Prijzige slimme waterkleppen zijn de investering waard, zegt LexisNexis-onderzoek

flo primary

Hoe duur ze ook zijn (zoals in $ 500 en hoger), slimme waterkleppen kunnen u duizenden of zelfs tienduizenden dollars aan waterschade besparen. Een nieuwe LexisNexis-enquête biedt enkele harde cijfers die dat staven.

Uit het onlangs uitgebrachte onderzoek, waarin de claims voor waterschadeverzekeringen van 2.306 huizen in de VS die een Flo by Moen Smart Water Shutoff-klep gebruikten, werden vergeleken met die van een controlegroep van 1,3 miljoen huishoudens, bleek dat huiseigenaren die de slimme waterklep een jaar hadden gebruikt, zagen een daling van 96 procent in betaalde claims voor waterlekkage in vergelijking met de voorgaande twee jaar voordat ze de kleppen hadden geïnstalleerd. Ondertussen stegen de claims voor waterschade voor huiseigenaren in de controlegroep in dezelfde periode met 10 procent.

Uit het onderzoek bleek ook dat na de installatie van de slimme waterkleppen de “ernst” van waterclaims die door huiseigenaren in de studiegroep werden ingediend, met maar liefst 72 procent daalde.

Terwijl het onderzoek zich richtte op de Flo by Moen slimme waterklep (Flo by Moen “werkte” samen met LexisNexis aan het onderzoek, volgens een persbericht), zei Dan Davis van LexisNexis dat we “redelijkerwijs kunnen concluderen dat vergelijkbare waterafsluitapparaten de smart home-ruimte is gunstig voor huiseigenaren en thuisverzekeraars.”

Over verzekeringen gesproken, een van de belangrijkste aanbevelingen in het LexisNexis-rapport is dat verzekeringsmaatschappijen kortingen voor slimme waterkranen moeten overwegen, evenals stimulansen voor huiseigenaren die ze installeren.

De aantrekkingskracht van slimme waterkleppen, die zijn ontworpen om de algehele gezondheid van uw watersysteem in huis te bewaken en uw hoofdwatervoorziening proactief af te sluiten in geval van een gesprongen leiding of een andere kritieke gebeurtenis, klinkt misschien voor de hand liggend, maar relatief weinig huiseigenaren hebben geïnvesteerd in hen.

In zijn rapport zei LexisNexis dat slechts 6 procent van de ondervraagde huiseigenaren slimme waterleksystemen voor het hele huis gebruikte, tegenover de 20 procent die een slimme beveiligingscamera had of 26 procent die een slimme thermostaat bezat.

garage overstromingsschade 3

Ongetwijfeld maken de steile prijskaartjes voor slimme waterkleppen ze moeilijk te verkopen. Onze huidige Editor’s Choice, de Phyn Plus, verkoopt voor een coole $ 699, terwijl de goedkopere Flo van Moen je nog steeds $ 500 terugbrengt (hoewel het momenteel te koop is bij Amazon voor iets minder dan $ 400. Verwijder niet-productlink). Slimme waterkranen kunnen ook lastig te installeren zijn zonder hulp van een professional.

Maar als de cijfers van LexisNexis u er niet van overtuigen dat investeren in een slimme waterklep een goed idee is, overweeg dan de ervaring van TechHive’s eigen Michael Brown, die een verzekeringsclaim van $ 28.000 moest indienen in de nasleep van een gesprongen waterleiding in zijn garageplafond dat “verpestte … bijna alles wat we in de garage hadden opgeslagen.”

Brown voegt er treurig aan toe dat “als we toen een slimme klep hadden geïnstalleerd, er veel minder schade zou zijn geweest.”

0 Shares:
You May Also Like