Pioneer DJ VM-70 actieve luidspreker: nauwkeurig geluid, redelijke prijs

pioneer vm 70 in mixing

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Precies de juiste hoeveelheid bas voor ongedwongen luisteren en mixenZowel gebalanceerde XLR/TRS combo als ongebalanceerde RCA-ingangenLow- en high-frequency verzwakker controles

nadelen

Alleen een beetje bewolkt door de hogere middentonen

Ons oordeel

Deze studiomonitor/algemene luisterluidsprekers bieden een zeer goed algemeen geluid, een goede middentonendefinitie en precies de juiste hoeveelheid bas voor nauwkeurig mixen. Voor de prijs zijn ze moeilijk te verslaan.

TechHive heeft meestal geen betrekking op monitorluidsprekers, al dan niet aangedreven, maar Pioneer DJ zette zijn nieuwe VM-serie in als veelzijdige actieve luidsprekers die goed zijn voor zowel werk als ontspanning. Geïntrigeerd, schopten we de banden op een paar van de middenklasse VM-70.

Het duurde niet lang om te concluderen dat deze luidsprekers zeer goede prestaties leveren in beide categorieën, en zonder het hoge prijskaartje dat gewoonlijk wordt geassocieerd met luidsprekers die nauwkeurig genoeg zijn voor het maken van inhoud. Dat wil niet zeggen dat ze goedkoop zijn; de VM-70 kost $ 229 per stuk (ze worden afzonderlijk verkocht, niet als een paar). Maar ze maken de belofte van Pioneer van een aangename ervaring waar, of het nu gaat om creëren (mixen) of recreëren.

pionier vm 70 front

Ontwerp en specificaties

Of het nu gaat om studiomonitors op een boekenplank of om luidsprekers voor algemeen luisteren, 7-inch woofers (6,5-inch in dit geval), zoals de voorbeelden van aramidevezel in de VM-70, bieden meestal precies de juiste hoeveelheid bas – een Goldilocks-niveau, als je wilt. En met de juiste hoeveelheid bedoel ik de meest nauwkeurige weergave van wat er in het audiosignaal zit.

De VM-70 zijn tweewegluidsprekers, dus ze zijn ook uitgerust met 1-inch zijden dome-tweeters, gekruist op 3 kHz. Het volledige frequentiebereik van de luidspreker is 37 Hz tot 36 kHz, wat aan de bovenkant ongeveer 16 kHz hoger is dan de gemiddelde mens kan horen.

Signaalverwerking vindt plaats op 96 kHz, wat snel genoeg is voor nauwkeurige filtering en dergelijke. Hogere bemonsteringsfrequenties kunnen superieur geluid opleveren, maar dat is niet omdat die frequentie hogere frequenties vastlegt of reproduceert; het is eerder de lagere latentie en snellere verwerking die de superieure resultaten oplevert.

vm 70 achterpaneel

De VM-70 en zijn stalgenoten – de kleinere VM-50 en de grotere VM-80 – bieden de meest voorkomende ingangen: een gebalanceerde XLR/quarter-inch TRS-combo (tip/ring/sleeve) en eerlijk-tot-goede RCA . De laatste aansluiting is bedoeld om recreatief luisteren mogelijk te maken via ongebalanceerde audiobronnen (dwz typische audioapparatuur voor consumenten).

De VM-70 is een luidspreker met dubbele versterking, wat betekent dat één klasse D-versterker op elke luidspreker 70 watt vermogen aan de woofer levert en een tweede klasse D-versterker 30 watt aan de tweeter. Er zijn vier DSP-instellingen (digitale signaalprocessor), elk voor lage en hoge tonen die zich ruwweg, zo niet precies, vertalen naar vlak en tot 3dB roll-off of boost. U kunt de getweakte curven in de onderstaande afbeelding zien.

pionier vm 70 eq-curven

Deze speakers gaan automatisch in stand-by wanneer er geen actief signaal aanwezig is om stroom te besparen, al kun je dat via een schakelaar op de achterkant van de speaker uitschakelen, zoals hierboven weergegeven.

Prestatie

Zoals ik theoretiseerde voordat ik ernaar luisterde, raakte de VM-70 de goede plek voor basweergave op het hoofd. Voor mijn belangrijkste tests liet ik de woofer DSP op de standaardinstelling (L2/plat) staan ​​en zette ik de high-end een tandje hoger naar H3 en zelfs H4. Dat was gewoon om de boel een beetje op te fleuren en te beschermen tegen mijn neiging om de hoge frequenties te veel te benadrukken bij het mixen van mijn eigen spullen.

Ik vond het resultaat best aardig. Het grote talent van luidsprekers (vooral studiomonitors) is het vermogen om individuele instrumenten nauwkeurig weer te geven in het geluidsveld. Ik kon ze gemakkelijk onderscheiden met de VM-70; en om eerlijk te zijn, dacht ik dat ik verschillen in compressie beter oppikte dan met mijn gebruikelijke Yamaha H8 studiomonitors. Anders gezegd, de VM-70 is zeer nauwkeurig. Ik zou kieskeurig kunnen worden en een beetje kunnen klagen over het hogere middenbereik dat een lichte boost nodig heeft, maar dat zou het zijn.

Na het afspelen van mijn testbestanden en ruisbestanden, speelde ik met alle lage en hoge DSP/EQ-instellingen. Waar ik ook mee eindigde, het resultaat was muzikaal aangenaam. Als je ooit wild bent geworden van EQ, weet je dat dit niet per se gemakkelijk te bereiken is. Goed bezig, pionier.

Iedereen die ooit van luidspreker is gewisseld, weet dat er altijd iets ontbreekt. Vaak is het iets in het hoofd van de luisteraar. Ik zou mijn Yamaha HS8’s misschien niet inruilen voor de Pioneer DJ VM-70’s, maar als ik de VM-70’s had, betwijfel ik of ik ze zou ruilen voor de HS8’s. Zoals ik al eerder zei, kon ik de hele dag naar deze speakers mixen en/of luisteren.

Waar het op neerkomt:

De Pioneer DJ VM-70 levert het leeuwendeel van de sonische goedheid die duurdere concurrenten bieden: veelzijdige EQ en alle aansluitingen die je nodig hebt voor normaal luisteren, clubgebruik of mixen.

Ik kan de VM-70 aanbevelen voor algemeen luisteren en voor opnemen en mixen. Hoewel ik niet naar de boekensteunen heb geluisterd, vermoed ik dat je gemakkelijk een paar goedkopere VM-50 kunt gebruiken, met hun 5,25-inch woofers, voor videobewerking met veel dialogen. En de VM-80 (8-inch woofers) leveren ongetwijfeld een bas-meer resultaat dat misschien meer geschikt is als je een feest DJ’en. Welke smaak je ook kiest, ik vermoed dat je tevreden zult zijn.

0 Shares:
You May Also Like