Osram zegt dat het in augustus cloudservers uitschakelt voor slimme lampen van Lightify

osram lightify

Osram, het meer dan 100 jaar oude Duitse bedrijf achter het Lightify smart bulb-merk, heeft Lightify-gebruikers deze week laten weten dat het volgende zomer de cloudservers voor zijn slimme verlichtingsapparaten zal afsluiten.

Wanneer de Lightify-servers op 31 augustus 2021 worden uitgeschakeld, werkt de meeste functionaliteit van de Lightify-app niet meer, inclusief de mogelijkheid om nieuwe apparaten toe te voegen, lichtgroepen of scènes aan te maken of te wijzigen, timers in te stellen en de “vakantie” -modus te activeren . Je kunt Lightify-lampen ook niet bedienen met Alexa of Google Assistant, zei Osram. De app kan nog steeds enkele lokale basisfuncties uitvoeren, zoals het in- en uitschakelen van lichten, het aanpassen van de helderheid en het wijzigen van hun kleuren.

Het goede nieuws is dat je Lightify-apparaten nog steeds kunt bedienen als je overschakelt van de Zigbee-gateway van Lightify naar een Zigbee-hub van derden, zoals Samsung SmartThings of Wink, hoewel je eerst je Lightify-lampen moet resetten , merkte Osram op. Zodra je je Lightify-apparaten aan een nieuwe Zigbee-hub hebt toegevoegd, zou je ze opnieuw aan scènes moeten kunnen toevoegen, ze op schema’s kunnen zetten en andere slimme bedieningsopties kunnen uitvoeren.

Op zijn website zei Osram dat het zijn Lightify-servers uitschakelt omdat de service “technisch verouderd” is, met prestaties die “aanzienlijk langzamer” zijn dan concurrerende verlichtingssystemen. Een ander probleem is dat Lightify-apparaten alleen op de oudere Zigbee Light Link- en Home Automation-protocollen draaien in plaats van op de nieuwere Zigbee 3.0-standaard, waardoor het “steeds moeilijker wordt om compatibiliteit met andere smart home-systemen te garanderen”, aldus Osram.

Osram verkoopt al zo’n vijf jaar slimme lampen onder het merk Lightify. Onze recensent noemde de Osram Lightify Classic Tunable While-lamp “betaalbaar” en “geschikt”, hoewel hij kritiek had op het “stompe” installatieproces.

Het besluit van Osram om zijn Lightify-cloudservers te sluiten, onderstreept een moeilijke waarheid over slimme thuisgadgets: vroeg of laat zullen de meeste verouderd raken.

Gebruikers van de slimme gadgets van Insignia van Best Buy leerden die les vorig jaar op de harde manier toen de winkelgigant aankondigde dat het de Insignia-app die nodig was om die apparaten te bedienen, zou afsluiten.

Vorige week maakte Signify, het bedrijf dat eigenaar is van het populaire slimme verlichtingsmerk Philips Hue, nog bekend dat zijn eerste algemene bridge in april de ondersteuning zal verliezen.

0 Shares:
You May Also Like