Printer installeren via IP-adres in Windows 10, 8.1 en 7

Print A test Page

Zoeken naar Printer installeren via IP-adres In Windows 10, 8.1 of Windows 7? Hier in dit bericht bespreken we hoe u een lokale printer delen via IP-adres en toegang tot/installeer hetzelfde op een andere computer op hetzelfde netwerk. Opmerking: onderstaande stappen zijn van toepassing op het installeren van een gedeelde netwerkprinter via IP-adres op computers met Windows 10, 8.1 en Windows 7. Laten we beginnen:

Printer installeren en configureren

Installeer en configureer eerst de printer op een lokale computer/laptop. Om dit te doen

    Sluit eerst de stroomkabel aan op de printer en sluit de printer ook aan op de pc via een USB-kabel. Bezoek de website van de fabrikant van het printerapparaat, download en installeer de nieuwste driverversie voor de printer. Als u klaar bent Open Configuratiescherm -> Hardware en geluid -> Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op Nieuwe geïnstalleerde printer, selecteer eigenschappen en klik op de Testpagina afdrukken om te controleren en ervoor te zorgen dat de printer correct is geïnstalleerd en in werkende staat is.

Lokale printer delen voor netwerktoegang

Nu Als u met succes een testpagina hebt afgedrukt, gaat u naar het tabblad Delen. Waar we de printer delen voor toegang op het lokale netwerk. Hier op het tabblad Delen Vinkje deel deze printer optie zoals onderstaande afbeelding toont. Klik op Toepassen en ok om wijzigingen op te slaan en de printer te delen voor netwerktoegang.

Nadat u de printer op het lokale netwerk hebt gedeeld, opent u het type Opdrachtprompt “ipconfig” en druk op de enter-toets. Noteer hier het IP-adres van die pc waar de lokale printer is geïnstalleerd en gedeeld voor anderen.

(Vervolgens gaan we dit IP-adres gebruiken om toegang te krijgen tot de printer vanaf een andere printer op hetzelfde netwerk. Voor mij is het IP-adres 192.168.1.199)

Gedeelde printer installeren via IP-adres in Windows 10

Na het configureren van al deze dingen (zoals de printer installeren, de testpagina afdrukken om te controleren of de printer is geïnstalleerd en goed werkt, de printer delen op het lokale netwerk) Laten we naar de computer gaan waar u naar op zoek bent, de gedeelde printer installeren met behulp van de IP adres.

Druk op Windows + R, typ \\IP adres (van de pc waarop de lokale printer is geïnstalleerd). voor mij is het \\192.168.1.199 en druk op OK. Dit zal om gebruikersnaam en wachtwoord vragen. Typ het gebruikersnaamwachtwoord van de pc waarop de lokale printer is geïnstalleerd om toegang te krijgen tot de gedeelde items.

Hierdoor wordt de gedeelde printer weergegeven.

Klik met de rechtermuisknop op de printer en selecteer verbinden Hiermee wordt het stuurprogramma voor de printer geïnstalleerd.

U kunt de geïnstalleerde printer controleren via het configuratiescherm -> Hardware en geluiden -> Apparaten en printers.

Dat is alles! U hebt uw printer met succes toegevoegd aan Windows 10-computer.

Zijn deze tips nuttig geweest voor het installeren, configureren, openen en installeren van een lokale printer via IP-adres op Windows 10, 8.1 en 7? Laat het ons weten via opmerkingen. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like