Phyn Smart Water Sensor review: vroegtijdige waarschuwing voor gevaarlijke waterlekken

phyn leak sensor lifestyle 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Stuurt een onmiddellijke waarschuwing wanneer er water in aanraking komt Als u ook de dure Phyn Plus bezit, kan deze automatisch uw hoofdwatertoevoer afsluiten om catastrofale schade te voorkomen Industrieel ontwerp voorkomt dat water via de bovenkant van het apparaat binnendringt Werkt op twee AA-batterijen U hoeft niet te betalen voor de verlengkabel met remote sensing disk tenzij je het nodig hebt

nadelen

Phyn maakt de enige compatibele slimme afsluitklep Kan niet worden geïntegreerd in een breder smart home-ecosysteem (inclusief IFTTT)Werkt alleen op 2,4 GHz-netwerken U krijgt problemen als uw dual-band wifi-router dezelfde SSID gebruikt voor beide 2,4 GHz-netwerken. – en 5GHz-netwerken

Ons oordeel

De Phyn Smart Water Sensor is iets beter dan het op één na beste product in deze categorie, de Flo by Moen Smart Water Detector.

Als u onze berichtgeving over lekdetectoren en slimme waterkleppen hebt gelezen, weet u dat water een veel algemenere bedreiging is voor de integriteit van uw huis dan brand, aardbevingen of zo ongeveer elke andere calamiteit. Gebruik Phyn Smart Water Sensors onder uw gootstenen, in de buurt van uw wasmachine, naast uw boiler en op andere plaatsen waar water zou kunnen verschijnen waar het niet zou moeten zijn, en u krijgt onmiddellijk een waarschuwing als dit het geval is.

Als u ook een Phyn Plus slimme waterklep heeft, kunt u de sensor configureren om uw hoofdwatertoevoer af te sluiten om te voorkomen dat een klein lek een ramp wordt. Het is echter alleen maar eerlijk om erop te wijzen dat de Flo by Moen Smart Water Detector hetzelfde kan doen, inclusief de automatische uitschakelbit als je een Flo by Moen Smart Water Shutoff hebt, en die producten kwamen als eerste op de markt.

De Phyn Smart Water Sensor is een puckvormig apparaat met een diameter van 3,5 inch en een hoogte van ongeveer 1 inch dat de omgevingstemperatuur en vochtigheid meet, naast het controleren op de aanwezigheid van water op plaatsen waar het niet zou moeten zijn. U kunt het programmeren om u te waarschuwen wanneer de vochtigheid onder een bepaalde drempel daalt (te droge lucht kan bloedneuzen, krassende keel en andere kwalen veroorzaken) of stijgt boven een bepaald plafond (een goede vroege waarschuwing om te controleren op vochtige vloeren of muren, zoals evenals de aanwezigheid van schimmel). U kunt ook een waarschuwing instellen wanneer de temperatuur rond de sensor onder een bepaald niveau daalt, zoals een paar graden boven het vriespunt, zodat u actie kunt ondernemen om te voorkomen dat uw waterleidingen bevriezen.

De sensor werkt op een paar AA-batterijen waarvan het bedrijf zegt dat ze twee jaar mee moeten gaan, terwijl de dagelijkse temperatuur- en vochtigheidsniveaus naar de app worden gestuurd. Als u drie keer per dag voor deze toestandsupdates kiest, wordt de geschatte levensduur van de batterij teruggebracht tot minder dan een jaar. De aanwezigheid van water zal natuurlijk een onmiddellijke melding genereren wanneer het wordt gedetecteerd.

phyn leksensor bodem

Beperkt tot 2,4 GHz-netwerken

De sensor moet verbinding maken met je wifi-netwerk om zijn missie te vervullen, en zoals maar al te vaak voorkomt bij slimme apparaten voor thuisgebruik, is hij beperkt tot werken op een 2,4 GHz-netwerk. Als je een dual-band router hebt die dezelfde SSID toewijst aan zowel de 2,4- als de 5GHz-netwerken, zul je waarschijnlijk problemen tegenkomen bij het instellen van dit apparaat.

