Polk Audio lanceert zijn eerste Dolby Atmos-soundbar

polk signa s4

Polk Audio is geen onbekende op de soundbar-markt, inclusief modellen met ingebouwde Alexa en virtueel 3D-geluid. Maar Polk heeft tot nu toe geen Dolby Atmos-enabled model in zijn soundbar-opstelling gehad.

De Polk Audio Signa S4 is vandaag verkrijgbaar voor $ 399 en is de vierde soundbar in de Signa-lijn van Polk Audio, en in een primeur voor de fabrikant wordt hij geleverd met Dolby Atmos-ondersteuning, inclusief een paar opzwepende drivers die geluid van het plafond kunnen weerkaatsen. De Signa S4 kan niet-Atmos 5.1- en stereo-audiobronnen upmixen om gevirtualiseerde surround- en hoogte-effecten toe te voegen.

De Signa S4 die aan de muur kan worden gemonteerd, bevat ook een array met zeven drivers met “geoptimaliseerde” tweeters en woofers voor de linker- en rechterkanalen, samen met een speciaal middenkanaal met Polk’s dialoogverbeterende VoiceAdjust-technologie.

Naast de belangrijkste soundbar-eenheid, wordt de Signa S4 geleverd met een draadloze subwoofer die laagfrequente effecten levert, terwijl een Bass Adjust-instelling luisteraars in staat stelt te sleutelen aan de basrespons op zowel de subwoofer als de soundbar zelf.

Hoewel de 3.1.2-kanaals Signa S4 wordt geleverd met een subwoofer, wordt deze niet geleverd met draadloze surround-luidsprekers. Hoewel Polk Audio een optionele draadloze surround-kit biedt (de SR2) die werkt met sommige van zijn andere soundbars, is de kit niet compatibel met de Signa S4. Met andere woorden, wat je ziet (en hoort) is wat je krijgt.

Met de knoppen op de meegeleverde afstandsbediening kun je kiezen tussen geluidsmodi die zijn “verfijnd” voor films of muziek, terwijl de nachtmodus het dynamische bereik van de soundbar verkleint voor luistersessies ‘s avonds laat.

Achteringangen voor de Signa S4 bevatten een enkele HDMI-ARC-connector die eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC die verliesvrije audioformaten ondersteunt, zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Er is ook een optische (Toslink) ingang voor tv’s zonder HDMI, terwijl je met een 3,5 mm aux-aansluiting oudere sets kunt aansluiten met RCA-achtige audio-uitgangen.

De Signa S4 biedt geen netwerkconnectiviteit, waardoor je geen audio via wifi naar de soundbar kunt casten. Dat gezegd hebbende, Bluetooth wordt ondersteund, wat betekent dat je vanaf je telefoon deuntjes naar de Signa S4 kunt streamen.

We zullen een volledige beoordeling van de Signa S4 hebben zodra we een voorbeeldeenheid hebben bekeken.

0 Shares:
You May Also Like