PSB biedt nieuwe Synchrony T600-toren en B600-boekenplankluidsprekers aan

psb synchrony t600 b600

Terwijl de eerbiedwaardige Canadese luidsprekermaker PSB volgend jaar zijn 50-jarig jubileum nadert, heeft het bedrijf zojuist de terugkeer aangekondigd van zijn vlaggenschip Synchrony-serie met twee nieuwe modellen: de T600-toren en de B600-boekenplank. Zoals oprichter en hoofdontwerper Paul Barton opmerkte tijdens een online persconferentie, zijn ‘evolutie’ en ‘verfijning’ de sleutelwoorden voor de nieuwe sprekers.

De T600 is wat PSB een “overgangsontwerp met drie richtingen” noemt met een 1-inch titanium-dome-tweeter gemonteerd onder een 5,25-inch koolstofvezelconus in het middenbereik, beide geplaatst boven drie 6,5-inch koolstofvezelconuswoofers die hun krachten bundelen bij de laagste frequenties en vallen geleidelijk één voor één weg naarmate de frequentie toeneemt. Elke woofer heeft zijn eigen basreflexkamer met naar achteren gerichte poorten, en elke kamer heeft ongeveer hetzelfde volume. Het heeft een gespecificeerde frequentierespons op de as van 30 Hz tot 20 kHz (± 1,5 dB) en 24 Hz tot 23 kHz (± 3 dB), een gevoeligheid van 91 dB in een luisterruimte, een nominale en minimale impedantie van 4 ohm en een aanbevolen vermogen van 20 tot 300 watt.

psb synchrony t600 ontploft

Ondertussen is de B600 een 2-weg ontwerp dat dezelfde 1-inch titanium dome-tweeter gebruikt die onder een 6,5-inch koolstofvezelwoofer in zijn eigen kamer met achterpoort is gemonteerd om een ​​frequentierespons van 55 Hz tot 20 kHz (± 1,5 dB) en 50Hz tot 33kHz (±3 dB). De gevoeligheid in een luisterruimte is 88 dB, de nominale impedantie is 6 ohm (minimaal 4 ohm) en het aanbevolen vermogen ligt in het bereik van 15 tot 150 watt.

De geweven middentonen en woofers van koolstofvezel zijn nieuw voor PSB en bieden een lage massa en hoge stijfheid. Bovendien bevat een nieuwe magneetstructuur in de woofer keramische en neodymiummagneten en een aluminium Faraday-ring die naar verluidt oneven en even harmonische vervorming aanzienlijk vermindert. De tweeter is gebaseerd op de tweeter die wordt gebruikt in de Imagine-serie met een nieuwe faseplug die een betere spreiding en controle over de opbreekmodi biedt.

Beide modellen zijn voorzien van een 5 mm zwart geanodiseerd aluminium schot dat aan de kast is bevestigd met behulp van “iso-cups”, schokdempers die het schot en de drivers van de kast ontkoppelen, waardoor trillingen tussen hen in wezen worden geëlimineerd. Bovendien hebben deze luidsprekers meer versteviging van de kast dan eerdere modellen, en zijn ze uitgerust met speciale isolatievoeten van IsoAcoustics die een hoge mate van ontkoppeling bieden van het oppervlak waarop ze zitten terwijl ze zijdelingse beweging en oscillaties weerstaan.

De T600 en B600 zijn gepland om in juni 2021 beschikbaar te zijn, in een satijn-walnootfineer of hoogglans pianozwarte afwerking. De prijs voor de T600 zal $ 7.999/paar zijn, terwijl de B600 $ 2.499/paar zal zijn (beide afwerking).

0 Shares:
You May Also Like