Printer werkt niet na update van Windows 10 “Printerstuurprogramma is niet beschikbaar”

Soms ervaar je de Printer werkt niet of Windows kan de afdruktaak niet voltooien na de update van Windows 10/Driver-update. En bij het controleren van Apparaten en printers, geeft de printerstatus van Windows 10 u de foutmelding dat het stuurprogramma niet beschikbaar is.

De printerstuurprogramma is niet beschikbaar fout treedt meestal op als het printerstuurprogramma niet up-to-date is als het beschadigd is, vanwege de incompatibiliteit tussen het printerstuurprogramma en het Windows-systeem, of als er nog wachtende Windows-updates moeten worden geïnstalleerd op Windows 10. Wat de reden ook is hier een oplossing die u kunt toepassen om ‘op te lossen’Printerstuurprogramma is niet beschikbaar‘ fout en krijg de werkende staat van de printer terug.

Opmerking: onderstaande oplossingen zijn van toepassing op alle printerfabrikanten (HP, Canon, Brother, Epson enz.) Apparaten om het printerstuurprogramma te repareren zijn niet beschikbaar op Windows 10.

Fix Printer Driver is niet beschikbaar op Windows 10

Voordat u stappen voor probleemoplossing toepast, voert u eerst de basisstappen uit, zoals:

Start de computer en de printer opnieuw op. Controleer of de USB-kabel van de printer correct is aangesloten op zowel de pc als de printer. Als u een netwerkprinter gebruikt. Controleer de netwerk- en printerverbindingsstatus. Sluit de printer handmatig aan op uw netwerk. Schakel firewall, beveiligingssoftware ( antivirus) op de computer.

Voer de probleemoplosser voor printer en hardware en apparaten uit

Laat na het controleren van de basisstappen eerst de Hardware en probleemoplosser voor apparaten om te controleren of er een probleem is met het printerapparaat zelf dat het probleem veroorzaakt. En loop Windows 10 Printer probleemoplosser om de problemen op te lossen waardoor de afdruktaak niet kan worden voltooid.

    Typ probleemoplossing in de zoekbalk van het startmenu en selecteer het. Blader in het venster Problemen oplossen naar beneden en zoek naar Hardware en apparaat. Selecteer en voer de probleemoplosser uit om Windows problemen met apparaat en hardware te laten controleren en oplossen. Nadat u het probleemoplossingsproces hebt voltooid, selecteert u de printer op hetzelfde venster en voer de probleemoplosser uit. Volg de instructies op het scherm zodat de probleemoplosser afdrukgerelateerde problemen kan controleren en oplossen. Nadat het probleemoplossingsproces is voltooid, start u de vensters opnieuw en controleert u of het probleem met het printerstuurprogramma is opgelost.

Installeer het printerstuurprogramma opnieuw in de compatibiliteitsmodus

Dit probleem kan optreden als de stuurprogramma’s incompatibel of onjuist zijn. Ik raad je aan om de stuurprogramma’s te installeren in Compatibiliteitsmodus en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

Een compatibiliteitsmodus is een softwaremechanisme waarbij een software een oudere versie van de software emuleert om incompatibele software of bestanden compatibel te houden met de nieuwere hardware of software van de computer. Volg de onderstaande stappen:

Ga naar je website van de fabrikant en download de printer Configuratie van de bestuurder (HP-stuurprogramma, Epson-stuurprogramma, Brother-stuurprogramma, enz.) bestand voor uw computer. Hier ter referentie, neem als voorbeeld het downloaden van HP-printerstuurprogramma om het HP-printerstuurprogramma dat niet beschikbaar is in Windows 10 te repareren. Voer op de officiële website van HP uw HP-printermodel in en klik vervolgens op Zoeken om online op deze site naar het HP-printerstuurprogramma te zoeken.

Laten we nu eerst het huidige printerstuurprogramma verwijderen:

Druk op Windows-toets + R op uw bureaublad om naar het vak Uitvoeren te gaan.Type devmgmt.msc en druk op Enter. Vouw onder Driver uit, klik vervolgens met de rechtermuisknop op Printerhub en selecteer Installatie ongedaan maken. Als u wordt gevraagd om te bevestigen en vervolgens te bevestigen. Start Windows opnieuw om het printerstuurprogramma volledig te verwijderen.

Installeer het printerstuurprogramma opnieuw in de compatibiliteitsmodus

Ga naar de locatie waar u uw gedownloade installatiebestanden van de stuurprogramma’s had opgeslagen en klik met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens Eigenschappen. Selecteer het tabblad Compatibiliteit. Plaats een vinkje naast Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus en selecteer het besturingssysteem dienovereenkomstig in de vervolgkeuzelijst. down list.Laat het stuurprogramma installeren en controleer vervolgens de functionaliteit.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Als uw Windows lange tijd niet is bijgewerkt, kan uw printerstuurprogramma ook niet beschikbaar zijn. Ook als er een Windows-update in behandeling is om te installeren, of misschien kunnen de nieuwe functies met de nieuwste updates perfect omgaan met het printerstuurprogramma op Windows 10.

Ga naar Begin> Instellingen > Update & Beveiliging.Onder Windows UpdateKlik Controleren op updates.

Kort daarna zou Windows 10 automatisch de nieuwe updates voor u installeren als deze beschikbaar zijn op uw computer.

Als alle oplossingen het probleem niet konden oplossen, wordt de printer nog steeds weergegeven dat “stuurprogramma niet beschikbaar” is, tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken. Als dezelfde printer goed werkt en het probleem is begonnen na recente wijzigingen of driverupdate. Door systeemherstel uit te voeren, worden de wijzigingen teruggezet naar de laatste werkende staat.

Of als het probleem is begonnen na een recente upgrade van Windows 10, ga dan naar Update & Beveiliging > Herstel > Geavanceerde opstart > Nu opnieuw opstarten > Problemen oplossen. Selecteer de Ga terug naar de vorige build optie. Nadat het proces is voltooid, start u de vensters opnieuw op en sluit u de printer aan om te controleren of deze werkt? Als dit nog steeds niet het geval is, is het tijd om contact op te nemen met de printerfabrikant voor ondersteuning.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like