Overstappen van Netflix naar HBO Max: waarom is het nu de tijd?

HBO vs Netflix

Dit is het beste moment om over te stappen van Netflix naar HBO Max als het anker van je streamingdieet.

Netflix is ​​een beetje te comfortabel geworden met zijn positie in de streamingoorlogen. In het afgelopen anderhalf jaar heeft de streamer de prijzen twee keer verhoogd, waardoor de kosten van zijn topplan op $ 20 per maand kwamen en klanten overliepen.

Ondertussen probeert Netflix meer geld uit de abonnees te wringen die het al heeft. Het bedrijf heeft beloofd het delen van wachtwoorden binnen volgend jaar hard aan te pakken, en het is ook begonnen klanten herhaaldelijk te zeuren om te upgraden naar zijn 4K-prijsniveau. Ik heb dit bericht nu op twee verschillende apparaten zien verschijnen:

Netflix 4K-upsell

Jared Newman / Gieterij

In het licht van deze ergernissen stel ik dat HBO Max het meest logische Netflix-alternatief is. De focus op prestige-programmering doet denken aan wat Netflix zal zijn; plus, het biedt meer functies voor het geld en het levert een betere app-interface. Als uw streamingbudget slechts één streamingdienst voor het hele jaar toelaat, zou ik nu voor HBO Max kiezen:

HBO Max heeft meer gevraagde programmering

Anekdotisch heb ik gemerkt dat HBO Max op elk moment meer heeft van wat ik wil zien, maar er zijn ook gegevens om dit idee te ondersteunen.

Kijkend naar de lijst van JustWatch met de meest populaire films en shows, tel ik bijvoorbeeld 33 van HBO Max, tegenover slechts 15 voor Netflix. HBO Max verslaat ook andere diensten zoals Hulu (24) en Amazon Prime (26).

En hoewel Netflix in het algemeen een grotere catalogus heeft, moet je door meer cruft bladeren om de beste programmering te vinden. Uit analyse van vorige maand door Reelgood bleek bijvoorbeeld dat 25% van HBO’s tv-catalogus en 20% van zijn films “van hoge kwaliteit” zijn op basis van IMDb-beoordelingen, tegenover respectievelijk 17% en 11% voor Netflix-shows en films.

Reelgood streamingdiensten filmvergelijking

Reelgood

Reelgood streaming tv-show vergelijking

Reelgood

HBO Max prijsstelling en verpakking is superieur

Hier is de prijsverdeling voor HBO Max:

Ondersteund door advertenties: $ 10 per maand met HD-video en drie streams (geen downloads)free: $ 15 per maand met 4K HDR-video, drie streams en downloads

En dit is hoeveel Netflix kost:

$ 10 per maand met SD-video en één stream $ 15,50 per maand met HD-video en twee streams $ 20 per maand met 4K HDR-video en vier streams

Althans voor advertentie-free bekijken, is HBO Max een betere waarde. Je hoeft niet te betalen voor extra streams om alleen maar 4K HDR-video te bekijken, en je krijgt sowieso meer gelijktijdige streams dan de middenprijsklasse van Netflix. De prijsstructuur van HBO Max is ook gewoon eenvoudiger te begrijpen, en dat is voordat Netflix zijn eigen advertentie-ondersteunde plan lanceert.

De HBO Max-app is overzichtelijker

HBO Max-collecties

Jared Newman / Gieterij

Vergeleken met de eindeloze rijen algoritmisch gegenereerde suggesties van Netflix, is de HBO Max-app een verademing.

De rij ‘Doorgaan met kijken’ staat altijd bovenaan – Netflix begraaft hem op onverklaarbare wijze soms – en het gebruik van miniaturen van verschillende grootte helpt de eentonigheid tijdens het scrollen te doorbreken. Door mensen samengestelde collecties en ‘hubs’ voor zaken als Turner Classic Movies en Studio Ghibli-films zorgen er ook voor dat de app van HBO aantrekkelijker aanvoelt. De app bevat zelfs een handig gedeelte ‘Laatste kans’, zodat u bepaalde films kunt bekijken voordat ze de service verlaten.

