Problemen met wifi en internetverbinding oplossen in Windows 11

Wi-Fi valt weg of internet werkt niet na update van Windows 11? Je bent niet de enige, melden verschillende gebruikers, je ervaart een trage wifi-verbinding of Windows 11 wifi werkt niet na het slapen. Er zijn verschillende onderliggende oorzaken die leiden tot problemen met ofwel verbinding maken met wifi of toegang tot internet na het tot stand brengen van een verbinding. Problemen met wifi-stuurprogramma’s, beschadigde bestanden, onjuiste netwerkconfiguratie, antivirus van derden of firewall zijn enkele veelvoorkomende redenen achter wifi of Internet werkt niet op windows 11. Wat de reden ook is, hier leest u hoe u een trage wifi-snelheid, “Beperkte toegang”, “Niet-geïdentificeerd netwerk” of geen internettoegang op Windows 11 kunt oplossen.

Wifi werkt niet windows 11

Laten we, voordat we verder gaan, eerst vaststellen of er een probleem is met de pc of de router. Maak hiervoor verbinding met hetzelfde wifi-netwerk met verschillende apparaten, een laptop of mobiele telefoon. Als u verbinding kunt maken en internet kunt gebruiken, ligt het probleem alleen bij uw pc. Laten we de onderstaande oplossingen toepassen om het wifi-verbindingsprobleem op Windows 11 op te lossen.

Breng uw pc of laptop dichter bij de router en controleer of het internet werkt en wifi nu stabiel is. Als u een laptop gebruikt met een fysieke wifi-schakelaar op de behuizing, zorg er dan voor dat deze is ingeschakeld. Verwijder tijdelijk antivirus van derden en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw apparaat) en controleer de wifi- of internetstatus.

Router en laptop opnieuw opstarten

Als u geen verbinding kunt maken, probeert u de router opnieuw op te starten. Het is bekend dat het herstarten van de modem/router verschillende problemen met wifi-connectiviteit oplost. Start bovendien uw apparaat (laptop of pc) opnieuw op en verwijder de tijdelijke storing die verbinding met wifi-netwerk of internet kan voorkomen.

Volg deze stappen om uw router opnieuw op te starten:

Haal de voedingskabel voor de Wi-Fi-router uit het stopcontact. Haal de voedingskabel voor de modem uit het stopcontact. Wacht minstens 10 seconden. Steek de modem weer in het stopcontact. De lampjes op de modem knipperen. Wacht tot ze niet meer knipperen. Steek de stekker van uw router weer in het stopcontact. Wacht een paar minuten totdat de modem en router volledig zijn ingeschakeld. U kunt meestal zien wanneer ze klaar zijn door naar de statuslampjes op het apparaat te kijken. Probeer opnieuw verbinding te maken op uw pc.

Problemen met internetverbinding oplossen

Windows 11 biedt een ingebouwd hulpprogramma voor het oplossen van internetproblemen en het uitvoeren van die probleemoplosser detecteert en lost automatisch problemen met de internetverbinding op uw apparaat op. Laten we de probleemoplosser uitvoeren en Windows 11 toestaan ​​het probleem zelf op te lossen.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, ga naar het systeem en vervolgens naar de probleemoplosser,

Klik nu op andere probleemoplossers, zoek internetverbindingen en voer de probleemoplosser uit.

Laat de probleemoplosser de problemen detecteren die een trage wifi-snelheid of wifi-verbinding veroorzaken in Windows 11 en deze oplossen. Zodra het diagnoseproces is voltooid, sluit u alles en start u uw pc opnieuw op. Controleer nu de wifi- en internetstatus of deze stabiel is of niet.

Installeer wifi-stuurprogramma opnieuw Windows 11

Er is een kans dat het wifi-stuurprogramma van uw apparaat de wifi-instellingen op uw computer verprutst. Of het huidige Wifi-stuurprogramma is beschadigd, verouderd of incompatibel met de huidige Windows 11-versie. Laten we de netwerkadapterstuurprogramma’s opnieuw installeren vanuit het menu Apparaatbeheer, het is een van de meest werkende oplossingen waarmee de meeste gebruikers het probleem kunnen oplossen

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen, vouw het menu Netwerkadapters uit en zoek de standaard draadloze stuurprogramma’s. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Apparaat verwijderen. Klik opnieuw op Verwijderen als u om bevestiging wordt gevraagd en start uw apparaat opnieuw op. Bij de volgende start wordt uw pc geïnstalleerd het standaard wifi-stuurprogramma voor u. Probeer opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk en controleer de internetstatus en wifi is stabiel of niet.

