Proscenic M7 Pro robotstofzuiger review: let op, iRobot

m7 pro 3

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Krachtige zuigkracht is geweldig voor tapijten Aanpasbare reinigingsopties Stofzuigers en dweilen

nadelen

Weet niet tapijt te vermijden bij het dweilen Automatische stofafscheider wordt apart verkocht voor $ 99 Dweilmodus zal hardnekkig vuil niet verwijderen

Ons oordeel

De Proscenic M7 Pro is een geweldige hybride stofzuiger/dweil voor plattegronden met zowel vloerbedekking als harde vloeren.

De M7 Pro is de eerste Proscenic-robotstofzuiger die we hebben getest, en als het een indicatie is voor de rest van de stofzuigers van het bedrijf, belooft het veel goeds. De M7 Pro voert zowel stofzuig- als dweiltaken uit, maakt gebruik van lasernavigatie en kaarten, en biedt veel schoonmaakaanpassingen voor een solide middenprijs.

De M7 Pro breekt met zijn ontwerp geen enkele vorm en houdt vast aan een standaard ronde vorm in een zwarte afwerking. Het meet iets meer dan 13 inch breed en de bovengemiddelde hoogte van 3,8 inch weerspiegelt de lasertoren – waardoor het uw plattegrond in kaart kan brengen – die bovenop zit. Daaronder bevinden zich twee draaiende randborstels en een hoofdrolborstel. In de achterkant past een vuilnisbak van 600 ml.

Je kunt de stofzuiger bedienen met de fysieke afstandsbediening, de Proscenic Home-app of met spraakopdrachten via Amazon Alexa. De app biedt vele manieren om schoonmaaktaken aan te passen, waaronder planning, virtuele grenzen instellen en zone-opruiming. Het houdt ook reinigingsstatistieken en batterijgebruik bij en waarschuwt u wanneer het vacuüm vastloopt.

m7pro 1

Opstelling

Het instellen van de M7 Pro is vrij eenvoudig. Sluit eerst het oplaadstation aan en plaats het tegen een muur – Proscenic beveelt 3,9 voet vrije ruimte aan de voorkant en 1,6 voet aan weerszijden aan – zet vervolgens het vacuüm erop en zet hem aan. Om hem te verbinden met de app en je wifi, moet je tegelijkertijd op de Clean- en Home-knoppen op de stofzuiger drukken totdat de gesproken melding zegt dat hij klaar is om verbinding te maken. De app neemt het vanaf daar over en leidt u door de verbindingsstappen met de gesproken aanwijzingen van het vacuüm die het succes van elk bevestigen. Ik heb geen problemen ondervonden en het hele proces duurde slechts een paar minuten.

Prestatie

Voor de eerste reiniging is het belangrijk om de vloer vrij te maken van rommel, zodat de M7 Pro onbelemmerde toegang heeft om een ​​nauwkeurige plattegrond te maken. Terwijl het schoonmaakt, kun je het pad op de kaart zien als een kronkelende witte lijn die door de kamer kronkelt. De app geeft ook het gebied weer in vierkante meters, de duur van de klus en het huidige batterijniveau.

Zodra u een volledige kaart heeft, kunt u gebieden met beperkte toegang instellen waar u niet wilt dat de bot gaat. Een duidelijk gelabelde knop op het kaartscherm opent deze functie en vraagt ​​u om het gebied een beschrijvende naam te geven: bijvoorbeeld “hondenmand”. Vervolgens laat het een rood selectiekader op de kaart vallen dat u naar de juiste plek kunt slepen en het formaat kunt wijzigen. Het vak verdwijnt van de kaart zodra je het gebied hebt opgeslagen, zodat alleen de naam van het gebied op de kaart staat.

proscenic m7 pro

De kaart maakt het ook mogelijk om het gebied schoon te maken voor als je niet een hele kamer of verdieping van je huis wilt stofzuigen. Om dit te doen, selecteert u Aangepast gebied op het kaartscherm en vervolgens Aangepast gebied toevoegen. Opnieuw wordt u gevraagd om het gebied een naam te geven, waarna er een groen grenskader op de kaart verschijnt dat u kunt vergroten of verkleinen en plaatsen. Druk op Tijdelijk opslaan om te voltooien.

