Opgelost: Windows Media Player Server-uitvoering mislukt fout op Windows 10

Fout bij het uitvoeren van de server mislukt tijdens het afspelen van muziek- of videobestanden via Windows Media Player (WMP), en u kunt soms geen mediabestanden afspelen? Een aantal Windows-gebruikers meldden serveruitvoering mislukt (0x80080005) zelfs na het opnieuw installeren van Windows Media Player, loste dit het probleem niet op. De reden kan anders zijn, het probleem met het bestand of het systeem, beschadigde DLL-bestanden, of conflicterende software van derden of een update met fouten waardoor WMP het bestandstype niet kan herkennen en meer.

Wat de exacte reden ook is, dit bericht biedt u snelle en efficiënte oplossingen om de mislukte uitvoering van de Windows Media Player-server op Windows 10 op te lossen.

Uitvoering van Windows Media Player Server mislukt

Soms kan een virus-malware-infectie op uw computer de registerbestanden beschadigen en kan dit leiden tot het mislukken van de serveruitvoering. We raden daarom aan om uw computer te scannen met het laatste bijgewerkte antivirusprogramma.

Het is mogelijk dat het bestand dat u probeert te openen, beschadigd kan raken door een onvolledige download of overdracht, probeer het bestand te openen met een andere mediaspeler zoals VLC en controleer.

Nogmaals, toepassingen van derden kunnen de Windows Media Player verstoren en de fout “serveruitvoering mislukt” activeren, een schone start uitvoeren en controleren of dit helpt.

Beëindig het Windows Media Player-proces in Taakbeheer

Laten we eerst Taakbeheer openen en het WMP-proces beëindigen dat helpt als het proces vastloopt en de fout bij het uitvoeren van de server veroorzaakt.

Druk tegelijkertijd op de Shift- en Ctrl-toetsen en druk vervolgens op de Esc-toets om Taakbeheer te openen. Scroll naar beneden en zoek Windows Media Player onder het deelvenster Processen. Klik vervolgens op Taak beëindigen rechtsonder. Controleer nu of u Windows Media Player met succes kunt openen.

Schakel Windows Media Player Network Sharing-service uit

De Windows Media Player Network Sharing Service wordt gebruikt om Windows Media Player-bibliotheken te delen met andere netwerkspelers en media-apparaten met behulp van Universal Plug and Play. daarom gebruiken we geen netwerk, probeer deze service uit te schakelen en controleer of het probleem kan worden opgelost.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend. Scroll naar beneden en zoek Windows Media Player Network Sharing Service. Klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op Eigenschappen. Stel in het paneel Algemeen het Opstarttype in op Uitgeschakeld. Klik vervolgens op OK. Start uw computer opnieuw op en controleer of u Windows Media Player kunt openen.

Registreer jscript.dll en vbscript.dll

Zoals eerder besproken, kunnen beschadigde DLL-bestanden ervoor zorgen dat de uitvoering van de Windows Media Player-server is mislukt. Laten we proberen ze opnieuw te registreren en te controleren of dit het probleem helpt oplossen.

Zoektype in het startmenu cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en kies Uitvoeren als beheerder.Klik op JA wanneer daarom wordt gevraagd door Gebruikersaccountbeheer.Type regsvr32 jscript.dll en druk op Enter. Als het klaar is, klik je op OK.Volgend type regsvr32 vbscript.dll en druk op Enter. Als het klaar is, klikt u op OK. Sluit het opdrachtpromptvenster en start uw pc opnieuw op. Controleer nu of u Windows Media Player kunt openen.

Installeer Windows Media Player opnieuw

Heb je nog steeds hulp nodig, probeer dan de Windows Media Player opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen, die de meeste gebruikers helpen om verschillende problemen met Windows Media Player op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster Programma’s en onderdelen geopend Klik op Klik op Windows-functies in- of uitschakelen link links, Scroll naar beneden en zoek Mediafuncties, vouw het uit, schakel het selectievakje Windows Media Player uit en klik op de optie OK. Hiermee wordt de Windows Media Player-functie van uw apparaat uitgeschakeld of verwijderd. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op. Probeer nu Windows Media Player opnieuw te installeren vanaf (appwiz.cpl) Venster Windows-functies opnieuw. Selecteer vervolgens de optie Windows Media Player en klik op de knop OK.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Voer daarnaast de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit die nuttig kan zijn bij het identificeren en oplossen van het probleem.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik vervolgens op Bijwerken en beveiliging, Ga naar het tabblad Problemen oplossen aan de linkerkant en klik vervolgens op de link voor extra probleemoplossers (zie afbeelding hieronder)

Zoek de Windows Store-app, selecteer deze en klik vervolgens op de probleemoplosser uitvoeren. Zodra het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de mediaspeler werkt zoals verwacht.

Sommige Windows-gebruikers melden ook dat het inschakelen van een verborgen beheerdersaccount hen helpt het probleem op te lossen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de mislukte uitvoering van de Windows Media Player-server in Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like