Periodic Audio Carbon in-ear, bedrade hoofdtelefoon review: nieuw ontwerp, dezelfde uitstekende prestaties

periodic audio carbon detail

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Vervangbare kabels maken van het nieuwe Carbon-model een nog betere waardepropositie Verbazingwekkende details en helderheid voor het geld Bekabeld luisteren levert audio van de beste kwaliteit

Ons oordeel

De Carbon in-ear hoofdtelefoon van Periodic Audio levert hypnotiserende details en een meeslepende luisterervaring.

Prijs bij beoordeling

$ 499

Beste prijzen vandaag

Periodic Audio maakte naam met in-ear monitors (ook wel koptelefoons genoemd) die zijn ontworpen door een team dat meedogenloos streeft naar maximale sonische uitmuntendheid tegen de prijs van elk model. Het assortiment heeft geen flitsend logo, geen op maat gemaakt industrieel ontwerp, gewoon ongelooflijke hifi-prestaties voor de prijs.

De Carbon in-ear-koptelefoon van $ 499 is het vlaggenschipproduct van het bedrijf, en het recente herontwerp van Periodic Audio is een verzameling kleine veranderingen die samen een enorme upgrade vormen. Deze hoofdtelefoon vereist dat je je concentreert op de toegewezen taak. Als je een multitasker bent die verslaafd is aan het scrollen door sociale media en het kijken naar sport op tv terwijl je muziek aan het spelen bent, zal de Carbon onvermijdelijk je aandacht trekken en de andere dingen zullen gewoon vervagen. Ze zijn zo goed in het opzuigen van een luisteraar in hun baan dat ik zou aarzelen om ze te gebruiken tijdens het openbaar vervoer of wandelen in de stad.

Ik heb de vorige generatie Carbon gehad en ik heb het consequent gebruikt wanneer ik naar mixen luister of wanneer ik me wil concentreren op de details van een nieuw nummer. Het was een uitstekende in-ear monitor, maar de nieuwe versie is een welkome verbetering.

periodieke audio carbon met losse kabels

James Barber / IDG

Wat is er nieuw met de PE Carbon

Periodic Audio heeft een aantal belangrijke verbeteringen aangebracht in de kabels en de behuizingen van de oordopjes. Het belangrijkste is dat ze de kabel hebben vervangen door een verwijderbare en vervangbare 3 mm TRS (tip/ring/sleeve) naar een verwijderbare dubbele 2,5 mm TS-versie. Als je ooit een nieuwe nodig hebt, zal Periodic je de Ag-kabel verkopen voor $ 79.

Ik had altijd het gevoel dat de originele kabel een beetje dun en kwetsbaar was, hoewel het bedrijf zegt dat de kabelbreuksnelheid van de oude versie slechts 0,3 tot 0,4 procent was. Ik heb geen reden om aan die cijfers te twijfelen, maar dat betekent niet dat veel gebruikers niet zenuwachtig waren over de duurzaamheid. Periodiek lette duidelijk op, en deze nieuwe optie is fantastisch, ook al doen de nieuwe kabels ons in de praktijk alleen maar beter voelen over de repareerbaarheid van een substantiële investering, in tegenstelling tot het oplossen van een echt breukprobleem. Dat maakt deze nieuwe kabel niet minder geweldig.

Om de oordopjes zo klein mogelijk te houden en tegelijkertijd de afneembare kabel te leveren, heeft Periodic Audio zijn eigen 2,5 mm-aansluiting ontwikkeld, de IDEEL-connector (IEM Direct Electrical Engagement Link). Het bedrijf zegt dat het ‘s werelds kleinste 2,5 mm-aansluiting is, met een diameter van slechts 3,6 mm en een montagediepte van 9,5 mm.

periodieke audio-koolstofkabelverbinding

Periodieke audio

Het andere grote nieuws is dat de behuizingen van de oordopjes nu zijn gemaakt van Eastman’s Tritan-copolyester-thermoplast, dezelfde stof die wordt gebruikt om de vrijwel onverwoestbare plastic containers voor Vitamix-blenders te maken. Periodic Audio zegt dat het materiaal ook beter is voor audiotoepassingen dan polycarbonaat of ABS, en dat de opnieuw ontworpen Carbon de eerste hoofdtelefoon is die het materiaal gebruikt.

Hetzelfde geweldige geluid

De transducers van de tweede generatie Carbon zijn dezelfde als in het originele product en maken gebruik van een in het laboratorium gekweekte diamantlaag (8 micron dik) op een gepatenteerd polymeersubstraat voor hoge temperaturen. Het transducermembraan is gemaakt van koolstof in een diamantrooster, de transducer is een gepatenteerd polymeer, het frame is van roestvrij staal 315 en de magneet is neodymium van N48H-kwaliteit.

In de doos

periodieke audio carbon kit

Periodieke audio

Naast de oordopjes en de kabel krijg je negen paar oordopjes: drie soorten (siliconen met enkele flens, siliconen met dubbele flens en traagschuim) in drie maten (klein, medium en groot). Periodic bevat ook een vergulde 1/4-inch TRS-adapter, een vergulde dual-mono vliegtuigadapter en een paar haken die u kunt gebruiken om de kabel om uw oren te rijgen. In plaats van een dunne draagtas, krijg je een metalen reiskoffer met schroefdop. Dit laatste accessoire lijkt op een rookloos tabaksblik en glijdt net zo gemakkelijk in de achterzak van een spijkerbroek.

