Opgelost: WMI-providerhost (wmiprvse.exe) Hoog CPU-gebruik op Windows 10 (2022)

WMI (Windows Management Instrumentation) of WMI Provider Host (WmiPrvSE.exe) is een intern proces dat meestal op de achtergrond wordt uitgevoerd, waardoor programma’s op uw pc informatie over andere programma’s kunnen opvragen en ophalen. Gewoonlijk zal WMI geen merkbare CPU-bronnen gebruiken, maar als gevolg van een bug of een ander proces op uw systeem gedraagt ​​​​het zich soms slecht, wat u misschien opmerkt, WMI Provider Host Hoog CPU-gebruik. Een aantal Windows 10-gebruikers meldden problemen met WMI Provider Host en hoog CPU-gebruik na Windows-update.

WMI Provider Host Hoog CPU-gebruik op Windows 10

Meestal niet-reagerende programma’s, verhoogde CPU-temperaturen of beschadigde systeembestanden met fouten veroorzaken dit probleem met hoog CPU-gebruik in Windows 10. Als u met een soortgelijk probleem worstelt, leest u hier hoe u dit kunt oplossen WMI Provider Host (WmiPrvSE.exe) Hoog CPU-gebruik op Windows10.

Start eerst uw pc opnieuw op en controleer of er geen hoog CPU-gebruiksprobleem meer is in Windows 10.

Nogmaals, virussen of malware kunnen de reden zijn waarom deze wmiprvse.exe hoge CPU Windows 10 gebeurt, voer een volledige systeemscan uit met de nieuwste bijgewerkte antivirustoepassing.

Voer een schone start uit en controleer of dit zal helpen bepalen of de service van een derde partij bij het opstarten het probleem veroorzaakt.

Herstart WMI Provider Host

Druk op Windows + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, zoek de Windows Management Instrumentatie service in de lijst. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Opnieuw opstarten.

Open nu de opdrachtprompt als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of er niets meer is WMI-provider host hoge CPU probleem op uw pc.

net stop iphlpsvcnet stop wscsvcnet stop Winmgmtnet start Winmgmtnet start wscsvcnet start iphlpsvc

Voer de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit

Start Windows 10 in de veilige modus met netwerkmogelijkheden en voer de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit volgens de onderstaande stappen.

Druk op Windows + R, typ msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic en klik op ok. Dit opent het venster voor systeemonderhoud. Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm.

Vind de oorzaak van WMI hoog schijfgebruik in gebeurtenisviewer

Zoals eerder besproken, haalt WMI (WmiPrvSE.exe) informatie op uit programma’s en andere systeemcomponenten. Als een programma of service niet meer reageert terwijl WMI de informatie probeert op te halen, wordt het verzoek niet verwerkt. En dat resulteert Hoog CPU-gebruik Windows 10. Laten we de gebeurtenisviewer openen en erachter komen waarom WMI niet meer reageert.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer Event ViewerKlik op de View-knop bovenaan en vervolgens Show Analytic and Debug Logs.

Besteed hier applicaties en servicelogboeken > Microsoft > Windows > WMI-activiteit > Operationeel logboek. Klik op recente fouten en noteer vervolgens het ClientProcessld (zie onderstaande afbeelding)

Open nu het tabblad Taakbeheer > Services en klik op PID om de processen op PID te ordenen.

Hier vindt u het proces met de overeenkomende proces-ID (zie afbeelding hieronder) hier voor mij verwerkte client is 1676, en op Taskmanager PID die 1676 laat zien, is Bitdefender-servicehost bdservicehost.exe die het probleem veroorzaakt. Controleer met het verwijderen van de applicatie waarschijnlijk helpt dit op te lossen wmi provider host hoge CPU gebruiksprobleem op windows 10.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit

Als Windows-systeembestanden beschadigd zijn of ontbreken, kan de pc vastlopen of problemen met het hoge CPU-gebruik optreden in Windows 10. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende systeembestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op enter, de SFC-hulpprogramma begint te scannen op beschadigde, ontbrekende systeembestanden, indien gevonden, worden ze automatisch hersteld met de juiste. U hoeft alleen maar te wachten tot het scanproces 100% is voltooid,

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of er geen hoog CPU-gebruik meer is in Windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like