ 20 extra kun je je luchtfilter afdekken met een reproductie van Van Goghs ‘Starry Night’, Hokusai’s ‘The Great Wave off Kanagawa’ of twee andere selecties. (Houd er rekening mee dat deze afdekkingen een kleine, negatieve invloed hebben op de prestaties van het filter.)

De A3 heeft voldoende vermogen, althans op papier. Het kan twee luchtverversingen per uur leveren in een ruimte van 1070 vierkante meter, en het beschikt over solide CADR-waarden (Clean Air Delivery Rates) van 315 (pollen), 262 (stof) en 257 (rook) kubieke voet per minuut. CADR-nummers geven aan hoeveel lucht een luchtreiniger in een bepaalde tijd kan reinigen. De specificaties van de unit melden dat het deeltjes kan filteren “zo klein als 0,3 micron groot met een efficiëntie van 99,97% en deeltjes kleiner dan 0,1 micron met een efficiëntie van meer dan 99%.” Ten slotte is het apparaat gecertificeerd door het astma- en allergievriendelijke certificeringsprogramma van de Asthma and Allergy Foundation of America en Allergy Standards Limited.

a3 ontploft

Een verzameling van maar liefst vijf platte, vierkante filters zijn ingeklemd in een stapel onder het magnetische deksel van de A3, allemaal op elkaar gepropt. Deze omvatten een voorfilter, middelgrote (groter dan 1 micron) deeltjesfilter, koolstoffilter, HEPA-filter (er wordt geen H-niveau vermeld) en een aangepast filter dat u tijdens de aankoop kiest. Er zijn vier aangepaste filters beschikbaar, van Germ Defense tot Pet Allergy, hoewel het onduidelijk is wat elk van deze biedt ten opzichte van de vier bestaande filters die al in de mix zitten. Als je de hele boel vervangt, krijg je $ 106, maar Rabbit zegt dat de filterreeks 2 jaar meegaat, zelfs met 12 uur per dag gebruik.

konijn lucht a3 app 2

De interface van het apparaat is minimalistisch, met knoppen voor ventilatorsnelheid, drie automatische modi (elk corresponderend met een toenemend niveau van paranoia), een schakelaar voor “negatieve ionen” en een losse indicator van de luchtkwaliteit (één LED = goed, vier LED’s = slecht).

Dit alles wordt aangegeven door een reeks stippen; er zijn geen numerieke metingen of een kleurgecodeerde indicator van de luchtkwaliteit. Er is een lange kleuren-LED die over de bovenkant van het apparaat loopt, maar dit is gewoon voor decoratie (10 kleuropties, plus een verschuivende optie, zijn beschikbaar in de app). Ten slotte dimt het apparaat automatisch zijn LED’s als het donker wordt; deze lichten kunnen ook handmatig worden uitgeschakeld in de app.

Het apparaat is extreem stil bij lagere luchtstroominstellingen. Zet hem op en het apparaat wordt snel oorverdovend luid – waarschijnlijk een noodzakelijke concessie om de A3 zijn ruime kamerdekkingsvermogen te geven.

Hoewel de mobiele Rabbit Air-app een ietwat ingewikkelde installatie heeft – waarbij een serienummer op het apparaat wordt gescand – kon ik hem met een minimum aan gedoe verbinden met mijn thuisnetwerk (alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund) de eerste setup-poging is op onverklaarbare wijze mislukt.

De app biedt een meer intuïtieve manier om te communiceren met de bedieningselementen van het apparaat, en het biedt meer gedetailleerde inzichten in de luchtkwaliteit, zodat u kunt inzoomen op de omstandigheden voor geur, PM1.0-, PM2.5- en PM10-deeltjes. U kunt deze informatie echter niet in de loop van de tijd volgen; het is slechts een realtime weergave. Een eenvoudige countdown-timer en planningssysteem zijn ook ingebouwd in de app. Al met al is het niet de meest geavanceerde mobiele app, maar het is gemakkelijk genoeg om basistaken uit te voeren.

Over het algemeen werkt de A3 goed, maar het is echt moeilijk te verkopen voor een flinke $ 750 in een zeer druk veld van hoogwaardige luchtreinigers. De vergelijkbare MinusA2 is misschien een betere gok voor meer gebruikers. De A2 kost $ 550 en kan tot 815 vierkante voet aan. Het heeft een soortgelijk ontwerp (inclusief de optie om een ​​fine art afdekplaat te kopen) en hetzelfde meertraps filtersysteem. Tenzij u de lucht van een zeer grote ruimte probeert te zuiveren, is dit misschien een verstandiger en goedkopere keuze.

0 Shares:
You May Also Like