Orbit B-hyve Smart Hose Watering Timer review: verfijnd en toch eenvoudig

bhyve hose faucet timer with bridge

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer eenvoudig te programmeren Precisie-irrigatie op basis van uw specifieke landschap en huidige omgevingsomstandigheden U kunt de klep openen en automatisch laten afsluiten op basis van de verstreken tijd of liters water

nadelen

Slangtimers verbruiken snel batterijen Duurder dan timers die geen verbinding maken met uw thuisnetwerk

Ons oordeel

De B-hyve Smart Hose Watering Timer van Orbit is een ideale oplossing voor druppel- en andere op slangen gebaseerde irrigatiesystemen.

Wonen in Californië betekent dat ik me bewust ben van de hoeveelheid water die mijn huishouden verbruikt, dus ik heb geen enorm dorstig gazon dat een sproeisysteem in de grond vereist. Maar ik heb wel bloembedden rondom de fundering van mijn huis, en ik heb grote droogtetolerante tuinen die grenzen aan mijn oprit en verschillende looppaden. Ik irrigereer deze met behulp van een waterbesparend druppelsysteem dat is aangesloten op tappen aan drie zijden van mijn huis. Dankzij de B-hyve Smart Hose Watering Timer van Orbit verspil ik geen druppel meer.

Als je ooit een slangtimer hebt gebruikt, weet je hoe frustrerend het is om ze te programmeren. De meeste hebben geen display voor visuele feedback, ze vertrouwen op grove knoppen die je moet indrukken in reeksen zoals morsecode, of wijzerplaten met moeilijk leesbare labels die je draait om de dagen en tijden in te stellen waarop je de spie wilt open. Geen van hen heeft enige intelligentie aan boord die hen vertelt een besproeiingscyclus over te slaan als het regent of als het gaat gebeuren. Ik heb er een paar gezien die zijn aangesloten op optionele sondes die het vochtgehalte van de grond meten, maar veel succes met het vinden van die accessoires in de winkel. En de enige manier waarop u weet wanneer de batterijen die ze voeden leeg zijn, is wanneer u merkt dat uw planten verwelken.

Je programmeert het toestel van Orbit, gevoed door twee AA-batterijen, met je smartphone. De timer is uitgerust met een Bluetooth 4.2-radio waarmee u rechtstreeks verbinding kunt maken met uw smartphone, of u kunt een kit kopen met een Wi-Fi-brug die verbinding maakt met uw 2,4 GHz-thuisnetwerk (de kit is wat hier wordt besproken). Die brug wordt aangesloten op een stopcontact, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat hij zonder stroom komt te zitten, en hij kan meerdere timers bedienen, batterijen controleren en je waarschuwen wanneer ze bijna leeg zijn (de timers hebben ook LED-indicatoren die hun status rapporteren ).

bhyve slang kraan timer

De Bluetooth-radio’s in de timers en in de bridge zijn verrassend sterk. Een van de drie die ik heb ingezet, bevindt zich aan de andere kant van mijn huis, ongeveer 50 voet van de brug met verschillende muren ertussen, maar de timers zijn hongerig. Ik heb elk bewateringsseizoen minstens twee sets batterijen nodig (ik haal ze in de winter van de tappen, zodat ze niet bevriezen – en ja, de app waarschuwt je ook voor vriescondities).

Programmeren van de B-hyve

Het programmeren van het systeem met een smartphone-app is uiterst eenvoudig: u kunt specificeren dat de besproeiing op weekdagen, even of oneven dagen, of met een interval (bijvoorbeeld om de drie dagen) moet plaatsvinden. Bovendien kunt u voor elke timer meer dan één programma maken. Misschien wilt u er een maken voor de lente en een tweede die in de zomer vaker water geeft. De “slimme bewatering”-functie van de app houdt rekening met een schat aan details over uw landschapsarchitectuur: het type grond, de planten die u water geeft, of de tuin voornamelijk in de zon of in de schaduw staat, de helling van het gebied waar u je hebt je sprinklers ingezet, en meer.

b hyve bluetooth-brug

Aangezien het systeem via uw Wi-Fi-netwerk met internet is verbonden (mits u ook de bridge aanschaft), controleert het lokale weergegevens op basis van uw adres en kunt u een “slimme bewatering” -functie inschakelen die voorkomt dat de klep opengaat als het regent of gaat gebeuren. De B-hyve zal zelfs het inschakelen van uw water vertragen als er wind is, zodat het water dat uit uw sproeier komt niet zomaar in de lucht verdwijnt. Dit hoeft echter niet per se van toepassing te zijn op een druppelsysteem, en hoewel u kunt aangeven welk type irrigatiesysteem aan het uiteinde van de slang is bevestigd, gebruik ik een mengsel van druppelaars voor individuele struiken en microsproeiers voor bodembedekkers.

b hyve handmatige timer

U kunt de app programmeren om u pushmeldingen te sturen wanneer een regen- of windvertraging is begonnen, wanneer het besproeien is voltooid, als de temperatuur naar verwachting zal dalen tot het vriespunt, wanneer er een timerfout is en als het apparaat is uitgeschakeld of als het batterijen zijn leeg. De app houdt ook een geschiedenis bij van bewateringsgebeurtenissen voor elke zone. Het geeft niet aan hoe lang de gebeurtenissen duren, maar het laat wel zien hoe laat het besproeien is begonnen en een ander deel van de app registreert hoeveel liter water er is afgegeven (op basis van een sensor in het apparaat).

Orbit heeft ook een Alexa-vaardigheid, dus je kunt spraakopdrachten gebruiken om de bewatering te starten of te stoppen, een handmatige regenvertraging in te stellen en je timermodus te wijzigen.

Waar het op neerkomt:

U kunt het systeem ook handmatig bedienen, wat vooral handig is als u een conventionele sproeier aan het einde van een slang heeft die u van de ene naar de andere locatie verplaatst. Dit helpt waterverspilling te voorkomen, omdat u het apparaat kunt programmeren om de klep een bepaald aantal minuten te openen en vervolgens automatisch te laten afsluiten. Als je de slang voor andere dingen moet gebruiken dan je planten water te geven – bijvoorbeeld een emmer vullen of je auto wassen – kun je op een membraanschakelaar op het apparaat drukken om de klep te openen als je je telefoon niet bij je hebt.

Dit product is een van de handigste apparaten voor buiten die ik in mijn slimme huis heb geïnstalleerd. Het is op geen enkele manier goedkoop, met de combinatie van klep en wifi-brug voor $ 80 en elke extra timer $ 40 (dat zijn de prijzen van Amazon op het moment van deze recensie). Maar het zou niet lang moeten duren om die kosten in waterbesparing terug te verdienen – en uw planten zullen u ook dankbaar zijn.

0 Shares:
You May Also Like