Praat je Roku-speler tegen je? Zo houd je het stil

how to stop your roku from talking

Is uw Roku-speler of Roku TV begonnen te praten wanneer u zich in een menu of op een instellingenscherm bevindt? Er is een eenvoudige verklaring voor een plotseling spraakzame Roku, evenals een gemakkelijke manier om het stil te houden.

De reden voor een pratende Roku-speler is de “Screen Reader”, een Roku-toegankelijkheidsfunctie die tekst op het scherm leest voor mensen met een visuele beperking. Eenmaal ingeschakeld, spreekt de schermlezer (voorheen bekend als de audiogids) hardop tekst en beschrijvingen uit de Roku-gebruikersinterface, inclusief uw verschillende streaming-apps.

De schermlezer is een cruciale functie voor Roku-gebruikers met zichtproblemen, maar als je hem per ongeluk aanzet, kan hij snel oud worden.

Dus, hoe kun je per ongeluk de schermlezer inschakelen? Het blijkt dat het niet zo moeilijk is.

knop voor opties op afstand van roku

Als u vier keer achter elkaar op de optieknop (aangeduid met een asterisk) op de Roku-afstandsbediening drukt, schakelt u de schermlezer in. Er verschijnt een pop-up op het scherm met de tekst “Schermlezer ingeschakeld” als u de functie activeert, maar als u niet oplet, zult u misschien verbaasd zijn wanneer uw Roku tegen u begint te praten.

Gelukkig is het een fluitje van een cent om de schermlezer weer uit te zetten. De eenvoudigste manier is door simpelweg de opdracht van de schermlezer vanaf de afstandsbediening te herhalen: met andere woorden, druk gewoon vier keer achter elkaar op de knop Opties.

Een tweede manier om de schermlezer uit te schakelen, is door in het menu Toegankelijkheid van Roku te graven.

Roku Schermlezer instelling

Ben Patterson/Gieterij

Scrol in het hoofdmenu omlaag naar Instellingen en selecteer vervolgens Toegankelijkheid > Schermlezer. Kies de instelling “Uit” en maak je klaar voor wat rust en stilte.

0 Shares:
You May Also Like