Plex wil een one-stop-streamingshop zijn met universeel zoeken

Plex universal search

Plex wil je eerste stop voor videostreaming worden met zijn nieuwste truc: een universele zoek- en ontdekkingstool die niet alleen je geabonneerde streamingdiensten omvat, maar ook je persoonlijke en gedeelde Plex-bibliotheken.

Nu beschikbaar als een open bèta, kunt u met de nieuwe universele zoektool van Plex “honderden” streamingdiensten doorzoeken, waaronder Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, HBO Max, Hulu, Netflix en Peacock, evenals Plex’s eigen schatkamer van free-films en tv-programma’s met advertenties. Als je een video vindt die je leuk vindt, tik of klik je op een knop om deze te bekijken op een van je gekoppelde streamingdiensten, of je kunt de titel toevoegen aan de nieuwe universele kijklijst van Plex.

Naast het aanbieden van universeel zoeken via een breed scala aan streamingdiensten, dekt Plex ook niet-uitgebrachte films, wat betekent dat de komende films in uw universele zoekresultaten kunnen verschijnen. Net zoals je zou kunnen met een streamingtitel, kun je op een aankomende film klikken om de trailer te bekijken of deze aan je volglijst toe te voegen, en je kunt er ook achter komen wanneer deze in de bioscoop komt of online komt.

Plex universeel zoeken naar niet-uitgebrachte films

Plex

Plex is natuurlijk niet de eerste van de universele zoekpartij. JustWatch en ReelGood zijn een aantal populaire concurrenten, terwijl Apple TV, Google TV en Roku hun eigen universele zoekhulpmiddelen hebben (hoewel noch Apple noch Google goed spelen met Netflix).

Wat de universele zoekopdracht van Plex onderscheidt van het pakket, is dat het niet alleen resultaten bevat van uw gekoppelde streamingdiensten, maar ook van uw eigen Plex-mediabibliotheek, plus alle gedeelde Plex-bibliotheken waartoe u toegang hebt. Dat is enorm voor toegewijde Plex-gebruikers die grote mediabibliotheken met steeds veranderende inhoud delen. (Plex let erop dat zijn universele zoekfunctie “nooit” de inhoud van persoonlijke Plex-bibliotheken aan externe partijen zal onthullen.)

Plex universele volglijst

Plex

Naast zijn nieuwe universele zoektool, onthult Plex ook een tabblad Ontdekken waarmee u top- en trending-titels op uw verschillende services kunt bekijken.

De universele zoekmogelijkheden van Plex zijn nu beschikbaar op alle ondersteunde Plex-platforms, waaronder internet, iOS, Android, Roku, Apple TV+, Android TV, Amazon Fire TV en verschillende smart-tv’s en gameconsoles.

Met name voor universeel zoeken is geen Plex Pass van $ 5 per maand vereist, een add-on voor een abonnement met functies zoals DVR-functionaliteit, mediadownloads, een serverdashboard en de op muziek gerichte mobiele Plexamp-app.

0 Shares:
You May Also Like