Plex richt zich op kanaalsurfende snoersnijders en voegt meer dan 80 kanalen toe aan zijn gratis streaming-tv-service

live tv on plex hero

Kanaalsurfen wordt het nieuwe on-demand, waarbij Plex de nieuwste streaming-videoservice wordt die een reeks live- en gratis, door advertenties ondersteunde tv-streamingkanalen aan zijn assortiment toevoegt.

Plex, de populaire DVR- en mediastreamingservice die indruk maakt met zijn groeiende bibliotheek met gratis on-demand content, heeft aangekondigd dat het meer dan 80 live “lineaire” streaming tv-kanalen introduceert, variërend van nieuws en sport tot koken en netwerken voor kinderen. Alle kanalen zijn gratis, hoewel je jezelf moet onderwerpen aan het kijken naar commercials.

De nieuwe Live TV on Plex-service, die vandaag wordt gelanceerd in alle regio’s waar Plex beschikbaar is, heeft een bekende DVR-achtige programmeergids en is toegankelijk op Apple TV, Roku, Amazon Fire en iOS- en Android-apparaten, evenals Plex op het web. Plex zegt dat een in behandeling zijnde update Live TV op Plex zal toevoegen aan smart-tv’s en gameconsoles.

Enkele van de lineaire kanalen die beschikbaar zijn op Live TV op Plex zijn:

Nieuws: Reuters, Yahoo! Financiën
Sport: Fubo Sports Network
levensstijl: The Bob Ross Channel, Surf Now TV, Love Destination, The Pet Collective, The Boat Show, Choppertown
Kinderen & Familie: Kidoodle TV, Monster Kids, KidsFlix, Toon Goggles
Natuur & Ruimte: Echt wild, niet geïdentificeerd
Internationale: AFV Espanol, Latin X Pop, BAMBU, KMTV, AsianCrush, YUYU TV
Animatie: CONtv, RetroCrush
Koken: Tastemade, Kokende Panda
Films: Maverick Black Cinema, Wash TV, TheArchive, The Film Detective, Dark Matter TV, Midnight Pulp, Gravitas Movies
Spelshows en eSports: Deal or No Deal, Game Show Central, Wipeout Xtra, IGN TV

Muziek: 80s Party, Party Tyme Karaoke, Texas-sized Hits, Electro Anthems, Yacht Rock

Plex zegt dat je kunt bepalen welke Live TV op Plex-kanalen toegankelijk is voor je kinderen door beheerde gebruikersaccounts voor hen te maken.

live tv op plex grid

Plex is slechts het nieuwste voorbeeld van een streaming-mediaservice die lineaire tv-kanalen aan zijn assortiment toevoegt. Roku biedt nu meer dan 100 live streaming tv-kanalen via The Roku Channel, dat (net als Plex) een DVR-achtig programmeerrooster biedt, perfect voor diegenen die achterover willen leunen en zenders willen surfen.

Naast het nieuwe Live TV on Plex-aanbod, is Plex ook druk bezig geweest met het uitbreiden van zijn bibliotheek met gratis on-demand films en tv-shows. In mei heeft Plex duizenden nieuwe on-demand titels van Crackle toegevoegd en biedt het ook films en shows van onder meer Warner Bros., MGM, Lionsgate en MGM.

0 Shares:
You May Also Like