Opgelost: Xbox Game Bar – Fout 0x803F8001 op Windows10

Met Windows 10 Xbox Game Bar kun je content rechtstreeks van je games maken, zodat je eenvoudig screenshots kunt maken, opnemen en rechtstreeks vanuit een game (of app) kunt streamen zonder dat je externe software nodig hebt. U kunt inschakelen of beheren via instellingen -> gaming -> Game Bar of u kunt de Windows-toets + G-toetsenbord kort gebruiken om de Xbox Game Bar te openen. Een recente update aan de serverzijde blokkeert echter de toegang van sommige gebruikers tot de Game Bar en crasht de Game Bar met een fout 0x803F8001.

Xbox Game Bar-fout 0x803F8001

Als u Xbox Game Bar krijgt, is momenteel niet beschikbaar in uw account-fout 0x803F8001 of Win-toets + G-sneltoets opent de gamebalk hier niet, enkele mogelijke oplossingen voor de fout.

Datum en tijd instellen om volledig automatisch te werken

Omdat games en applicaties meestal problemen lijken te hebben wanneer u deze handmatig instelt. Wijzig de datum- en tijdinstellingen automatisch door de onderstaande stappen te volgen.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Datum/tijd aanpassen of open instellingen en selecteer vervolgens Tijd en taal. Schakel hier Tijd en tijdzone automatisch instellen in. Denk eraan om de tijd te synchroniseren nadat u dit hebt gedaan.

Sommige gebruikers melden dat het geven van locatietoestemming ook het probleem kan oplossen.

Schakel de gamebalk en Microsoft Store-meldingen uit

Verschillende Windows 10-gebruikers melden, schakel de Game Bar uit en Microsoft Store-meldingen helpen hen om deze Xbox Game Bar-foutcode 0x803F8001 op Windows 10 op te lossen.

De gamebalk uitschakelen

Open instellingen met Windows-toets + I of druk op Windows + X-toets en selecteer instellingen, klik op Gaming (er staat een Xbox-symbool ernaast). Helemaal bovenaan staat een optie om de gamebalk uit of op te zetten, zodat opnemen mogelijk is , game-uitnodigingen en partychat.

Om Microsoft Store-meldingen uit te schakelen,

Open opnieuw de instellingen met de Windows-toets + IDeze keer klik je op Systeem en vervolgens op Meldingen en acties aan de linkerkant, Scroll naar beneden totdat je de Microsoft Store vindt, schakel de knop uit.

Xbox-gamebalk resetten

Open Windows 10 Instellingen met Windows-toets + IKlik op apps dan apps en functie, Scroll naar beneden tot zoek Xbox Game Bar selecteer het, Klik nu op de link Geavanceerde opties, Een nieuw venster wordt geopend met opties om de toepassing te beëindigen en opnieuw in te stellen. Probeer te beëindigen het programma eerst en de Xbox Game-balk om te controleren of het probleem is opgelost. Als u niet op reset klikt, klikt u opnieuw op reset wanneer u om bevestiging vraagt ​​en start u uw pc opnieuw op. Controleer of het probleem is opgelost of niet.

De gamebalk verwijderen en opnieuw installeren

U kunt ook proberen de gamebalk te verwijderen en opnieuw te installeren vanuit de Microsoft Store, waarschijnlijk helpt dit om het probleem voor u op te lossen.

Spelbalk verwijderen

Open eerst PowerShell met beheerdersrechten om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op uw Start-knop en kies vervolgens PowerShell (Admin).

Zodra het PowerShell-venster verschijnt, voert u de volgende opdracht uit:

Get-AppxPackage Microsoft.XboxGamingOverlay | AppxPackage verwijderen

Nadat de opdracht is uitgevoerd, start u uw pc opnieuw op

Game Bar opnieuw installeren

Om nu de Game Bar opnieuw te installeren, Open Microsoft Store, zoek naar Gamebar en installeer het,

Of u kunt deze link gebruiken: https://www.microsoft.com/store/productId/9NZKPSTSNW4P

Als je nog steeds geen toegang hebt tot de Xbox Game Bar op Windows 10, wacht dan tot Microsoft de storing erkent en een snelle oplossing voor dit probleem implementeert.

Update 06/11/2020: Vandaag heeft Microsoft het probleem erkend, de bronnen vertelden dat ze op de hoogte zijn van de rapporten en actief de oorzaak onderzoeken.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like