Polk Audio’s Signa S3-soundbar van $ 250 biedt ondersteuning voor Chromecast-audio

polk audio signa s3 main

Polk Audio heeft zojuist de Signa S3-soundbar aangekondigd, een nieuw item in zijn budgetlijn met een onopvallend ontwerp, een draadloze subwoofer, een dialoogverbeterende modus en ondersteuning voor Chromecast-audio

De Signa S3, die op 15 juni in de uitverkoop gaat voor $ 250, wordt het duurste item in de Signa-serie van Polk Audio, die begint bij $ 130 voor de alles-in-één Signa Solo-soundbar Verwijder niet-productlink en omvat de Signa S2Remove van $ 200 niet-productlink, die een draadloze subwoofer toevoegt. (De Signa S2 is een nieuwere versie van de Signa S1, die niet meer leverbaar is.)

Net als de Signa S2 is de nieuwe Signa S3 een 2.1-kanaals soundbar met een draadloze subwoofer. De belangrijkste soundbar-eenheid wordt geleverd met vier drivers: een paar 1,25 x 4,4-inch ovale middentonenwoofers en twee één-inch tweeters. De draadloze subwoofer heeft een 5,25 inch driver. Wat de ingangen betreft, wordt de Signa S3 geleverd met een enkele HDMI-ARC, een optische (Toslink) en een 3,5 mm audio-aansluiting.

Met de HDMI-ARC-poort (of “audio return channel”) kun je al je videobronnen op je tv aansluiten en vervolgens audio naar de soundbar sturen via een enkele HDMI-kabel. Zoals bij de meeste budget-soundbars, ondersteunt de HDMI-ARC-ingang echter geen eARC, een “verbeterde” versie van de ARC-standaard die verliesvrije audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio mogelijk maakt. Over DTS gesproken, het is vermeldenswaard dat hoewel de soundbar Dolby Digital-audiobronnen kan decoderen, hij geen DTS-audio ondersteunt, en evenmin virtuele 3D-audioformaten zoals DTS Virtual:X of Dolby Atmos-hoogtevirtualisatie.

Het grootste verschil tussen de nieuwe Signa S3 en de bestaande Signa S2 is dat de S3 een ingebouwde Chromecast heeft, wat betekent dat je audio naar de soundbar kunt streamen via Chromecast-compatibele apps. Je kunt de Signa S3 ook groeperen met andere Chromecast-speakers, handig voor het afspelen van muziek in meerdere kamers van je huis.

Met de Voice Adjust-functie van de S3 kunt u de dialoogniveaus verhogen. Een nachtmodus comprimeert de dynamiek van de audio, wat handig is voor het kijken van films en tv-programma’s in de kleine uurtjes zonder de dommelen van huisgenoten te storen. Film- en muziekmodi zijn ook beschikbaar.

We zullen meer te zeggen hebben over de Polk Audio Signa S3 zodra we een voorbeeldeenheid hebben getest, dus houd je ogen open voor onze beoordeling.

0 Shares:
You May Also Like