U ziet deze aangepaste schoonmaakgebieden niet gemarkeerd op de hoofdkaart; ze worden opgeslagen op een aparte kaart die verschijnt wanneer je het menu Meer opent en Multi-Zone Cleaning selecteert. Het enige dat u hoeft te doen om een ​​van deze gebieden schoon te maken, is deze te selecteren en op de knop Ga naar opschonen te drukken.

Zonereiniging kwam goed van pas toen ik de M7 Pro op mijn benedenverdieping gebruikte. Ik was in staat om mijn woonkamer, keuken en badkamer af te bakenen als afzonderlijke schoonmaakruimtes en de M7 Pro naar elk van hen te sturen om afzonderlijk te stofzuigen of te dweilen.

proscenic m7 pro-app

De M7 Pro kon probleemloos over middelhoogpolig tapijt, hardhout en vinyltegelvloeren overstappen. Dankzij lasernavigatie en 24 ingebouwde sensoren kon hij zich door meubels, langs muren en door deuropeningen bewegen zonder ergens tegenaan te stoten of inefficiënte routes te nemen. Zijn torentje-versterkte hoogte verhinderde dat het onder mijn lage bank kwam, maar dat was echt het enige probleem dat ik tegenkwam.

Het vacuüm heeft drie zuigkrachtsterktes – Stil, Standaard en Sterk – de laatste met maar liefst 2700 Pa maximale zuigkracht. Dat was van cruciaal belang om haren van huisdieren en vuil van mijn tapijt te verwijderen. Ik gebruikte de M7 Pro over het algemeen in de Auto-modus, zodat hij automatisch de zuigkracht zou verhogen wanneer hij het tapijt detecteerde, maar er is ook een Spot-modus voor het reinigen van kleine, extra vuile gebieden.

De vuilnisbak kan gemakkelijk worden verwijderd en geopend om te legen, maar als u allergisch bent of bijzonder gevoelig bent voor stof, kunt u overwegen de automatische stof- en vuilafscheider van Proscenic te gebruiken. Afzonderlijk verkocht voor ongeveer $ 99, zal het de M7 Pro op dezelfde manier leegmaken als de iRobot’s Roomba i7+, s9+ en i3+ modellen. Helaas hebben we er geen gekregen om te testen, dus ik kan je niet vertellen hoe effectief het is. Ik kan je vertellen dat vervangende zakken voor de stofafscheider ongeveer $ 16,50 kosten voor een driepakket.

Dweilen

De M7 Pro wordt geleverd met een losse dweilmodule, een 110ml waterreservoir waaraan je een microvezeldoek bevestigt. Het presteert ongeveer net zo goed als vergelijkbaar uitgeruste dweilrobotstofzuigers, dat wil zeggen goed, maar niet geweldig. Zodra je het reservoir met water hebt gevuld en het aan de M7 Pro hebt bevestigd, sleept het de vochtige doek over de vloer om oppervlaktevuil weg te vegen. Het is prima voor onderhoud, maar het zal je dweil niet vervangen voor het verwijderen van hardnekkig vuil.

Het belangrijkste probleem is echter dat de M7 Pro niet weet dat hij tapijt moet vermijden als hij in de dweilmodus staat. Dat maakt het schoonmaken van ruimtes essentieel voor huizen zoals de mijne waar de twee soorten vloeren direct naast elkaar liggen. Door het schoonmaken van het gebied kon ik de M7 Pro in mijn keuken, hal en badkamer gebruiken om te dweilen zonder al te veel zorgen te maken dat het op het tapijt in de woonkamer zou dwalen. Toch moest ik het tijdens deze schoonmaakbeurten in de gaten houden, omdat het dok, waar het automatisch naar terugkeert als het klaar is, zich in de vloerbedekking bevond.

De microvezeldoek van de M7 Pro is wasbaar in de machine, maar de fabrikant levert ook 10 wegwerpmopdoeken in de doos met het apparaat.

Vonnis

De Proscenic krijgt hoge cijfers voor zijn stofzuigprestaties, zijn uitstekende app en ruime schoonmaakaanpassingen. Het is een middelmatige dweil, maar niet slechter dan andere concurrenten in hybride stijl. Het steekt gunstig af bij Roborock’s S4 Max in zowel functies als prijs, en in dat licht is de dweilfunctie een bonus. De optie Automatische stof- en vuilafscheider moet waarschijnlijk ook een rol spelen bij uw beslissing, want zelfs met de extra kosten van dat accessoire, zouden de totale kosten lager zijn dan die van een van de zelfledigende modellen van iRobot.

0 Shares:
You May Also Like