Paramount+ en de verleiding van langdurige verbintenissen om het snoer door te snijden

paramountplus

De lancering van Paramount+ is nog een paar weken weg, maar ViacomCBS wil jou en andere snoersnijders graag opsluiten in zijn streamingdienst.

Daartoe biedt het bedrijf halfgeprijsde jaarabonnementen aan op CBS All Access (met de code PARAMOUNTPLUS), waardoor de prijs voor het eerste jaar op $ 30 komt voor de advertentie-ondersteunde versie en $ 50 voor de versie met beperkte commercials. Wanneer CBS All Access op 4 maart omgedoopt wordt tot Paramount+, worden die abonnementen met korting automatisch overgedragen naar de nieuwe service.

ViacomCBS is niet de enige die prijsbewuste klanten probeert te binden met langlopende abonnementen. Ooit een zeldzaamheid in de streamingwereld, zijn dit soort deals steeds gebruikelijker geworden, omdat snoersnijders zich realiseren dat ze eenvoudig door streamingdiensten kunnen fietsen in plaats van ze het hele jaar door te houden.

Dat wil niet zeggen dat je per se de verbintenis moet aangaan. Hoewel abonnementen voor meerdere maanden of een jaar op streaming soms in uw voordeel kunnen werken, kunnen ze u ook aan het lijntje houden, zelfs nadat u geen dingen meer heeft om naar te kijken. Voordat u zich aanmeldt voor een langdurig streamingabonnement, loont het om te overwegen of de besparingen echt zullen kloppen.

Doe de wiskunde

Veel jaarabonnementen volgen dezelfde basisformule: in ruil voor het vooraf kopen van een jaar service, krijg je in feite een paar van die maanden gratis.

Disney+ rekent bijvoorbeeld momenteel $ 7 per maand of $ 70 per jaar, wat betekent dat je $ 14 per jaar bespaart met het jaarabonnement. NBC rekent $ 5 per maand of $ 50 per jaar voor de advertentie-ondersteunde versie van Peacock Premium, en $ 10 per maand of $ 100 per jaar voor de advertentievrije versie. CBS All Access rekent normaal $ 6 per maand of $ 60 per jaar voor zijn advertentie-ondersteunde service, of $ 10 per maand of $ 100 per jaar voor de advertentievrije versie.

In alle gevallen krijg je bij een jaarabonnement 12 maanden voor de prijs van 10. De vraag is dan of u langer dan een paar maanden per jaar zonder deze diensten kunt leven.

In de meeste gevallen kunt u dat waarschijnlijk wel. Deze nieuwere diensten hebben over het algemeen veel kleinere catalogi dan die van Netflix, Amazon Prime en Hulu, en het coronavirus heeft hun vermogen om originele inhoud uit te rollen verder gecompliceerd. En terwijl Peacock en Paramount+ proberen klanten verslaafd te houden aan live sport, blijven de meest populaire sportevenementen gebonden aan grote betaal-tv-bundels.

Dat betekent dat aanmelden voor een service, onmiddellijk annuleren en een paar maanden later terugkomen om te genieten van nieuwe series shows logischer is dan langer aanmelden. En als je PlayOn gebruikt, waar ik vorige week over schreef, kun je zelfs toegang blijven krijgen tot een deel van die streaming-inhoud nadat je abonnementen zijn verlopen.

Volhouden voor beter

Om jaarlijkse abonnementen logischer te maken, moeten streamers betere deals aanbieden, en dat is precies wat ViacomCBS doet met zijn All Access/Paramount Plus-deal. Voor $ 30 voor het eerste jaar krijg je in wezen zeven maanden gratis van de service. (Deze deal zou maar tot 3 maart duren, maar het zou me niet verbazen als deze langer blijft bestaan, gezien de geschiedenis van weggeefacties van CBS All Access.)

Andere streamers zijn ook bezig met grotere kortingen. Discovery biedt momenteel “cadeau”-abonnementen aan op de advertentievrije versie van Discovery+, geprijsd op $ 29 voor zes maanden en $ 59 voor een jaar, tegen een normale prijs van $ 7 per maand. HBO biedt ook zes maanden prepaid-service aan voor $ 70, een totale besparing van $ 20 ten opzichte van de normale prijs van $ 15 per maand.

Het wachten op speciale evenementen kan nog meer besparingen opleveren. Tijdens Black Friday vorig jaar nam Peacock 20 procent extra korting op zijn Premium-abonnement, waardoor de prijs op $ 40 kwam, en Hulu verlaagde de prijs naar $ 2 per maand voor nieuwe en terugkerende abonnees. De documentairedienst CuriosityStream bood ondertussen een jaarabonnement aan voor $ 15 voor nieuwe of terugkerende abonnees, een daling van de gebruikelijke $ 20. Met andere woorden, u zou worden beloond als u geen huidige abonnee bent tijdens die deal-evenementen.

Het is ook vermeldenswaard dat Disney+ een laatste kans biedt om wat geld te besparen voorafgaand aan de eerder aangekondigde prijsverhoging op 26 maart. Op die datum zal de prijs van Disney+ stijgen tot $ 8 per maand of $ 80 per jaar, maar je kunt vast een jaar tegen de lagere prijs van $ 70 per jaar als u zich voor die tijd aanmeldt.

Maar zelfs met hogere kortingen, zullen de meeste van deze diensten het niet waard zijn om het hele jaar door vast te houden. Er zijn gewoon te veel diensten met te veel om op een bepaald moment naar te kijken. Houd daar rekening mee, want meer streamingdiensten smeken je om voor de lange termijn bij hen te blijven.

0 Shares:
You May Also Like