Ik heb de Carbon getest met de nieuwste versie van de draagbare hoofdtelefoonversterker Nickel van Periodic Audio ($ 299). De veranderingen aan de laatste zijn veel meer dan cosmetisch; Periodic heeft een toch al uitstekend stuk uitrusting aanzienlijk verbeterd. De tweede generatie nikkel is gemaakt van hetzelfde bijna onverwoestbare Tritan-materiaal als de nieuwe Carbon. De invoerpijl is nu ingeslagen en de uitvoerpijl in reliëf, zodat u eenvoudig kunt bepalen welke poort u moet gebruiken door gewoon aan te raken.

Periodic Audio heeft ook de binnenkant van de versterker opnieuw ontworpen, waarbij de voeding en de batterijlader zijn verwijderd van de audiocomponenten. Deze verandering heeft de ruisvloer op het nikkel verlaagd, wat betekent dat het signaal, de ruis en de vervorming (SINAD) hoger zijn, terwijl de totale harmonische vervorming plus ruis (THD+N) lager is.

Periodic Audio Carbon met nikkel hoofdtelefoonversterker

James Barber / IDG

De batterij van de Nikkel is gegroeid van 260 mAh naar 400 mAh, wat resulteert in een looptijd van 14 tot 16 uur op een volledige lading die slechts 30 minuten duurt. Deze hoofdtelefoonversterker is absoluut klein en hoewel hij is ontworpen om te werken met de eigen apparatuur van Periodic Audio, verbetert het nikkel de details van elke hoofdtelefoon die u met een mobiel apparaat wilt gebruiken.

Luistersessie

Luisteren naar een verliesloze stream van Brian Eno’s album uit 1974 laat echt de sterke punten van de Carbon zien. Er is precies de juiste hoeveelheid ruimte tussen de pulserende bas en meedogenloze hi-hat in “Baby’s on Fire”. Er is hier een definitief samenspel tussen de instrumenten in plaats van de gebruikelijke bakstenen muur van beat die je zult ervaren bij het luisteren naar deze nummers op minder gedetailleerde luidsprekers.

“Sacrifice” van het nieuwste album van Weeknd is bedoeld om de bas-voorwaartse sfeer van klassieke nummers zoals Chic’s “Good Times” of Michael Jackson’s “Off the Wall” te updaten met iets dat even slinks is, maar zelfs meer wereldschokkend aan de lage kant. De Carbon is meer dan in staat om dat extra gerommel te reproduceren zonder vervorming.

De Carbon is vooral goed voor het luisteren naar hiphop. De recente single “2010” van Earl Sweatshirt schittert, met een Black Noi$e-productie met skitterende keyboards die heen en weer racen door het stereoveld en een kille, maar meedogenloze beat die aanvoelt alsof hij je willekeurig op je hoofd slaat.

periodiek audio carbon detail

Periodieke audio

Koolstof versus beryllium

Wat is het verschil tussen de twee beste in-ear hoofdtelefoons van Periodic Audio? Het prijskaartje van $ 499 op de Carbon is $ 100 meer dan de $ 399 Beryllium. Het is allebei een uitstekende hoofdtelefoon en welk paar het beste voor jou werkt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

De Carbon biedt meer detail en resolutie, tot het punt waarop het mogelijk is om individuele tracks en hun respectieve volumeritten te identificeren tijdens het afmixen. Het Beryllium heeft net een tint minder detail, waardoor de mix van een nummer meer als een samenhangend geheel kan klinken.

Ik zal elke keer het indrukwekkende detail van de Carbon nemen, maar de Beryllium biedt een even boeiende ervaring die maar weinig koptelefoons in deze prijsklasse kunnen evenaren.

Uiteindelijk verkoopt Periodic Audio u een superieure audio-ervaring. Er is geen lifestyle branding die vreemden zal aantrekken om te vragen wat je draagt. De Carbon is zo feature-free dat je het misschien moeilijk vindt om aan iemand uit te leggen waarom het zo veel kost, terwijl het op het eerste gezicht lijkt alsof de luchtvaartmaatschappijen je voor $ 2 in het vliegtuig verkopen.

Muziekliefhebbers zullen het niet schelen, want deze hoofdtelefoon klinkt net zo goed als concurrenten die twee keer zoveel kosten – het is een van die prachtige dingen die je voor jezelf koopt omdat je weet wat je leuk vindt en je het je kunt veroorloven.

Periodic Audio maakt de Carbon (en de Beryllium en de Nickel) in de VS. Dit is een klein bedrijf met een definitieve visie over hoe hoofdtelefoons moeten klinken, en het bouwt apparatuur die verbazingwekkende prestaties levert voor de prijs.

James heeft in de muziek gewerkt als producer, A&R executive, muziekuitgever, manager en platenhandelaar. Hij schrijft over muziek, technologie en films vanuit zijn huis in Georgië.

0 Shares:
You May Also Like