Peacock-app komt eindelijk op Fire TV-apparaten, na 14 maanden wachten

peacock amazon fire tv

Nee, je hoeft Peacock niet meer te sideloaden op je Fire TV-apparaten. De Peacock-service van NBCUniversal komt eindelijk – en officieel – naar Amazon’s Fire TV-platform, waarmee een einde komt aan een 14 maanden durende geschil.

De Peacock-app kan vanaf donderdag worden gedownload op Fire TV-apparaten en is compatibel met de hele Fire TV-lijn, volgens een NBCU-vertegenwoordiger.

De aankondiging volgt op een reeks speelse tweets dinsdag van de Twitter-feeds Fire TV en Peacock, waarin de twee partijen duidelijk maakten dat ze hun verschillen hadden opgelapt.

Het meer dan een jaar wachten op Peacock om op Fire TV te komen, markeert een van de langere impasses in de wereld van streaming video. Roku-gebruikers wachtten bijvoorbeeld vijf maanden voordat Peacock op hun apparaten landde, en het kostte HBO Max zeven maanden om de sprong naar Roku te maken.

Noch Amazon, noch NBCU gaven details over eventuele concessies bij het opruimen van de blokkade, die naar verluidt draaide om hoe de Peacock-service zou worden verspreid op Fire TV. Amazon zou hebben gewild dat gebruikers zich via de Prime Video Channels-winkel voor Peacock aanmeldden, terwijl NBCU wachtte omdat het wilde dat gebruikers zich rechtstreeks via de Peacock-app zouden abonneren.

Terwijl ze het geschil afwachtten, namen veel Fire TV-gebruikers hun toevlucht tot tijdelijke oplossingen voor het bekijken van Peacock-shows, waaronder het sideloaden van de Peacock-app op hun Fire TV-spelers en tv-toestellen. Peacock-vertegenwoordigers begonnen zelfs Fire TV-gebruikers te adviseren om de Peacock-app te sideloaden naarmate de onderhandelingen voortduurden.

Peacock is de thuisbasis van NBC’s meest populaire shows, waaronder and

Het grootste van alles is natuurlijk , dat ooit de meest gestreamde live-actieshow op Netflix was. verliet Netflix op 1 januari 2021 en wordt sindsdien exclusief gestreamd op Peacock.

Peacock zal deze zomer ook de Olympische Spelen in Tokio streamen, waarbij de service eerder vandaag aankondigde dat het een “bestemming” zou lanceren voor zijn berichtgeving op 15 juli.

Peacock biedt een mix van gratis en betaalde abonnementen. Zowel het gratis abonnement als het Premium-abonnement van $ 5 per maand worden door advertenties ondersteund, terwijl het Premium Plus-abonnement van $ 10 per maand reclamevrije programmering biedt, samen met de mogelijkheid om shows te downloaden voor offline weergave.

Nu het Fire TV-Peacock-geschil voorbij is, is de enige grote streaming-vete die momenteel aan de gang is die tussen Google en Roku via YouTube TV. Roku haalde de YouTube TV-app in april uit zijn kanaalwinkel nadat hij Google had beschuldigd van “discriminerend en concurrentieverstorend gedrag” van de kant van Google. Google ontkent de beschuldigingen en maakt YouTube TV ook beschikbaar via de belangrijkste YouTube-app.

0 Shares:
You May Also Like