Philips 6-Outlet Surge Protector review: robuuste functies, lage prijs

philips SPC3064WE/37 surge protector full view

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Hoogwaardige overspanningsbeveiliging in een zeer voordelige stekkerdoosCompact ontwerpAnti-wirwar gevlochten kabelSluit af wanneer de stroombeveiliging uitvalt

nadelen

Geen LED’s om de geaarde of beschermde status aan te geven. Garantieclaims moeten binnen 15 dagen worden ingediend

Ons oordeel

Met zes gepolariseerde, geaarde stopcontacten; overspanningsbeveiliging over lijn/neutraal; en een netsnoer van 1,2 meter dat niet in de knoop raakt; Philips’ model SPC3064WG/37 overspanningsbeveiliging is een ideale stekkerdoos.

Het Philips Home Power-model SPC3064WE/37 wint de hoogste score voor het opnemen van bijna alle noodzakelijke overspanningsbeveiligingsfuncties tegen een zeer lage prijs in een compact, zeer handig pakket met bijna geen compromissen. Ja, het heeft slechts een snoer van 4 voet, maar modellen met snoeren van 6 en 10 voet zijn ook beschikbaar (respectievelijk $ 19 en $ 21 bij Amazon).

Het biedt zelfs wat ik denk dat een van de meest kritische functies is voor sommige mensen van een op metaaloxide-varistor gebaseerd overspanningsbeveiligingscircuit: geen spanning meer doorgeven wanneer de beveiligingsfunctie is doorgebrand door plotseling of geleidelijk gebruik.

Let goed op het tweaky onderdeelnummer – SPC3064WE/37 – want Philips heeft op dit moment niet eens zijn eigen website bijgewerkt met de volledige specificaties. Het vermeldt alleen een iets ouder model met aanzienlijk inferieure functies.

Je moet niet veel verwachten van een overspanningsbeveiliging van $ 12,50, maar dat is waar dit apparaat verrast. Dit model haalt het vet weg van functies en vormfactor. Het kan tot 1800 watt aan over zijn zes gepolariseerde driepolige geaarde stopcontacten. Dit maakt het mogelijk om onder andere een robuuste desktopcomputer met meerdere monitoren of een home-entertainmentsysteem aan te sluiten. Dit maximale wattage gaat gepaard met 750 joule bescherming, die nodig is om inkomende plotselinge schokken te blokkeren. Dat is een beetje laag in verhouding tot het wattage, maar niet absurd.

Overspanningsbeveiliging door varistor, een circuit dat na verloop van tijd effectief wegbrandt omdat het overmatige spanning absorbeert, is beperkt tot 500 volt over alleen het lijnneutrale (LN) been. Dat been is het meest waarschijnlijke storingspunt voor een geaard stopcontact. Dit is een redelijke keuze, zeker voor deze prijs. (De twee andere poten, lijn-aarde en neutraal-aarde, zijn minder belangrijk in een correct geaarde woning of bedrijf.) Zodra deze beveiliging niet meer actief is, zal de stekkerdoos niet meer functioneren.

De stekkerdoos heeft een aan/uit-schakelaar die ook dienst doet als resetknop als een overspanningsbeveiliging de beveiliging uitschakelt om schade te blokkeren. Schakel het gewoon weer in om de uitgeschakelde status te wissen. De 1,20 meter lange gevlochten stroomkabel is niet in de knoop te raken, een uitstekend pluspunt voor iets waar je zeker mee worstelt achter een kast of onder een bureau. De plug met drie pinnen biedt een kop met een gemiddeld profiel van 90 graden in plaats van recht naar buiten te steken, nog een bonus voor het vinden van de juiste plaats ervoor.

philips SPC3064WE/37 overspanningsbeveiliging haakse stekker

Wat ontbreekt er voor deze prijs? LED’s. Wanneer u de Philips-overspanningsbeveiliging aansluit, kunt u op geen enkele manier zien of het stopcontact goed geaard is. (Als u zich zorgen maakt over de stopcontacten in uw huis, kunt u een stand-alone aardfoutdetector kopen voor $ 6 tot $ 8.) Het heeft ook geen “beschermd” lampje dat aangeeft dat het nog steeds pieken blokkeert, maar aangezien het sluit permanent uit als en wanneer de bescherming faalt, zou dat licht overbodig zijn.

Philips biedt een garantie die tot $ 75.000 aan aangesloten apparatuur vervangt, maar ik zou willen voorstellen dat je waarschijnlijk niet meer dan een paar duizenden dollars aan spullen wilt aansluiten. Overweeg dan een robuustere overspanningsbeveiliging! Om in aanmerking te komen, moet u binnen 15 dagen na een incident de klantenservice van Philips bellen om een ​​claim in te dienen. Philips levert niet alleen een uitvouwbare papieren handleiding, maar het type is heerlijk groot genoeg voor de meeste mensen om te lezen.

Deze overspanningsbeveiliging van Philips is een fenomenale waarde

Ik had niet gedacht dat zoveel uitstekende functies in de extreem compacte 10,25 x 2 x 1,5-inch hoofdbehuizing zouden kunnen worden verpakt, maar Philips heeft het gedaan. Voor de straatprijs van $ 12,50 en deze uitgekiende set van minimale, precies vereiste functies, zou het je keuze moeten zijn wanneer een stekkerdoos je geen vertrouwen geeft en een grotere overspanningsbeveiliging met drie-poots overspanningsweerstand buiten je behoeften is.

0 Shares:
You May Also Like