Problemen met netwerk- en internetverbinding oplossen in Windows 10, 8.1 en 7

Heeft u problemen met uw computernetwerk en internetverbinding na een recente Windows 10-update? De gevreesde gele driehoek verschijnt boven je internetverbindingspictogram en kondigt irritant aan dat je hebt Geen toegang tot het internet. WiFi wordt vaak losgekoppeld of laptop kan geen verbinding maken met internet na update van Windows 10. Al deze problemen kunnen te maken hebben met de kabelmodem, het stuurprogramma van de netwerkadapter, onjuiste netwerkconfiguratie, firewalls of antivirusprogramma’s en meer. Wat de reden hier in dit artikel ook is, we zullen u door elke methode leiden met de stappen die u kunt oplossen Internetproblemen met Windows 10 gemakkelijk.

Internet werkt niet windows 10

Welnu, of u nu bent verbonden met een WiFi-netwerk of LAN-verbinding, als u geen e-mail kunt ontvangen, op internet kunt surfen of muziek kunt streamen, is de kans groot dat u niet bent verbonden met uw netwerk en niet op internet kunt. Hier hebben we de beste oplossingen vermeld om problemen met internet en netwerkverbinding in Windows 10 op te lossen.

Herstart alle netwerkapparaten (router, modem, switch) inclusief uw pc/laptop die waarschijnlijk helpen het probleem op te lossen als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Controleer of de ethernetkabel goed is aangesloten tussen het netwerkapparaat en uw pc. Schakel antivirus-firewall tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd). verbinding werkt. Zo niet, dan moet u verbinding maken met ISP om dat probleem op te lossen.

Proxy-instellingen uitschakelen

Zoek in het startmenu naar internetopties en selecteer het eerste resultaat, ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Zorg er hier voor dat “Gebruik een proxyserver voor uw LAN” is uitgeschakeld. En vink de optie Instellingen automatisch detecteren aan, klik op toepassen en ok om de wijzigingen op te slaan.

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor netwerk- en internetverbinding uit die helpt bij het diagnosticeren en oplossen van veelvoorkomende netwerk- en internetverbindingsproblemen.

Open het menu Start door op het vensterpictogram in het startmenu te klikken en klik op het pictogram van de instelling zoals hierboven gemarkeerd. Klik hier in het venster Windows-instellingen op de netwerk- en internetopties en klik vervolgens op de optie Status. Nu van status Windows klikt op de optie Netwerkprobleemoplosser. Hierdoor wordt een Windows Netwerkdiagnose geopend die het probleem van de netwerkverbinding automatisch detecteert en oplost. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de wijziging door te voeren en controleert u bij de volgende start of de internetverbinding werkt normaal gesproken.

Controleer IP-adresconfiguratie

Druk op de sneltoets Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het netwerkverbindingsvenster geopend, klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter (draadloos of LAN) selecteer eigenschappen, een nieuw pop-upvenster wordt geopend, zoek en selecteer hier internetprotocolversie 4 en klik vervolgens op eigenschappen, hier controleren en zorg ervoor dat het is ingesteld om het IP-adres en het DNS-adres automatisch te verkrijgen (zoals weergegeven in onderstaande afbeelding). Zo niet, verander het dienovereenkomstig.

Reset netwerkstack met behulp van de opdrachtprompt

We hebben nog steeds hulp nodig om te proberen de Windows 10 TCP/IP-stack opnieuw in te stellen en eventuele DNS-informatie op uw computer te wissen die waarschijnlijk helpt bij het oplossen van netwerk- en internetproblemen met Windows 10.

Zoek vanaf het begin in het menu naar cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Er wordt een zwart opdrachtpromptvenster geopend met beheerdersrechten, laten we de onderstaande opdrachten één voor één uitvoeren.

netsh winsock resetnetsh int ip resetipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdns

Dat is allemaal de opdrachtprompt sluiten en Windows opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren. Laat de webbrowser openen en bezoek webpagina’s om te controleren of het probleem met de internetverbinding is opgelost of niet.

