Philips Hue Play-lichtstrip met gradiënt arriveert in oktober

philips hue gradiant light strip lifestyle

Het Philips Hue-apparaat dat afbeeldingen op een tv-scherm synchroniseert met slimme Hue-lampen, krijgt binnenkort een handig nieuw accessoire: een LED-lichtstrip met kleurverloop die tot zeven verschillende kleuren tegelijk kan oplichten.

De Philips Hue Play-lichtstrip met gradiënt is ingesteld voor release op 16 oktober vanaf een prijzige $ 200 (er is niets goedkoops aan Hue-lampen). (voor $ 220), en een derde voor schermformaten tussen 75- en 85 inch ($ 240).

De verlooplichtstrip werkt samen met de Philips Hue Play HDMI Sync Box, een apparaat dat signalen van maximaal vier HDMI-videobronnen opneemt en het geselecteerde apparaat synchroniseert met je Hue-lampen, waardoor een gloeiende cascade van lichten ontstaat die in de tijd pulseren met de afbeeldingen. Hoewel het effect afleidend kan zijn (misschien wil je de Sync Box tijdens bijvoorbeeld ), het kan ook opwindend en meeslepend zijn, vooral als het gaat om Marvel-films en -games.

De Philips Hue Play HDMI Sync Box kan draadloos synchroniseren met maximaal 10 van uw Hue-lampen, inclusief Color Ambiance-lampen, Hue-lampen, de Hue Play-lichtbalken (die u achter uw tv kunt plaatsen) en de bestaande Philips Hue-lichtstrips voor binnen.

Wat de Hue Pay-lichtstrip met gradiënt onderscheidt, is dat terwijl een standaard Hue-lichtstrip voor binnen slechts in één kleur tegelijk kan gloeien, de nieuwe LED-strip tegelijkertijd in verschillende kleuren kan gloeien. Bij gebruik in combinatie met de Hue Play HDMI Sync Box, kan de gradiëntlichtstrip (bijvoorbeeld) rood op slechts één kant van de strip oplichten, passend bij (bijvoorbeeld) een grote rode vuurbal aan de overeenkomstige kant van het scherm.

Hoe de verlooplichtstrip werkt

De Hue Play-stralende lichtstrip wordt geleverd met in totaal zeven regelbare LED-segmenten, twee aan elke kant en drie aan de bovenkant. Hoewel het zeven bestuurbare segmenten heeft, telt de hele lichtstrip slechts als één apparaat voor zover het de 10-lichts kap van de Hue Play HDMI Sync Box betreft.

philips hue gradiant lichtstrip achter tv

U kunt de lichtstrip aan de achterkant van uw tv bevestigen door deze om zelfklevende beugels te wikkelen die aan de achterste hoeken van het scherm plakken. De lichtstrip gaat alleen langs de zijkanten en de bovenkant van het scherm; het hebben van de LED-strip rond de onderkant van het scherm zou teveel installatiehoofdpijn veroorzaken en “voegde niet te veel toe aan de ervaring”, zei een directeur van Signify (de eigenaar van het Philips Hue-verlichtingsmerk) tijdens een online briefing .

In tegenstelling tot Philips Hue’s indoor lightstrips, kan de nieuwe grandian lightstrip niet op maat worden gesneden, wat betekent dat je een versie moet kiezen die de juiste maat heeft voor je tv. Als je de lightstrip wilt gebruiken met een scherm dat groter is dan 85 inch, moet je de strip gewoon verder vanaf de buitenrand van het scherm installeren, aldus Signify-execs.

Naast de Philips Hue HDMI Sync Box, werkt de nieuwe Hue Play-gradiëntlichtstrip ook met de gratis Hue Sync-app voor pc en Mac, die je computerscherm synchroniseert met je Hue-lampen. Natuurlijk is de gradiëntlightrip te groot om op de meeste pc-monitoren te installeren, maar je zou hem op een grotere tv kunnen gebruiken die op je laptop is aangesloten voor pc-gaming.

De Philips Hue HDMI Sync Box kwam afgelopen herfst voor het eerst uit. In onze recensie prezen we het als de “beste manier” om je tv-scherm te synchroniseren met je woonkamerverlichting, hoewel we het noemden vanwege het “dure” prijskaartje van $ 230 en het lastige bedieningsschema. Een update eerder dit jaar loste het besturingsprobleem op door het gebruik van universele afstandsbedieningen van derden, zoals Logitech’s Harmony-lijn, mogelijk te maken. De update voegde ook Dolby Vision- en HDR10+-synchronisatieondersteuning toe, samen met ondersteuning voor Alexa, Google Assistant en Siri-spraakopdrachten.

Signify kondigde ook verschillende andere nieuwe producten aan in de Philips Hue-reeks, waaronder een herintroductie van de Philips Hue Iris-tafellamp. U kunt daarover lezen via deze link.

0 Shares:
You May Also Like