Orbit B-hyve XR sprinklertimer review: een geweldig irrigatiesysteem

b hyve xr closer lifestyle

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Veel planningsopties, redelijk gemakkelijk te begrijpen Display aan boord is handig voor statusupdates in één oogopslag Dual-band wifi-ondersteuning Kan buiten worden gemonteerd zonder accessoire (hoewel niet volledig waterdicht)

nadelen

Voor het aansluiten van bedradingskabels is mogelijk wat gedoe nodig. Vrij omvangrijk van formaat De hardwarebediening aan boord is verre van intuïtief

Ons oordeel

Deze stevige sprinklercontroller voor binnen en buiten biedt veel toeters en bellen, waaronder een ingebouwd LED-scherm dat live statusupdates biedt.

Drie jaar na de eerste stappen in slimme irrigatiesystemen, is het merk B-hyve van Orbit terug met zijn meest geavanceerde hardware voor slimme irrigatie tot nu toe. De nieuwe B-hyve XR zit boordevol functies, dus laten we er eens in duiken.

Om te beginnen is de hardware – een stevig apparaat dat meer dan twee pond weegt – ontworpen voor installatie binnen of buiten, zonder dat er extra behuizing nodig is. (Dat gezegd hebbende, het apparaat is duidelijk niet waterdicht, dus ik zou adviseren om het een zekere mate van bescherming te geven als je de XR buiten monteert.)

Een rij connectoren onder een verwijderbaar paneel ondersteunt maximaal acht kleppen (of 16 kleppen voor het volgende model, dat $ 30 extra kost) en biedt ruimte voor een regen- of vriessensor. Uniek aan de slimme irrigatieruimte, de XR bevat geen externe voedingssteen (wat een reden is waarom hij buitenvriendelijk is); de transformator is in plaats daarvan ingebouwd in de hoofdbehuizing. Dit helpt ook om de totale grootte en het gewicht te verklaren.

b hyve xr bedrading

Zoals bij de meeste slimme watergeefsystemen, worden uw ventieldraden bevestigd via eenvoudige draadclips. (Bij de vorige B-hyve moest de bedrading met kleine schroeven worden bevestigd.) Ik probeerde aanvankelijk mijn leads in deze clips te steken en dacht dat ze verbonden waren, maar ontdekte dat er niets gebeurde toen ik een proefbewatering uitvoerde. Na wat vallen en opstaan, ontdekte ik dat de XR vrij lange bedradingsdraden nodig heeft, en die leads moeten met een aanzienlijke hoeveelheid kracht worden ingebracht om vast te houden. Uiteindelijk heb ik mijn bedrading getrimd en opnieuw gestript om de verbinding te verbeteren, waarna alles prima werkte.

Als de B-hyve XR is ingeschakeld, zul je snel de meest interessante functie opmerken: een paneel van drie kleine LCD-kleurenschermen ingebouwd in het zeshoekige ontwerppatroon op de behuizing. Deze microdisplays geven u wat basisinformatie over uw systeem, inclusief het huidige weer en de tijd en datum van uw volgende geplande runtime. Vreemd genoeg bevat het weerbericht alleen de algemene toestand (zonnig, regenachtig, enz.) maar niet de temperatuur, die wat handiger zou zijn geweest.

b hyve xr-display 1

Zodra je hardware is geconfigureerd, is het tijd om de B-hyve-app te gebruiken om het systeem te verbinden met wifi. Zowel 2,4GHz- als 5GHz-netwerken worden ondersteund en ik had geen problemen om de XR online te krijgen, waarna ik mijn bewateringszones kon gaan configureren. Zoals de meeste moderne sprinklercontrollers, biedt de B-hyve XR zowel handmatige als “slimme” besproeiingsprogramma’s, waarbij de laatste een ideaal bewateringsschema instelt op basis van antwoorden die u geeft over de grootte, toestand en samenstelling van uw gazon of tuin.

b hyve xr 3

Nadat ik de app had verteld over de bodem, planttypes, sproeikoppen, grondhelling en zonconditie, stelde mijn systeem een ​​ietwat vreemd slim bewateringsschema voor: twee weken van 18 minuten, de een na de ander, eens in de drie dagen. Ik weet niet of dit echt de ideale manier is om mijn planten water te geven, omdat ik weet dat een kleinere hoeveelheid water per dag het beste werkt in mijn tuin. De totale hoeveelheid water die in de loop van een week werd geleverd, was echter precies goed.

