Proscenic A9 luchtreiniger review: krachtige luchtstroom, twijfelachtige geur

proscennic a9 lifestyle

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Redelijk draagbaarVerplaatst snel een aanzienlijke hoeveelheid lucht

nadelen

Aanhoudende onaangename chemische geur tijdens gebruikBasis-app met minimale extra functiesMoeilijk draadloos installatieproces

Ons oordeel

Luchtreinigers zouden de lucht beter moeten laten ruiken, niet slechter, dus de onaangename geur van de Proscenic A9 is een groot probleem.

De A9-luchtreiniger van Proscenic probeert geavanceerde functies in een compacter pakket te verpakken, maar ik was uiteindelijk geen grote fan van het smart-home-apparaat.

Op papier lijken de zaken solide. Met 11 pond is het 10 x 10 x 20-inch apparaat precies in lijn met andere kleine luchtreinigers, zoals de Coway Airmega 150 en Amrobt MAX HEPA11. De CADR-classificatie van 271 kubieke voet per minuut steekt gunstig af bij die apparaten en is zelfs hoger dan de Mila-zuiveraar, hoewel Proscenic geen afzonderlijke classificaties geeft voor stof, pollen en rook. Proscenic zegt dat sommige gepatenteerde technologie het mogelijk maakt om een ​​kamer van 968 vierkante voet in 20 minuten schoon te maken, hoewel het formeel de ondersteunde kamergrootte specificeert op slechts 592 vierkante voet.

proscenic a9 luchtreiniger 2

Het standaardfilter van Proscenic is ontworpen als een enkele, cilindrische eenheid die een voorfilter, een HEPA H13-filter, een koolstoffilter en een zilverionenfilter bevat. Het bedrijf brengt extra soorten filters op de markt die u kunt gebruiken, waaronder een groene voor huisdierallergieën, een paarse met antibacteriële filters en een onheilspellend zwart filter voor ‘giftig gas’, die allemaal geprijsd zijn tussen $ 59 en $ 69. Proscenic zegt dat filters 3000 uur mee moeten gaan, en het apparaat heeft een indicator die rood oplicht wanneer het tijd is om het te vervangen.

proscenic a9 luchtreiniger app 3

De bedieningselementen zijn niet helemaal intuïtief, maar ze zijn vrij eenvoudig, inclusief kleine knoppen die de ventilatorsnelheid regelen (of de automatische instelling inschakelen), een afteltimer en een kinderslot. Op de voorkant van het apparaat geeft een grote LED een driecijferig nummer aan dat de huidige PM2.5-classificatie van de lucht meet, samen met een kleurgecodeerde indicator (variërend van groen voor goed tot rood voor ongezond).

Hoewel PM2,5 een van de belangrijkste normen is die wordt gebruikt om luchtvervuiling te meten (het is een meting van fijnstof in de lucht kleiner dan 2,5 micron), is het zeker niet de enige, waarbij PM10 hier opvallend afwezig is. Er is ook een slaapmodus beschikbaar die het volume op een minimum houdt en alle LED’s uitschakelt.

De Proscenic zuigt lucht naar binnen via de voor- en achterkant van het apparaat en geeft deze via de bovenkant weer af. In bedrijf kan hij met zijn hogere snelheden echt veel lucht naar buiten duwen, maar dit gaat natuurlijk ten koste van een aanzienlijke hoeveelheid geluid. (Het bedrijf zegt dat het maximale volume minder is dan 55 dB, wat hoog is.)

Ik ontdekte dat een groter probleem een ​​vreemde en significante geur was die ik opmerkte wanneer het apparaat in werking was – iets van een kruising tussen een boerenerfaroma en verfverdunner. Dit is misschien een van die plasticachtige, nieuwe elektronicageuren die na verloop van tijd verdwijnen, maar na een aantal dagen testen ruik ik het nog steeds. Voor een apparaat dat de lucht moet reinigen, is dit echt een dealbreaker.

Proscenic biedt een app die je smartphone controle geeft over de A9, maar het is vrij primitief. Om te beginnen kon ik de extreem archaïsche wifi-installatie helemaal niet laten werken, hoewel een secundaire installatiemodus die Bluetooth Low Energy gebruikt met succes werd voltooid en me in staat stelde het apparaat te verbinden met mijn wifi-netwerk (alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund). Eenmaal in de app vind je een duplicaat van de handmatige bediening en die PM2.5-classificatie, evenals een numerieke meting van hoeveel schone lucht het die dag heeft afgegeven (in kubieke meters).

proscenic a9 geëxplodeerd diagram

Een basisplanningssysteem is de enige extra functie in de app die niet beschikbaar is op de hardware zelf. Hoewel ik de afgelopen jaren veel slecht vertaalde applicaties heb gezien, is Proscenic’s bijzonder afschuwelijk en noemt het de ventilatorsnelheid “versnellingen” en het planningssysteem “reservering”. Het apparaat is nooit uitgeschakeld, het is “gesloten”. Het apparaat ondersteunt ook Alexa en Google Home, maar alleen om het apparaat in en uit te schakelen (of beter gezegd, gesloten).

Het prijskaartje van $ 219 plaatst de A9 een beetje boven het niveau van concurrerende eenheden in zijn klasse, en hoewel hij een krachtige doorvoer heeft, is de onaangename geur die hij afgeeft een grote afknapper, net als de relatieve onvolwassenheid van zijn draadloze ecosysteem. Er zijn betere opties op de markt.

0 Shares:
You May Also Like