Opmerking: als uw apparaat het standaard wifi-stuurprogramma niet kan installeren, download en installeer dan de nieuwste versie van het wifi-stuurprogramma opnieuw vanaf de website van de fabrikant

Controleer wifi-energiebeheer

Als u merkt dat de wifi-verbinding vaak wordt verbroken of de wifi-snelheid laag is in Windows 11, moet u wijzigingen aanbrengen in de instellingen voor energiebeheer van de netwerkadapter.

Open Apparaatbeheer en ga naar Netwerkadapters. Vouw het menu uit en dubbelklik op het Wi-Fi-stuurprogramma. Selecteer Energiebeheer in het menu Eigenschappen. Schakel het vinkje uit Laat de computer dit apparaat uitschakelen om energie te besparen. Probeer Wi-Fi te gebruiken op Windows 11 en je zult geen frequente uitval merken.

Reset TCP/IP-stack en Flush DNS Cache

Als u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk, maar er is geen internettoegang of ‘beperkte toegang’, ‘niet-geïdentificeerd netwerk’. Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met de IP- of DNS-configuratie (Domain Name System). Laten we de TCP/IP-stack resetten en Flush DNS-cache dat helpt bij het oplossen van het internetprobleem op Windows 11.

Om de TCP/IP-stack opnieuw in te stellen op Windows 11:

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer de volgende opdracht uit en druk na elke opdracht op ENTER om uit te voeren voordat u naar de volgende gaat.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

Nadat u de bovenstaande opdrachten hebt uitgevoerd, start u de computer opnieuw op en controleert u of de internetverbinding werkt of niet.

Reset netwerk instellingen

Nog een andere effectieve oplossing is van toepassing om op te lossen als netwerkinstellingen verkeerd zijn geconfigureerd en resulteren in Geen internet op Windows 11.

Open instellingen met Windows-toets + IGo naar Netwerk & Internet en selecteer vervolgens de optie ‘Geavanceerde netwerkinstellingen’ aan de rechterkant. Selecteer hier in de ‘Geavanceerde netwerkinstellingen’ ‘Netwerk resetten’ onder ‘Meer instellingen’

En tot slot, klik op ‘Nu resetten’ naast ‘Netwerk reset’ om de netwerkinstellingen te resetten.

Klik op reset nu wanneer u om bevestiging wordt gevraagd en start uw pc opnieuw op. Hiermee wordt de netwerkconfiguratie teruggezet naar de standaardwaarden, controleer Wifi-stuurprogramma op fouten en probeer deze ook te herstellen. Controleer nu of de wifi- en internetverbinding nu stabiel is.

Maak opnieuw verbinding met wifi-netwerk

Het wifi-netwerk loskoppelen en opnieuw verbinden, helpt veel gebruikers om geen wifi-verbinding op Windows 10 op te lossen. Het is de moeite waard om het ook op Windows 11 uit te proberen.

Klik op het Wi-Fi-pictogram in de Windows-taakbalk. Vouw het Wi-Fi-menu uit en klik met de rechtermuisknop op de Wi-Fi-naam. Selecteer Vergeten. Probeer met een wachtwoord verbinding te maken met dezelfde Wi-Fi-verbinding.

Schakel wifi automatisch in wanneer binnen bereik

Open de app Instellingen met de Windows-toets + IGa naar het menu Netwerk en internet. Selecteer Wi-Fi > Eigenschappen van wifi-verbinding Schakel tot slot Automatisch verbinden in wanneer binnen bereik.

Gemeten verbinding uitschakelen

Als uw Wi-Fi-verbinding is ingesteld als de gemeten verbinding, kunt u een trage internetsnelheid ervaren om het gegevensgebruik te verminderen.

Open Windows-instellingen met behulp van de Windows-toets + IGo naar Netwerk en internet en vervolgens naar Wi-Fi. Selecteer de wifi-verbinding die u probeert te verbinden. Schakel de schakelaar voor gemeten verbinding uit (indien ingeschakeld)

Overschakelen naar Google DNS

Als u nog steeds geen internettoegang of een niet-geïdentificeerd netwerk overschakelt naar Google DNS, volgt u de onderstaande stappen. Dat helpt waarschijnlijk het internetprobleem op Windows 11 op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en druk op de ok-toets om het netwerkverbindingsvenster te openen, zoek uw actieve wifi-adapter, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen, dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen ervan te openen, selecteer het keuzerondje gebruik de volgende DNS-serveradressen en stel voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8, Alternatieve DNS-server 8.8.4.4Klik op ok, toepassen en ok om wijzigingen op te slaan en uw internetstatus te controleren.

Hebben de bovenstaande oplossingen geholpen bij het oplossen van problemen met wifi en internetverbinding in Windows 11? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like