Peacock-vertegenwoordigers vertellen Fire TV-gebruikers om de app te sideloaden

peacock amazon fire tv

NBC’s Peacock-streamingservice is acht maanden na de lancering nog steeds niet beschikbaar op Amazon Fire TV-apparaten, en zelfs sommige mensen bij Peacock lijken geïrriteerd door de patstelling.

Zoals Scott Porch voor het eerst opmerkte, heeft het sociale-mediateam van Peacock Fire TV-gebruikers de afgelopen week aangemoedigd om de app te sideloaden, vooral als reactie op WWE-fans die gestrand zijn door de verhuizing van het netwerk naar Peacock vorige week. Op Twitter en Facebook heb ik talloze gevallen gevonden waarin het bedrijf voorstelt om Peacock on Fire TV te sideloaden als een tijdelijke oplossing, hoewel het bedrijf geen instructies geeft.

“We begrijpen uw frustratie”, luidt een van de reacties van het bedrijf. “Hoewel Peacock momenteel niet wordt ondersteund op Amazon-apparaten, zijn er sideloading-opties die sommige klanten nuttig hebben gevonden.”

Natuurlijk is er niets mis met het sideloaden van apps op Fire TV. Ik heb het zelf zonder problemen voor Peacock gedaan op verschillende Fire TV-apparaten, en zal hieronder beschrijven hoe ik dit moet doen. Maar het feit dat Peacock-vertegenwoordigers de praktijk aanmoedigen, laat alleen maar zien hoe frustrerend geschillen over streaming-vervoer kunnen zijn, zowel voor klanten als voor de bedrijfsvertegenwoordigers die ermee te maken hebben.

peacocksideload

Wanneer komt Peacock op Fire TV?

Eerder deze maand zei Brian Roberts, CEO van Comcast, op een investeerdersconferentie dat hij hoopte dat Peacock “binnenkort” beschikbaar zou zijn op alle grote platforms. (NBCUniversal, dat Peacock runt, is eigendom van Comcast.) Sommige waarnemers interpreteerden die verklaring als een teken van een op handen zijnde lancering op Fire TV.

Vanaf nu is Peacock echter nog steeds niet beschikbaar op Fire TV-apparaten, althans officieel. Geruchten dat Peacock medio maart op Samsung-tv’s wordt gelanceerd, zijn ook niet uitgekomen.

Waarom is er vertraging? Zoals zowel CNBC als Matthew Keys afgelopen zomer meldden, vechten NBCU en Amazon voornamelijk over de distributie van de service. Amazon wil naar verluidt Peacock-abonnementen verkopen via zijn Prime Video Channels-marktplaats, terwijl NBCU wil dat alle klanten via zijn eigen app stromen, waar het meer controle zou hebben over de ervaring en de kijkgegevens van gebruikers. Een rapport van Vox afgelopen november bevestigde opnieuw dat de distributie van kanalen het grote knelpunt blijft.

Het geschil is enigszins anders dan het geschil dat Peacock tot afgelopen september van Roku-apparaten afhield. Zoals Bloomberg meldde, ging die vertraging grotendeels over het delen van advertentie-inkomsten.

Ik weet niet of NBCU en Amazon dicht bij een overeenkomst komen. Ik zal echter opmerken dat dit is gepland voor 10 en 11 april, wanneer het naar alle Peacock Premium-abonnees zal worden gestreamd zonder extra kosten boven de abonnementsprijs van $ 5 per maand. Als de twee bedrijven tegen die tijd geen deal kunnen sluiten, is dat een grote mislukking voor alle betrokkenen.

Peacock on Fire TV sideloaden

Het goede nieuws is dat de ondersteuningsmedewerkers van Peacock de waarheid spreken. Je kunt Peacock on Fire TV-apparaten in feite bekijken via een proces dat sideloading wordt genoemd, waarbij je de Android TV-versie van de app van buiten de app store van Amazon installeert. (Dit is mogelijk omdat Amazon’s Fire TV-apparaten ook een versie van het Android-besturingssysteem gebruiken.)

Dit proces is nu ook gemakkelijker dan vroeger dankzij het werk van Elias Saba bij AFTVNews. Zo kun je het instellen:

1. Installeer de gratis Downloader-app van Saba op je Fire TV. De gemakkelijkste manier is om de Alexa-knop op je afstandsbediening te gebruiken om “Downloader” te zeggen.

2. Voordat je de Downloader-app start, ga je naar Instellingen > Mijn Fire TV > Opties voor ontwikkelaars > Onbekende apps installerenen zet Downloader vervolgens op ‘AAN’.

pauwftvsideloadokl

3. Start de app en voer het nummer in 81035 in het URL-veld bovenaan. (Als u stap twee hierboven niet hebt gevolgd, wordt u gevraagd om Downloader eerst onbekende apps te laten installeren. Volg de prompt om naar Instellingen te gaan, zet de schakelaar op “AAN” voor Downloader, ga dan terug naar de Downloader-app en herhaal deze stap.)

peacockftvsideload number

4. Wees geduldig en wacht tot je een prompt ziet met de vraag of je Peacock wilt installeren. Selecteer “Installeren” en selecteer vervolgens “Openen” om de app uit te voeren. Mogelijk moet u uw Fire TV opnieuw opstarten om de video correct af te spelen.

peacockftvinstall

Op dit punt zou je Peacock normaal moeten kunnen gebruiken, met één opmerkelijk voorbehoud: in de huidige versie lijkt Peacock geen pictogram op het startscherm weer te geven, dus je ziet alleen een grijs vak met een schuine streep afbeeldingspictogram in plaats daarvan. De app zelf werkt echter prima, dus onthoud dat dit grijze vak de Peacock-app vertegenwoordigt en overweeg om het op je startscherm vast te zetten voor snellere toegang.

pauwnoicon

Wat als Peacock een update nodig heeft?

Nadat ik dit soort tutorial eerder heb geschreven, weet ik dat wanneer Peacock zijn Android TV-app bijwerkt, dit soms kan voorkomen dat je oudere sideloaded-versie wordt uitgevoerd. Ik zal proberen dit verhaal up-to-date te houden, maar je kunt de app ook zelf updaten via de volgende stappen:

1. Ga naar de Peacock-pagina op APK Mirror, scrol omlaag naar ‘Alle versies’ en klik op de optie met de meest recente datum.

2. Klik op de volgende pagina met de rechtermuisknop (of druk lang) op de knop “APK downloaden” en kopieer de link.

apkmirror

3. Ga naar de AFTVNews URL Shortener, plak je link in het URL-vak en klik op ‘Inkorten’.

4. Gebruik in Downloader de nieuw gegenereerde numerieke code in plaats van degene die u in de bovenstaande stappen ziet.

Hopelijk is sideloaden niet al te lang meer nodig. Maar de vertegenwoordigers van Peacock hebben in de tussentijd tenminste iets om naar te verwijzen.

0 Shares:
You May Also Like