Proscenic M8 review: een capabele robotreiniger heeft verbindingsproblemen

proscenic m8 mess

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Gelijktijdig stofzuigen en dweilen Ondersteunt mapping op meerdere niveaus met reinigingszones en virtuele barrières Verhoogt automatisch de zuigkracht op tapijt

nadelen

App heeft wifi-verbindingsproblemen Mop kan diepe vlekken en vuil niet schrobben

Ons oordeel

De Proscenic M8 robotstofzuiger en dweil reinigt goed, maar de verbindingsproblemen moeten worden opgelost voordat deze kan worden aanbevolen.

Proscenic’s nieuwe M8 robotstofzuiger/mop hybride belooft nieuwe prestatieniveaus, inclusief sterkere zuigkracht en efficiëntere navigatie. Het levert wat dat betreft op en overtreft de indrukwekkende schoonmaak die ik heb meegemaakt met de eerdere robots van het bedrijf. Helaas is het gekoppeld aan een opnieuw ontworpen app met een aantal belangrijke verbindingsproblemen die, voor mij, in ieder geval de mapping en aangepaste opschoningsfuncties van de M8 ontoegankelijk maakten.

De M8 lijkt op de M7 Pro die we vorig jaar hebben getest, het meest voor de hand liggende verschil is dat het bedieningspaneel met de Power- en Home-knoppen opnieuw is ontworpen. Een torentje gecentreerd op de top herbergt verbeterde lasernavigatietechnologie die nauwkeurigere en completere kaarten creëert dan vorige generaties. Voor het eigenlijke vuile werk van het schoonmaken, combineert de M8 een rollende borstel met rubberen borstel en een enkele draaiende borstel met een zuigkracht van 3000 Pa. Een 2-in1-module met een stofbak van 280 ml en een watertank van 300 ml maakt gelijktijdig stofzuigen en dweilen mogelijk, waardoor uw reinigingstijd mogelijk wordt gehalveerd. De robot wordt ook geleverd met verschillende accessoires, waaronder het oplaadstation, een afstandsbediening, dweilen, een dweilhouder en een extra zijborstel.

Het opzetten van de M8 is net zo eenvoudig als het aansluiten van het dock en het plaatsen van de robot op de oplaadpinnen. Het duurt 160 tot 190 minuten om volledig op te laden, wat ongeveer 150 minuten runtime oplevert, afhankelijk van het gebruik.

proscenic m8 puinhoop

Je kunt de M8 bedienen met de afstandsbediening of de nieuwe Proscenic-app. De app maakt meer functies beschikbaar, waaronder het in kaart brengen van meerdere verdiepingen, virtuele barrières en reinigingszones. De app, waar ik echter naar moest upgraden toen ik de oude opende, is zo buggy. Bepaalde schermen scrolden niet tijdens het installatieproces en de app kon herhaaldelijk geen verbinding maken met mijn wifi. Blijkbaar is een verbindingsfout een veelvoorkomend probleem, te oordelen naar verschillende online beoordelingen. Deze bugs zullen waarschijnlijk worden opgelost in toekomstige updates, maar ze weerhielden me ervan om toegang te krijgen tot enkele van de meest aantrekkelijke functies van de M8 tijdens mijn beoordelingsperiode.

Gelukkig geeft de fysieke afstandsbediening je controle over alle basisfuncties van de M8, inclusief het starten en pauzeren van reinigingen, modusselectie en het sturen van de robot naar het oplaadstation. Je kunt ook je stem gebruiken om basiscommando’s te geven via Google Assistant of Amazon Alexa.

Ik gebruikte de M8 voor de dagelijkse reiniging van mijn benedenverdieping, die zowel tapijt als harde vloeren omvat. Voor direct stofzuigen hoeft u alleen maar op de “play”-knop op de afstandsbediening te drukken. De M8 staat standaard in de automatische reinigingsmodus, die de zuigkracht automatisch aanpast aan het type vloer waarop hij staat. Wanneer het tapijt detecteert, treedt Proscenic’s Vboost-technologie automatisch in werking om de zuigkracht te verhogen tot maximaal vermogen. De zuigkracht keert terug naar het vorige vermogensniveau wanneer hij weer op een harde vloer staat. U kunt de maximale zuigkracht handmatig inschakelen met de afstandsbediening, maar als u deze constant in deze modus gebruikt, raakt de batterij sneller leeg. Er is ook een spotreinigingsmodus voor gebieden met geconcentreerd vuil.

proscenic m8 deur

Samen stofzuigen en dweilen vereist wat meer voorbereiding. U moet de afvalbak/watertankmodule verwijderen en de tank vullen met kraanwater. Vervolgens plaatst u een dweildoek op het dweilopzetstuk en schuift u deze in de bodem van de afvalbak/watertankmodule. Installeer ten slotte de module opnieuw in de robot.

De M8 heeft mijn vloeren uitstekend schoongemaakt. De krachtige zuigkracht greep elk beetje vuil, stof en dierenharen waar het bij kon komen – het torentje zorgde ervoor dat het niet onder mijn bank en keukenkasten kwam – en de dweil was in staat om oppervlaktevlekken en licht gemorst materiaal te verwijderen. Je hebt nog steeds een dweil nodig, want de M8 veegt in wezen gewoon een vochtige doek over de vloer zonder het schrobben dat nodig is om dieper vuil naar boven te halen. Maar voor het dagelijkse vloeronderhoud doet de M8 het goed.

Alleen al op het gebied van reinigingsprestaties heeft de M8 genoeg om het aan te bevelen. Maar de huidige versie van de Proscenic-app maakte vrijwel al zijn geavanceerde functies ontoegankelijk, reden genoeg om een ​​​​hele ster van deze recensie te slaan. Proscenic zal ongetwijfeld de app-problemen oplossen, maar als je niet kunt wachten, kun je de Roborock S7 bekijken, onze huidige keuze voor de beste robot / dweilhybride. Het kost iets meer, maar bevat vergelijkbare functies, krachtiger dweilen. en een bug-vrije app.

0 Shares:
You May Also Like