Pro-Ject Audio Systems heeft een nieuwe high-end draaitafel en een paar phonoboxen

Pro-Ject X8 turntable and Phono Box S3B

Pro-Ject Audio Systems heeft zijn home audio-lijn uitgebreid met de high-end X8 draaitafel en twee nieuwe phono-podia, de Phono Box SB3 en de Phono Box DS3B. Beide Phono Box-modellen hebben elektronica die zowel draaitafels met bewegende magneet (MM) cartridges als draaitafels met bewegende spoel (MC) cartridges ondersteunt. Beide phono-trappen hebben ook gebalanceerde in- en uitgangen, wat zou moeten resulteren in minder ruis en een hogere signaal-ruisverhouding. Project zegt dat kopers “het soort stille, diepe achtergrond zullen horen dat typisch alleen wordt ervaren in esoterische high-end systemen.”

Beide Phono Box-eenheden bieden gebalanceerde ingangen, een functie die voorheen alleen beschikbaar was in veel duurdere voorversterkers. Dit uitgebalanceerde signaal belooft minder ruis te leveren en het bedrijf beweert dat je “het soort stille, diepe achtergrond hoort dat normaal gesproken alleen wordt ervaren in esoterische high-end systemen.”

Pro-Ject X8-platenspeler

Pro-Ject X8 draaitafel

Pro-Ject

Pro-Ject beschrijft de nieuwe X8-draaitafel als een middel om een ​​van zijn massa-geladen en echt gebalanceerde draaitafels te ervaren voor de laagste prijs ooit. De draaitafel wordt geleverd met de eersteklas Pro-Ject 9cc EVO carbon toonarm van het bedrijf en is verkrijgbaar met walnoot, hoogglans wit of hoogglans pianozwarte afwerkingen.

De zware, met TPE (thermoplastische elastomeer) gedempte, massabelaste plaat is nauwkeurig gedraaid en uitgebalanceerd uit een enkel stuk aluminium. De platenspeler wordt geleverd met de standaard semi-gebalanceerde Connect it E 5P-naar-RCA-kabel van het bedrijf, of u kunt upgraden naar XLR-kabels om te genieten van alle voordelen van het ontwerp.

De Pro-Ject X8 kost $ 2.399 zonder cartridge. Het is ook verkrijgbaar met een in de fabriek geïnstalleerde Sumiko Blue Point No. 3 MC-cartridge voor $ 2.699.

Phonobox SB3

Pro-Ject Phono Box SB3

Pro-Ject

De Phono Box SB3 heeft een stalen en aluminium chassis dat verkrijgbaar is in zilver of zwart. Het dual mono-ontwerp is voorzien van zowel RCA-ingangen als een gebalanceerde 5-pins mini XLR-ingang. Het uitgebalanceerde ontwerp heeft twee symmetrische signaalketens en twee discrete versterkersecties, waarvan Pro-Ject zegt dat ze zijn ontworpen om ruis te verwijderen en het schoonste phono-signaal mogelijk te maken.

Alle bedieningselementen zijn toegankelijk vanaf het voorpaneel. U kunt twee draaitafels tegelijkertijd aansluiten en de Phono Box SB3 slaat uw instellingen voor elke draaitafel op, waardoor u eenvoudig kunt wisselen. Pro-Ject verwacht $ 499 op te halen voor de Phono Box SB3.

Phonobox DSB3

Pro-Ject Phono Box DS3B

Pro-Ject

De Phono Box DSB3 integreert alle technologie van de SB3 en voegt een paar extra functies toe. De DSB3 is ook verkrijgbaar in zilver of zwart, maar je kunt houten zijpanelen kopen die magnetisch aan de zijkanten van het apparaat worden bevestigd. U kunt kiezen voor walnootpanelen die werken met beide kleuren, of donkere eucalyptuspanelen voor de zilveren eenheid.

De Phono Box DSB3 gebruikt een externe voedingsadapter om de kans op interferentie verder te verminderen. De unit maakt een strakkere en continue controle over de belastingsimpedantie mogelijk met een potentiometerregeling aan de voorkant van het apparaat. De duurdere Phono Box DSB3 kost $ 799.

0 Shares:
You May Also Like