Printerproblemen oplossen in Windows 10 21H2 Update

Windows 10-printer werkt niet? Heeft u verschillende problemen met de netwerkprinter, kunt u geen documenten afdrukken na de update van Windows 10? Printer wordt niet weergegeven op apparaten en printers of afdruktaak zit vast in een wachtrij, afdrukspooler werkt niet of kan geen verbinding maken met de printer. Er zijn verschillende redenen die het probleem kunnen veroorzaken, zoals een niet-berekenbaar printerstuurprogramma, een onjuiste configuratie, de print spooler-service gestopt of het print spooler-bestand beschadigd. En hoogstwaarschijnlijk de nieuwste printerdriver opnieuw installeren en De afdrukspooler wissen lost waarschijnlijk het probleem voor je op.

Windows 10-printer werkt niet

Als u niet kunt afdrukken of verbinding kunt maken met uw printer in Windows 10

Zorg ervoor dat uw printer is aangesloten op de voeding en is ingeschakeld. Controleer de USB-verbinding (voor bedrade printers) of de draadloze verbinding (voor draadloze printers).

Probleemoplosser voor printers uitvoeren

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit die automatisch de problemen detecteert en verhelpt die ervoor zorgen dat de printer niet goed functioneert.

Druk op Windows + I om de instellingen-app te openen, Klik op Bijwerken en beveiliging en los vervolgens problemen op. Selecteer hier aan de rechterkant de printer en klik op de probleemoplosser uitvoeren. Dit zal problemen scannen en detecteren en proberen deze op te lossen. Tijdens het probleemoplossingsproces zal dit herstart de print spooler-service Wis automatisch de beschadigde print spooler-bestanden. Detecteer ook of een verouderd printerstuurprogramma het probleem veroorzaakt Start Windows opnieuw nadat u het proces hebt voltooid en controleer of de printer goed werkt.

De afdrukspooler wissen

Als het probleem niet is opgelost met de probleemoplosser voor printers, laten we het dan handmatig doen De afdrukspooler wissen die het probleem hoogstwaarschijnlijk voor u oplossen. Volg de onderstaande stappen om print spooler wissen op Windows 108.1 en 7.

Druk op Windows + R, typ services.msc en okDit opent de Windows-serviceconsole, scrol omlaag en zoek naar print spoolerKlik met de rechtermuisknop op print spooler service selecteer stop en minimaliseer de Windows-serviceconsole Druk nu op Windows + R, typ en okEn verwijderen Verwijder alle bestanden in deze map

Ga opnieuw naar de ‘Services’-console. Zoek de ‘Print Spooler’-service, klik er met de rechtermuisknop op en kies ‘Start’.

Dit zou oplossen als de printer vastloopt bij het afdrukken van documenten, de printer in behandeling is maar geen documenten afdrukt, of de afdrukwachtrij wist als een document vastzit

Printerstuurprogramma bijwerken

Als u nog steeds problemen ondervindt, heeft uw printer mogelijk een nieuw stuurprogramma nodig.

Druk op Windows + X en selecteer Apparaat beheerder.Uitbreiden printersen zoek uw printer in de lijst, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken.Klik op de optie ‘Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s’. Er wordt gezocht naar de nieuwste stuurprogramma’s op internet en u wordt gevraagd deze te installeren.

Printerstuurprogramma opnieuw installeren

Als het bijwerken van de stuurprogrammasoftware niet werkt, probeer dan het stuurprogramma volledig te verwijderen en opnieuw te installeren.

Druk op Windows + I om instellingen te openen, ga vervolgens naar ‘Apparaten > Printers & Scanners’. Zoek uw printer, klik erop om de opties uit te vouwen en klik op de knop ‘Apparaat verwijderen’. Ga naar het menu ‘Start’, typ ‘Afdrukbeheer ‘ en druk op de ‘Enter’-toets. Selecteer alle printers, klik er met de rechtermuisknop op en ‘Verwijder’ ze allemaal. Start uw pc opnieuw op, sluit de printerkabel weer aan en begin opnieuw met het installeren van de stuurprogramma’s.

U kunt ook de website van de printerfabrikant bezoeken om de nieuwste beschikbare driver te downloaden en te installeren. Controleer of dit helpt bij het oplossen van printerproblemen in Windows 10. Hier zijn enkele links naar pagina’s voor het downloaden van stuurprogramma’s voor de meest voorkomende printermerken:

Opmerking: printerstuurprogramma’s zijn meestal .exe-bestanden. Om het stuurprogramma te installeren, hoeft u alleen maar het bestand te downloaden en uit te voeren.

Standaardprinter instellen

Soms kon Windows 10 de standaardprinter niet beheren wanneer u meerdere printers hebt aangesloten of netwerkprinters gebruikt. En handmatig een specifiek apparaat instellen als de standaardprinter helpt waarschijnlijk.

Ga naar ‘Configuratiescherm’ en verander de weergave naar grote pictogrammen. Zoek naar de optie ‘Apparaten en printer’. Klik op een van de aangesloten printers en kies ‘Als standaardprinter instellen’.

Printer opnieuw toevoegen

Soms kan het opnieuw toevoegen van de printer helpen om het probleem op te lossen.

Druk op ‘Win + I’-toetsen om Windows-instellingen te openen Navigeer naar het pad ‘Apparaten > Printers & Scanners’.Klik op de eerder toegevoegde printer en kies ‘Apparaat verwijderen’.Ontkoppel en sluit de printer vervolgens weer aan op de USB-poort.Klik op ‘ Voeg een printer of scanner toe’ en laat deze uw apparaat opnieuw vinden. Klik op uw apparaat en voeg het toe. Controleer of dit helpt

Problemen met netwerkprinter oplossen

Als u een probleem hebt met het delen van een printer via het netwerk:

Controleer de firewall en antivirus/netwerk beveiligingssoftware. Deze programma’s kunnen de inkomende verbinding met de gedeelde printer.

Schakel VPN uit indien geconfigureerd op uw systeem.

Netwerkdetectie inschakelen

Open het Configuratiescherm. Klik vervolgens op Netwerkcentrum, klik in het linkerdeelvenster op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Klik op Netwerkdetectie inschakelen en klik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Hebben deze oplossingen geholpen om verschillende printerproblemen op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like