Oplossing: Desktop Window Manager of dwm.exe Hoog CPU-gebruik Windows 10

Is het u opgevallen dat in taakbeheer de Desktop Window Manager non-stop draait en systeembronnen opslokt waardoor dwm.exe of Desktop Window Manager een hoge CPU of dwm.exe hoog geheugengebruik op windows 10? U bent niet de enige die verschillende gebruikers melden sinds Windows Update Desktop Window Manager (dwm.exe) gewoon het ram- of cpu-gebruik hoog maakt. Dus je hebt een vraag in gedachten Wat is Desktop Window Manager of dwm.exe en waarom het systeembronnen opslokt. Hier in dit bericht hebben we antwoorden voor u en oplossingen om de desktop window manager hoog cpu-gebruik probleem.

Wat is Desktop Window Manager?

Desktop Window Manager of dwm.exe is een Microsoft-service die verantwoordelijk is voor het beheer van uw Windows-bureaublad of we kunnen zeggen grafische gebruikersinterface. Hiermee kunnen vensters visuele effecten zoals transparantie en pictogrammen op uw bureaublad laden. En volgens Microsoft officieel draaien Desktop Window Manager of dwm.exe altijd op de achtergrond en verbruiken ze een bepaalde hoeveelheid processor om te werken.

Desktop Window Manager Hoge CPU

Als u merkt dat het dwm.exe-proces een groot deel van uw CPU-gebruik in Windows Taakbeheer gebruikt, kan de reden hiervoor verschillen, aangezien elke computer een andere configuratie heeft. Hier in dit bericht hebben we verschillende tijdelijke oplossingen die van toepassing zijn om het probleem met het hoge geheugen of GPU-gebruik van dwm.exe op Windows 10 op te lossen.

Voer een schone start uit, waarbij Windows wordt gestart met een minimale set stuurprogramma’s en opstartprogramma’s, zodat u kunt bepalen of een achtergrondprogramma of een service of add-on van een derde partij een hoog CPU-gebruiksprobleem veroorzaakt.

Controleer op virusinfectie

Er is een kans dat een computervirus of malware-infectie ervoor zorgt dat dwm.exe te veel CPU-kracht of geheugen gebruikt. Voer een volledige virus- of malwarescan uit met het laatste bijgewerkte antivirus- of antimalwareprogramma. Verschillende gebruikers melden dat na het scannen van Windows 10 met Malwarebytes en het verwijderen van alle verdachte bestanden de problemen met dwm.exe waren opgelost.

Controleren op Windows Update

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. Het installeren van de nieuwste Windows-updates heeft mogelijk de bugfix voor dit probleem.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen, klik op Bijwerken en beveiliging en controleer vervolgens op updates Dit zal de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server controleren en installeren. Start uw computer opnieuw op om ze toe te passen en controleer de status van dwm.exe hoog cpu-gebruik.

Grafisch stuurprogramma bijwerken

Zorg er ook voor dat uw geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma’s (grafisch stuurprogramma) ook up-to-date zijn. U kunt de website van de fabrikant raadplegen voor de nieuwste stuurprogrammaversies. Als u bijvoorbeeld een NVIDIA-grafische kaart hebt geïnstalleerd, moet u de NVIDIA-website controleren om de nieuwste updates te krijgen, die vaak worden uitgebracht naast belangrijke game- of hardware-releases. Deze worden ook geleverd met de nieuwste bugfixes, die kunnen helpen bij het oplossen van ongebruikelijke problemen zoals een hoog CPU-gebruik.

Overschakelen naar het basisthema

We hebben al besproken dat de desktop-vensterbeheerder verantwoordelijk is voor het beheer van uw achtergrond en thema. Er is een kans dat de huidige instellingen ervoor zorgen dat dwm.exe zoveel bronnen verbruikt. Laten we proberen de huidige achtergrond of het huidige thema te wijzigen en de status van Hoog CPU-gebruik te controleren.

Druk op Windows + I om de toepassing Instellingen te starten. Klik in de instellingen op “Personalisatie” Wijzig nu uw huidige thema en achtergrond met behulp van de instellingen en controleer of ze enig verschil maken.

Schermbeveiliging uitschakelen

Nogmaals, als u een Screensaver hebt geactiveerd, schakel deze dan tijdelijk uit. Wijzig ook al uw personalisatie-instellingen, zoals vergrendelscherm, kleurprofielen, enz., en kijk of het probleem hierdoor verdwijnt.

Druk op Windows-toets + S-type Screensaver-instellingen en selecteer het eerste resultaat. Controleer hier en zorg ervoor dat het is uitgeschakeld en probeer het probleem opnieuw te controleren.

Aanpassen voor beste prestaties

Verschillende gebruikers vermelden dat het wijzigen van de virtuele effecten naar de standaardinstellingen hen helpt dit dwm.exe-probleem met veel geheugen of CPU-gebruik op Windows 10 op te lossen.

Vanuit het startmenu Zoek en selecteer het eerste resultaat,Klik op het tabblad Visuele effectenEn tenslotte hier Selecteer het keuzerondje om het systeem aan te passen voor de beste prestaties

Controleer nu de status van dit probleem.

Hebben deze oplossingen geholpen om het hoge CPU- of geheugengebruik van dwm.exe op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like