Omdat ik zoveel slimme apparaten voor thuisgebruik heb met dezelfde beperking, heb ik het al lang opgegeven om beide draadloze netwerken met dezelfde SSID te gebruiken. Hoewel dat betekent dat ik het vermogen van mijn mesh-router om automatisch dual-band client-apparaten toe te wijzen aan het netwerk met het sterkste signaal op de huidige locatie van dat apparaat opgeef, is het gewoon niet de moeite waard om sommige gadgets periodiek volledig van het netwerk te laten vallen.

Hoewel het geweldig is dat de Phyn niet afhankelijk is van een hub of iets anders dan je router om te werken, en er zijn geen abonnementskosten om mee om te gaan, zou het geweldig zijn als hij verbonden zou zijn met een cloudservice zoals IFTTT, zodat hardcore slimme huiseigenaren kunnen regels schrijven die andere apparaten of acties zouden activeren.

phyn slimme leksensor pushmelding

Hoe het werkt

Drie sensorsondes komen uit de onderkant van het apparaat. Wanneer een van deze in contact komt met water, knippert een LED op het gezicht van de Phyn rood en klinkt een ingebouwde luidspreker een aanhoudend, maar niet erg luid alarm (het is eigenlijk maar een zachte piep, maar je hoort het als je in dezelfde kamer).

Het is veel minder waarschijnlijk dat u de pushmelding naar de Phyn-app en het optionele sms-bericht dat het systeem naar uw smartphone stuurt, mist. Heb je ook een Phyn Plus slimme waterkraan, dan heb je de mogelijkheid om je hoofdwatertoevoer af te sluiten zodra je de Phyn app opent.

Phyn verkoopt ook accessoirekabels die het bereik van de sensor vergroten, zodat u locaties kunt bewaken waar de primaire sensor niet past, zoals onder een wasmachine. Met een sleutelgat aan de achterkant van de primaire sensor kun je dat onderdeel aan de muur hangen en de kabel laten lopen waar je hem nodig hebt, hoewel de primaire sensor in staat blijft om water te detecteren wanneer een van de kabels erop is aangesloten.

De Phyn Water Sensor Extension Node (een 48-inch kabel met aan het eind een sonde met een diameter van 1 inch) wordt verkocht voor $ 10, terwijl de Phyn Water Sensor-kabel $ 25,99 kost. De volledige 48-inch lengte van de laatste kabel zal de aanwezigheid van water detecteren, net als de twee sondes, en met een vrouwelijke koppeling aan het ene uiteinde kun je hem verbinden met het verlengknooppunt om het bereik te verdubbelen. Als alternatief kunt u maximaal drie sensorkabels doorlussen om in totaal 12 voet bereik te krijgen, mocht u het echt nodig hebben. Dat zou je meer dan $ 75 kosten, dus het is de moeite waard om erop te wijzen dat je een two-pack van de primaire sensoren voor ongeveer hetzelfde bedrag kunt kopen, of een three-pack voor $ 100.

phyn sensor extensie

U kunt maximaal negen Phyn Smart Leak Sensors in uw huis plaatsen, waarbij u aan elk een unieke naam toewijst. Ik was van plan om deze review-eenheid onder mijn hoofdwastafel in de badkamer te installeren, maar ik veranderde uiteindelijk van koers en liet de uitbreidingsknoop in de opvangbak van mijn boiler vallen, waarbij ik de primaire sensor aan de muur hing. Zo heb ik het concurrerende product Flo by Moen getest, maar zoals je in de screenshots zult zien, ben ik vergeten de naam van de sensor te veranderen. Ach ja. Het goede nieuws is dat de sensor van Phyn bijna onmiddellijk reageerde toen ik slechts een paar druppels water in de pan druppelde waar de sensor rustte.

Waar het op neerkomt:

De Phyn Smart Leak Sensor is eenvoudig te installeren en is zeer effectief in het waarschuwen voor waterlekken, extreme vochtigheidsniveaus en lage temperaturen die het risico op bevriezing van uw leidingen met zich meebrengen. Het lijkt erg op de Flo by Moen Smart Water Detector, die werkt in combinatie met zijn eigen slimme waterafsluitklep, maar ik geef Phyn een kleine voorsprong om twee redenen: het apparaat van Moen heeft ventilatieopeningen aan de bovenkant waardoor water kan binnendringen, en het vertrouwt op een CR123A lithiumbatterij waar de Phyn gewone AA’s gebruikt. Maar aan het eind van de dag zijn beide producten aanzienlijk beter dan al het andere dat tegenwoordig op de markt is.

0 Shares:
You May Also Like