HBO Max-hubs

Jared Newman / Gieterij

Als je nog herinneringen hebt aan de app van HBO Max die bugs bevat en gevoelig is voor crashes, heeft WarnerMedia onlangs zijn apps herbouwd om die problemen op te lossen, terwijl het ook handige functies heeft toegevoegd, zoals autoplay-besturingselementen en sorteeropties voor volglijsten. Dit alles helpt de app zich efficiënter te voelen bij het vinden van dingen om naar te kijken.

HBO Max omarmt streaming tv-gidsen

HBO Max integreert volledig met streaming-apparaten met universele gidsfuncties, zodat u gemakkelijker toegang hebt tot de catalogus, zelfs als u zich niet in de HBO Max-app bevindt. U kunt bijvoorbeeld programma’s toevoegen aan uw Bewaarlijst in de mobiele app van Roku, aanbevelingen krijgen van het startscherm op Google TV en programma’s bekijken in uw “Volgende”-cue in de TV-app op Apple TV-apparaten.

HBO Max Google TV-integratie

Jared Newman / Gieterij

Netflix is ​​terughoudender om deze functies te omarmen. Het haalde zijn oorspronkelijke programmering eind 2020 van het startscherm van Google TV, is nooit geïntegreerd met de TV-app van Apple en werkt met de Save List of genre-menu’s op de mobiele app van Roku. Hoewel Netflix-programmering wel in de zoekresultaten op deze apparaten verschijnt, wil het bedrijf duidelijk niet dat je te veel aan het browsen bent om dingen buiten zijn eigen app te bekijken. Dit is een verouderde benadering van streaming die de service uiteindelijk minder wenselijk maakt om te gebruiken.

Wachtwoord delen zal geen probleem zijn

In tegenstelling tot Netflix heeft HBO Max geen plannen aangekondigd om het delen van wachtwoorden te beteugelen, en de servicevoorwaarden zijn lakser over met wie je kunt delen. Terwijl Netflix het delen met “personen buiten je huishouden” verbiedt, beperkt HBO Max het delen tot “leden van je directe familie of huishouden”, wat inhoudt dat het prima is om bijvoorbeeld te delen met een kind dat naar de universiteit is verhuisd.

Hoewel de details van het optreden van Netflix onduidelijk zijn, lopen ze ook het risico legitieme klanten te vervreemden, vooral als ze ertoe leiden dat gebruikers vaker worden uitgelogd of de toegang wordt belemmerd nadat je bent verhuisd of wanneer je op vakantie bent. Daar hoef je je bij andere diensten geen zorgen over te maken.

Aan verandering onderhevig

Gezien hoe snel de streamingruimte verandert, moet ik opmerken dat geen van deze meningen in steen gebeiteld is. Netflix heeft bijvoorbeeld al aangegeven kwaliteit boven kwantiteit te willen gaan benadrukken en een deal met Sony Pictures kan binnenkort een flinke boost geven aan de filmcatalogus. Het bedrijf heeft onlangs ook het browsen op genre eenvoudiger gemaakt, en erkent dat zijn algoritmen het niet altijd het beste weten.

Ook HBO Max ondergaat veranderingen. Nieuwe films zouden minder een HBO-bestanddeel kunnen worden naarmate deals met Universal en Disney aflopen, maar de fusie van WarnerMedia met Discovery kan ook leiden tot een infusie van reality-tv-tarieven.

Maar daarin schuilt het grote voordeel van streaming: je kunt altijd met je portemonnee stemmen als reactie op veranderende omstandigheden, net zoals veel mensen nu doen terwijl ze hun behoefte aan Netflix heroverwegen.

0 Shares:
You May Also Like