Precisie waterregeling maakt deze robotstofzuiger/mop hybride uniek

roborock s5 max

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Meerdere vacuümmodiPrecisie waterregelingOndersteuning voor reinigingszones en virtuele barrières

nadelen

Maakt het gebruik van een stokmop niet overbodig.Duur

Ons oordeel

De Roborock S5 Max is een uitstekende hybride robotstofzuiger/dweil die de vloeren van je huis een uitgebreide reiniging geeft.

Sinds de lancering een paar jaar geleden heeft Roborock indruk op ons gemaakt met hybride vacuüm-/dweilrobots die vergelijkbaar zijn met de grootste merken in de categorie. De Roborock S5 Max is het nieuwste en, naar we durven zeggen, beste aanbod van het bedrijf.

Naamgeving suggereert dat de S5 Max de opvolger is van de Roborock S5 die we meer dan een jaar geleden hebben getest. Maar sommige nieuwe functies overtreffen zelfs de topklasse Roborock S6. Het belangrijkste is een elektrische watertank met een hogere capaciteit. De dweilfunctie van de robot is met elk model steeds geavanceerder geworden. Terwijl de S5 de gebruiker geen controle gaf over hoeveel water er werd afgegeven tijdens elke dweilklus, voegde de S6 een eenvoudige schakelaar toe waarmee je kunt selecteren hoeveel water de dweildoek bevochtigt. De S5 Max integreert het dweilen volledig met de andere geavanceerde functies van de robot en maakt nauwkeuriger waterbeheer mogelijk in de Mi Home-compagnon-app. De S5 Max voegt ook selectieve kamerreiniging toe, een functie die voorheen alleen beschikbaar was op de S6.

Naast deze verbeteringen heeft de Roborock S5 Max de meeste functies en ontwerpkenmerken van de eerdere modellen. Dat omvat LiDAR-mapping, 2000 Pa-afzuiging, zone-reiniging en stembediening Alexa en Google Assistant.

roborock s5 max zuigkracht

Installatie en gebruik

De S5 Max wordt geleverd met al zijn borstels gemonteerd, dus u hoeft alleen nog maar het oplaadstation in te stellen. Roborock prijst de “Total Water Shutoff” van de S5 Max aan, wat betekent dat hij niet mag druppelen terwijl hij in het dock is geplaatst, zodat u de dweilmodule gevuld en klaar voor zijn volgende taak kunt houden. Desalniettemin heeft het een plastic vochtopvangbak om de robot op te zetten tijdens het opladen. Het waterreservoir past gemakkelijk onder de vuilnisbak en kan, eenmaal gevuld met kraanwater, daar worden bewaard, zodat u alleen de reinigingsdoek hoeft te bevestigen als u uw harde vloeren wilt dweilen. De capaciteit van de watertank is verdubbeld tot 280 ml, genoeg om een ​​ruimte van 2000 vierkante meter schoon te maken, aldus Roborock.

Zodra dat allemaal is ingesteld, moet je de Mi Home-app downloaden en je account aanmaken of erop inloggen. Nadat je het apparaat hebt toegevoegd, vraagt ​​de app je om verbinding te maken met je wifi-netwerk. Ik had de S5 Max in minder dan 10 minuten klaar om schoon te maken.

Om een ​​schoonmaakklus te starten, tik je op een knop met drie vierkanten en een plusteken onderaan de app om je schoonmaakmodus en waterniveau te kiezen. Er zijn vijf zuigniveaus van “zacht” tot “max”, en vier waterniveaus inclusief een optie voor droog dweilen. Vervolgens tik je op de Clean-knop om de S5 Max op weg te sturen.

roborock s5 zones

Verwacht dat de eerste schoonmaakbeurt het langst en het minst efficiënt is, aangezien de robot de indeling van de kamer leert en een plattegrond maakt. Als het klaar is, geeft de app het gebied weer dat de robot heeft bestreken en het pad dat hij erdoorheen heeft afgelegd. Daaropvolgende schoonmaakbeurten worden slimmer en korter naarmate de robot meer vertrouwd raakt met de kamer.

Als een kamerkaart is opgeslagen, kun je de robot vertellen om alleen bepaalde delen van de kamer schoon te maken en uit andere te blijven. De eerste wordt gedaan door zones aan de kaart toe te voegen: Tik op de knop Zone, sleep het selectiekader naar het gebied dat u wilt opschonen en pas het formaat ervan aan. U kunt meerdere zones maken door op de knop “Toevoegen” te tikken. Om virtuele barrières te creëren, selecteert u No-go Zone en markeert u die gebieden op de kaart.

Net als bij eerdere Roborock-modellen, gebruikte ik de S5 Max om mijn benedenverdieping schoon te maken, die gebieden met zowel tapijt als harde vloeren omvat. Na verloop van tijd was het in staat om het hele gebied in ongeveer 30 minuten op een enkele lading schoon te maken, zolang ik de “uitgebalanceerde reinigingsmodus” gebruikte. Ik heb geëxperimenteerd met een hogere zuigkracht, maar daardoor liep de batterij sneller leeg, waardoor de S5 Max minstens één keer opnieuw moest worden gedockt en de duur van het schoonmaken werd verlengd. Ik had echter alleen het extra vermogen nodig in de woonkamer met vloerbedekking, en de S5 Max kan vloerbedekking detecteren en zelf de zuigkracht vergroten.

Ik vond de dweilresultaten minstens zo goed als bij de Roborock S6. Mijn keukenvloer werd gelijkmatig schoongemaakt met een paar strepen achtergelaten, en er werd voldoende druk uitgeoefend om zelfs wat vlekken op te nemen. Dit was een wereld verwijderd van het oppervlak dat de oudere Roborock S5 dezelfde vloer gaf. Het elimineert de noodzaak van het dweilen met een stok niet volledig, maar het zou de frequentie waarmee het moet worden gedaan verminderen.

Hoewel ik me op mijn gemak voelde om de S5 Max relatief zonder toezicht schoon te maken terwijl ik in de buurt zweefde om andere dingen te doen, geeft de app je min of meer controle. Er is een virtuele afstandsbediening begraven in het instellingenmenu die u kunt gebruiken om de robot handmatig te reinigen. Er is ook een planningsfunctie waarmee u een starttijd en reinigingsmodus kunt instellen en deze kunt toepassen op afzonderlijke dagen van de week.

roborock s5 waarschuwingen

De Mi Home-app houdt ook een volledige schoonmaakgeschiedenis bij; volgt de levensduur van borstels, het filter en andere verbruiksartikelen; en stelt u in staat de robot te delen met andere gebruikers in uw huishouden.

De hybride robotstofzuiger/dweil van Roborock wordt met elke nieuwe versie beter. Doordachte functie-upgrades en prestatieverbeteringen maken de S5 Max de beste tot nu toe. Als uw huis meerdere vloeroppervlakken heeft, kan dit uw schoonmaaktaak aanzienlijk verlichten. Het verdient ook onze keuze voor de beste robot-mop / vacuümhybride, terwijl iRobot’s Roomba 960 in het algemeen onze favoriete robotstofzuiger blijft.

0 Shares:
You May Also Like