Praat met de hand: bedien uw Google-display met snelle gebaren

Google Nest Hub Max quick gesture

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt communiceren met je Google Nest Hub- of Hub Max-scherm. Een daarvan is door op het scherm zelf te tikken of te vegen, terwijl een andere (uiteraard) is om te beginnen met chatten met Google Assistant. Maar er is nog een derde, minder voor de hand liggende manier waarop u uw Google-display kunt bedienen: door met uw hand in de lucht te zwaaien.

Met deze zogenaamde ‘Snelle gebaren’ kun je een aantal basisfuncties uitvoeren op je Google Nest Hub Max of tweede generatie Nest Hub. Als je bijvoorbeeld een Spotify-deuntje afspeelt op de Nest Hub Max, kun je je muziek pauzeren of hervatten met een open handpalm. Op de nieuwere Nest Hub kun je timers en alarmen afwijzen met een zwaai, terwijl hetzelfde gebaar een al te spraakzame Assistent afwijst.

U moet enkele instellingen inschakelen om Snelle gebaren te laten werken op uw Google-scherm, en u moet mogelijk ook de juiste techniek leren voor Google om uw gebaren te herkennen. We geven u die details, evenals hoe uw Google-display een snel gebaar kan zien waar er geen was.

Snelle gebaren inschakelen op een Google Nest Hub Max

Voordat je Snelle gebaren gaat gebruiken, moet je de functie Cameradetectie voor de Google Nest Hub Max inschakelen met de Google Home-app.

Open Google Home, scrol omlaag naar de tegel voor je Nest Hub Max, tik erop en tik vervolgens op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm.

Tik Herkenning & delenen schakel vervolgens de in Cameradetectie optie. Zodra dat is gebeurd, wordt de Snelle gebaren instelling wordt toegankelijk; ga je gang en schakel die optie ook in.

Snelle gebaren uitvoeren op een Google Nest Hub Max

Nu is het tijd om met je hand naar je Nest Hub Max te zwaaien. Laten we beginnen met muziek. Speel wat deuntjes op Apple Music, Spotify of je favoriete muziekstreamingservice, kijk dan naar het scherm (als je dat doet, weet Google dat je golf opzettelijk is) en steek je je hand op naar het scherm, met je handpalm naar buiten, zoals jij’ sta op het punt om het een high-five te geven.

Als je dat doet, zou de muziek moeten stoppen en verschijnt er kort een “Pauze”-banner in de rechterbovenhoek van het scherm. Om je deuntjes te hervatten, steek je gewoon je hand weer op in hetzelfde high-five-gebaar, waarbij je eraan denkt om naar het scherm te kijken terwijl je dat doet.

Hetzelfde gebaar voert een aantal andere functies uit naast het pauzeren en hervatten van je muziek. Je kunt ook je hand opsteken om een ​​alarm of een timer af te zetten, of als je wilt dat de Google Assistent stopt met praten. (In het laatste geval kun je ook gewoon “stop” zeggen zonder het “Hey Google” wake-woord.)

Snelle gebaren inschakelen op een tweede generatie Google Nest Hub

Er is geen cameradetectie op de nieuwste Google Nest Hub, om de eenvoudige reden dat het kleinere broertje van de Nest Hub Max geen camera heeft. In plaats daarvan moet u Motion Sense inschakelen, een instelling waarmee de Soli-chip van het scherm beweging kan detecteren.

Als je Motion Sense wilt inschakelen, heb je interactie met het scherm van de Nest Hub in plaats van met de Google Home-app. Veeg gewoon omhoog vanaf de onderkant van het scherm, tik op de Instellingen knop, tik op Bewegingszinen schakel vervolgens de instelling in.

Snelle gebaren uitvoeren op een tweede generatie Google Nest Hub

Snelle gebaren op de Google Nest Hub zijn een beetje anders dan op de Nest Hub Max, en dat komt omdat de Nest Hub alleen de beweging van je hand kan detecteren in plaats van deze te zien.

Google snelle gebaren 2

Ben Patterson/Gieterij

Om muziek te pauzeren of te hervatten, houd je je hand omhoog met je handpalm naar buiten, net zoals je zou doen met de Nest Hub Max, behalve dat je deze keer je hand echt naar voren duwt; doe alsof je het scherm echt een high-five geeft. Hetzelfde gebaar zal de Google Assistent stilleggen.

Als je een timer wilt sluiten of een wekker wilt snoozen op de Nest-hub, voer je een iets ander gebaar uit. Deze keer zwaai je in plaats van een high-five met je hand voor het scherm, alsof je een vlieg wegjaagt. Ofwel van links naar rechts of van rechts naar links zal werken, en je kunt zwaaien met je handpalm naar buiten of een back-handed wave doen.

Waarom uw Google-scherm per ongeluk een snel gebaar ziet

Snelle gebaren voor de Google Nest Hub en Nest Hub Max zijn ontworpen om alleen te werken als het scherm er redelijk zeker van is dat je de beweging opzettelijk hebt uitgevoerd. Dat gezegd hebbende, is het niet ongehoord dat het scherm een ​​alledaags gebaar, bijvoorbeeld wanneer je tijdens een gesprek gebaart, aanziet voor een snel gebaar.

Het is zeker gebeurd in mijn keuken, wanneer de muziek van onze Nest Hub Max plotseling wegvalt midden in een deuntje. Het betekent meestal dat iemand aan de nabijgelegen keukentafel zwaaide terwijl hij een punt maakte, en voor je het weet, geen muziek. Nu zou de Nest Hub Max alleen snelle gebaren moeten registreren wanneer je tegelijkertijd naar het scherm kijkt, maar het kan gewoon zijn dat een onbedoelde maar perfect getimede blik op het scherm voldoende is om dit te doen.

Hetzelfde is gebeurd met de Nest Hub in onze slaapkamer, die op de pauzeknop heeft gedrukt na een nadrukkelijke karate-hak in de lucht van mijn kant.

Dus, zijn Google-schermen constant bezig met het pauzeren van deuntjes omdat het overal snelle gebaren ziet? Persoonlijk zou ik zeggen dat het een vrij zeldzame gebeurtenis is. Maar als je Google Nest Hub of Hub Max je muziek op mysterieuze wijze in de ijskast zetten, wil je hem misschien even zwaaien voordat je de technische ondersteuning belt.

0 Shares:
You May Also Like