Q Acoustics bouwt zijn eerste zelfaangedreven luidsprekers

q active 200 lifestyle.1

Q Acoustics bouwt enkele van onze favoriete high-end luidsprekers, en nu staat het bedrijf op het punt zijn eerste actieve (dwz zelfversterkte) modellen te introduceren: de Q Active 200 boekenplank en de Q Active 400 vloerstaande toren.

Beide sets luidsprekers worden geleverd met de Q Active Control Hub voor het streamen van muziek van bekabelde en draadloze bronnen naar de luidsprekers. De hub accepteert muziekstreams met een hoge resolutie tot 32-bits resolutie met bemonsteringsfrequenties tot wel 192 kHz, en converteert ze vervolgens naar 24-bit/96 kHz voordat ze naar de luidsprekers worden verzonden.

q actieve naaf achter

De hub maakt verbinding met uw thuisnetwerk via Wi-Fi of ethernetkabel en kan fungeren als een UPnP-mediaspeler om muziek te streamen vanaf een computer of NAS-box. Het ondersteunt ook Bluetooth of u kunt rechtstreeks streamen vanaf een van de meest populaire muziekservice-apps, waaronder Amazon Music, Apple Music, Deezer, Qobuz, Spotify en Tidal, zonder dat u een extra app op uw smartphone of tablet hoeft te installeren.

Naast draadloze en netwerkbronnen is de hub uitgerust met HDMI ARC, een Toslink optische digitale audio-ingang en een stereo RCA analoge audio-ingang op lijnniveau. Deze ingang is verbonden met een schakelaar waarmee een phonotrap met bewegende magneet een draaitafelverbinding kan ondersteunen. Een subwooferuitgang geeft u de mogelijkheid om een ​​actieve subwoofer op het systeem aan te sluiten.

q actief 200

Q Acoustics zegt dat de hub kan worden bediend met spraakopdrachten via Amazon Alexa, Apple’s Siri of Google Assistant. U kunt luidsprekerconfiguraties voor meerdere kamers instellen met Chromecast, AirPlay 2 of Roon, met compatibiliteit met “Works with Alexa” begin 2021.

De speakers

De Q Active 200 ($ 1.999 per paar) zijn tweeweg boekenplankluidsprekers met een paar Q Acoustics’ 2,25-inch Balanced Mode Radiator (BMR) aandrijfeenheden en een naar achteren gerichte 4,5-inch long-throw subwoofer met een golfgeleider in elk kabinet. De drivers worden aangedreven door zes discrete versterkers met een vermogen van 280 watt. De boekenplankluidsprekers kunnen worden gemonteerd op een optionele set standaards ($ 499 per paar) geïnspireerd op het Concept 300 Tensegrity-product dat speciaal is ontworpen om ongewenste trillingen te elimineren.

Q Acoustics zegt dat de BMR-eenheden in zowel de Q Active 200-boekenplank (beschikbaar in november) als de Q Active 400-vloerstaanders (verzending in januari 2021) in een offsetconfiguratie zijn gerangschikt om een ​​royale sweet spot te produceren, dus het maakt niet uit waar u in de luisterruimte zit.

qactive 400 white lifestyle 05 schermklimmen

Een schakelaar aan de achterkant van elke luidspreker duidt het aan als het linker- of rechterkanaal, en een andere schakelaar informeert de luidspreker waar deze zich in de kamer bevindt: naast een muur, in een hoek of in de vrije ruimte. Door de schakelaarpositie kan de luidspreker zijn lage frequentierespons op de omgeving verfijnen.

De nieuwe vloerstaande luidsprekers hebben dezelfde BMR-opstelling als het boekenplankmodel, maar de grotere luidsprekers zullen twee 4,5-inch woofers hebben – één aan de bovenkant van de behuizing en één aan de onderkant – en ze zullen acht discrete versterkers hebben die 440 watt vermogen. Q Acoustics heeft geen prijzen aangekondigd voor de Q Active 400. We zullen dit verhaal bijwerken wanneer we die informatie ontvangen; blijf ondertussen op de hoogte voor onze Q Acoustics Active 200-recensie.

0 Shares:
You May Also Like