Plex punten op podcasts en webshows

Podcasts on Plex

Afgaande op het nieuws van vorige week over de nieuwe universele zoek- en ontdekkingsfuncties, wil Plex uw one-stop-shop zijn voor alles wat met streaming te maken heeft. Vanaf aanstaande vrijdag staan ​​podcasts en webshows echter niet meer op het menu.

Slechts enkele dagen na het uitrollen van de mogelijkheid om video’s te zoeken en te ontdekken via een breed scala aan streamingdiensten, kondigde Plex (zoals voor het eerst gerapporteerd door XDA Developers) op zijn ondersteuningsforum aan dat het ondersteuning voor podcasts en webshows op vrijdag zal verwijderen, daarbij verwijzend naar zijn “voortdurende inspanningen om ervoor te zorgen dat we onze tijd en energie besteden op manieren die onze geweldige gebruikersgemeenschap het beste dienen.”

Nadat hij zich verontschuldigde voor het ‘ongemak’, legde Plex uit hoe gebruikers een lijst met podcast-abonnementen in OPML-indeling kunnen downloaden, die vervolgens kunnen worden geïmporteerd in een andere podcast-app of -service.

Bereikt voor commentaar, vertelde een Plex-vertegenwoordiger aan TechHive: “De beslissing van Plex om de ondersteuning voor podcasts en webshows te laten vallen, kwam voort uit lichte tractie voor beide. Terwijl de ondersteuning van webshows stopt, merkte Plex wel op dat de best presterende inhoud entertainmentgerelateerd was, dus we hopen dat soort inhoud in de loop van de tijd in de juiste context in de app te brengen.”

Zoals XDA Developers opmerkt, voegde Plex voor het eerst podcasts en webshows toe in 2018, maar de ondersteuning voor die services was op zijn best plichtmatig.

Plex-gebruikers hebben een aantal actieve discussies op het ondersteuningsforum van het bedrijf over kapotte of twijfelachtige podcast-functionaliteit, waaronder afspelen, afleveringen sorteren en problemen met podcastbeheer. “Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat podcast-ondersteuning in Plex een grote puinhoop is”, schreef een gebruiker afgelopen zomer. “Momenteel gebruik ik Plex om al mijn media te beheren en te consumeren, BEHALVE podcasts.”

Terwijl de ondersteuning voor podcasts en webshows (waaronder video’s van onder meer TechCrunch, GQ, Game Trailers, Vanity Fair en Epicurious) wegkwijnde, begon Plex zich in plaats daarvan te concentreren op het uitbreiden van zijn eigen bibliotheek met door advertenties ondersteunde films en tv-shows. als lineaire streaming tv-zenders.

Vorige week onthulde Plex twee van zijn meest ambitieuze functies tot nu toe: de mogelijkheid om naar films en shows te zoeken via honderden streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, HBO Max, Hulu, Netflix en Peacock, evenals een ontdekkingsfunctie voor het browsen van trending video’s.

Maar met tal van andere diensten, namelijk Spotify, die all-in gaan op podcasting, is het niet verwonderlijk dat Plex de handdoek in de ring gooide. Hetzelfde geldt voor webshows, waar YouTube de bestemming blijft.

0 Shares:
You May Also Like