Als je dingen wilt verfijnen, ondersteunt B-hyve vangbekers, waarbij je fysiek de werkelijke hoeveelheid water meet die je systeem uitstraalt, en die informatie vervolgens gebruikt om de programmering aan te passen. Als u een Flume-waterleksysteem heeft geïnstalleerd, kunt u dankzij een nieuwe samenwerking met dat bedrijf de gegevens gebruiken om precies te meten hoeveel water elke zone verbruikt. Als de cijfers plotseling springen, is dat een teken dat er ergens in uw irrigatieslang een lek of breuk is. Deze functie is nu beschikbaar, maar Orbit zegt dat deze pas tegen het einde van het jaar volledig zal worden geïmplementeerd.

Als je het slimme schema van B-hyve niet leuk vindt, is het eenvoudig uit te schakelen. Het systeem bevat vier handmatige programmaschema’s die u kunt aanpassen, en alle vijf deze schema’s (inclusief het slimme schema) kunnen afzonderlijk worden in- en uitgeschakeld of ze kunnen allemaal tegelijkertijd worden uitgevoerd. Als uw gemeente bewateringsbeperkingen heeft, kunt u deze informatie opnemen als een soort masteroverride over alle programma’s om te voorkomen dat water op bepaalde dagen of tijden stroomt.

b hyve xr waterbeperking

Het systeem bevat configureerbare pushmeldingen, maar alleen voor waarschuwingen en wanneer het besproeien is voltooid, niet wanneer het begint. Alexa en Google Home worden beide ondersteund en redelijk robuust, waardoor je je stem kunt gebruiken om on-demand bewateringsprogramma’s uit te voeren, een aankomend schema uit te stellen en meer.

De app van B-hyve is redelijk intuïtief, maar de grootste fout is hoe het toekomstige en historische bewateringsinformatie presenteert. Een dagelijkse kalender geeft je een blik op het beregeningsschema van vroeger en nu, maar het kan maar een paar uur van een enkele dag tegelijk op het scherm passen, wat betekent dat je op en neer moet scrollen en veel moet doen wisselen tussen dagen om een ​​goed beeld te krijgen van wat er aan de hand is. Er is ook een “bewateringsgeschiedenis”-functie diep in het instellingenmenu, maar deze toont je alleen de laatste keer dat er water is gegeven, niet een echte geschiedenis van bewateringsgebeurtenissen. Als B-hyve de kalender opknapt om deze functioneler te maken, zal dit een heel eind bijdragen aan het verbeteren van de algehele bruikbaarheid.

De B-hyve XR bevat ook bedieningselementen aan boord waarmee je veel dingen kunt doen door te communiceren met de hardware, zonder app, maar dit is grotendeels een gemiste kans: er is maar een enkele knop aan de voorkant van de XR, en die gebruik je om alles te doen, door combinaties van kort indrukken en lang indrukken van die ene knop. Dit uitzoeken is niet eenvoudig, daarom heeft B-hyve een uitgebreid spiekbriefje aan de binnenkant van de flap die de bedradingsdraden bedekt. Maar het is in kleine letters geschreven, dus je moet het helemaal verwijderen om er gebruik van te kunnen maken. En eerlijk gezegd is dit allemaal erg ingewikkeld; het is veel gemakkelijker om gewoon de app te gebruiken in plaats van futz met de knop.

Voor $ 150 voor een eenheid met 8 zones is de B-hyve XR een goede prijs, zo niet een waanzinnig goede. Het product werkt goed en de leercurve is minder steil dan bij concurrerende hardware; als zodanig is het zeker de moeite waard serieus te overwegen voor zowat elke omgeving, vooral als je een unit nodig hebt die je buiten kunt monteren.

0 Shares:
You May Also Like