Overschakelen naar openbare DNS

Heb nog steeds hulp nodig. Hier helpt een andere truc de meeste gebruikers om netwerk- en internetconnectiviteitsproblemen op Windows 10 op te lossen.

Zoek vanuit het startmenu naar netwerkverbindingen bekijken en druk op enter. Dit opent het venster voor netwerkverbindingen, zoek uw actieve netwerkadapter op Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen. Dubbelklik vervolgens op Internet protocol versie 4 (TCP/IPv4) om zijn eigenschappen ophalenSelecteer Gebruik de volgende DNS-serveradressen keuzerondje en update Voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8 en of Alternatieve DNS-server 8.8.4.4 (zie onderstaande afbeelding). Vink ook aan bij instellingen valideren bij afsluiten, klik op toepassen en ok om op te slaan de wijziging. Open nu een willekeurige webpagina en controleer of dit helpt.

Netwerkadapter resetten (alleen Windows 10)

Hier is nog een effectieve oplossing die alleen van toepassing is op Windows 10-gebruikers en die de netwerkadapter reset en opnieuw installeert naar de standaardinstellingen om problemen met de internetverbinding op te lossen na het installeren van een update of op elk moment dat u geen verbinding kunt maken met het netwerk.

Gebruik de sneltoets Windows + X en selecteer Instellingen, Klik op Netwerk en internet en vervolgens op Status aan de linkerkant. Hier Klik onder het gedeelte “Uw netwerkinstellingen wijzigen” op de Netwerk resetten optie.

Er wordt een nieuw venster geopend met de resetknop en een waarschuwingsbericht over wat netwerkreset doet. Klik op de knop Nu resetten. En klik op ja wanneer u om bevestiging vraagt.

Als u klaar bent, wordt het apparaat automatisch opnieuw opgestart en bij het opnieuw opstarten zou u nu verbinding moeten kunnen maken met internet.

Controleer problemen met stuurprogramma’s voor netwerkadapter

Er is ook een kans dat het huidige stuurprogramma van de netwerkadapter op uw apparaat is geïnstalleerd en compatibiliteitsproblemen veroorzaakt met een nieuwe, recent beschikbare update van Windows 10. In dat geval roept u om het stuurprogramma van het netwerkapparaat bij te werken met de nieuwste versie. Probeer ook het netwerkstuurprogramma terug te draaien of opnieuw te installeren om het probleem op te lossen.

Stuurprogramma voor netwerkadapter bijwerken

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer apparaatbeheer. Dit toont alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s, laten we de tak Netwerkadapters uitbreiden. Klik nu met de rechtermuisknop op de adapter met het probleem en selecteer de optie Stuurprogramma bijwerken. Klik op Automatisch zoeken naar de bijgewerkte driversoftware-optie en volg de aanwijzingen op het scherm. als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload en op uw computer geïnstalleerd.

Driver voor netwerkadapter terugdraaien

Nogmaals Als het probleem te maken heeft met een driverupdate in plaats van met een Windows 10-update, volgt u de onderstaande instructies om de oude versie terug te draaien die helpt bij het oplossen van netwerkproblemen.

Druk op Windows + R op toetsenbordtype devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven, lokaliseert en besteedt u de netwerktak, klikt u met de rechtermuisknop op de adapter met het probleem en selecteert u de optie Eigenschappen. Ga naar het tabblad Stuurprogramma en klik op de optie terugdraaien.

Opmerking: De optie Terugdraaien is alleen beschikbaar als u het stuurprogramma onlangs hebt bijgewerkt. Als de knop niet beschikbaar is, betekent dit dat het systeem geen back-up van het stuurprogramma heeft.

Selecteer nu de reden waarom u terugdraait (u kunt elke optie selecteren) en volg de instructies op het scherm. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, is het tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken die de Windows-instellingen terugzet naar de vorige werkende staat.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like