Opgelost: Windows klaar krijgen vast te zitten na installatie van Windows 10-update

Na het installeren van recente Windows-updates/Tijdens de upgrade naar de update van Windows 10 oktober 2020, loopt het systeem vast op “Windows gereed maken, zet uw computer niet uit“. Je wacht en wacht, en het blijkt dat er niets is veranderd? Het probleem doet zich ook voor wanneer gebruikers hun computer proberen in te schakelen, uit te schakelen of opnieuw op te starten.

Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat Windows-updates vastlopen tijdens de installatie. Het kan zijn dat systeembestanden beschadigd raken tijdens het upgradeproces, Windows een updatefout heeft geïnstalleerd, Beveiligingssoftware die het probleem veroorzaakt, Windows-updatebestanden niet correct worden gedownload of geïnstalleerd of dat softwarecompatibiliteit Windows veroorzaakt updates bleven installeren. Wat de reden ook is, hier zijn enkele toepasselijke oplossingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen en Windows-updates correct te installeren.

Wacht nog een paar minuten

Wanneer u een situatie vindt waarin het systeem vastloopt bij het installeren van updates “Windows gereed maken, zet uw computer niet uit“. Microsoft raadt altijd aan wacht het af Windows past de updates toe op uw computer. Het kan even duren voordat uw systeem deze taken heeft voltooid. Dus laat de computer zijn werk doen en wacht uren.

Maar als je een redelijke tijd hebt gewacht, zeg ongeveer 2 tot 3 uur, en je ziet het scherm nog steeds niet verdwijnen, dan moet je iets anders proberen.

Verbinding met internet verbreken

Telkens wanneer u het dialoogvenster ‘Windows gereedmaken’ ziet, betekent dit meestal twee dingen; ofwel installeert Windows een reeds gedownload updatepakket van internet of is Windows momenteel extra inhoud aan het downloaden van internet. Koppel voorlopig uw internetverbinding los (schakel de router uit / koppel de ethernetkabel los) en wacht een paar minuten om te controleren of dit helpt.

Uw computer opnieuw instellen

Het resetten van de stroom kan alle informatie in uw computergeheugen wissen zonder uw gegevens te beschadigen. Het is handig om die corruptieproblemen op uw computer op te lossen en u uit de lus te halen van “Windows gereed maken”.

Om dit te doen, moet u eerst uw pc met kracht afsluiten en vervolgens alle externe apparaten verwijderen, inclusief stroomkabel, VGA-kabel, toetsenbord en muis enz. Houd nu de aan / uit-knop 30 seconden ingedrukt, dat is alles, sluit nu alleen toetsenbord en muis aan en start Windows-controle systeem startte normaal zonder vast te zitten bij het krijgen van Windows Ready-scherm.

Ook als u een laptopgebruiker bent, moet u de oplader opnieuw krachtig uitschakelen. Verwijder nu de batterij uit de laptop en houd de aan / uit-knop een paar seconden ingedrukt om de stroom uit de laptop te halen. Sluit nu alleen de oplader aan en zet vervolgens uw laptop of pc aan. En die schermfout (Getting Ready) is volledig verdwenen en u zou op het inlogscherm moeten zijn.

Windows 10 Opstartherstel uitvoeren

Omdat het systeem door dit probleem vastloopt bij het verkrijgen van het Windows Ready-scherm, en voorkomt dat u op de normale manier volledig toegang krijgt tot uw bureaublad. Die oorzaak voor Windows Startup-reparatie is de beste oplossing om de opstartproblemen op te lossen die voorkomen dat Windows start en vastloopt om zich klaar te maken.

Om opstartreparatie uit te voeren, moet u opstarten vanaf Windows 10 opstartbare USB / DVD. Als je die nog niet hebt, maak er dan een aan via de volgende link. Wanneer u klaar bent met de installatiemedia, plaatst u deze en drukt u op de aan / uit-knop om uw computer op te starten. Druk nu op de F8 of F10 toets (afhankelijk van uw systeem) om toegang te krijgen tot het opstartmenu van uw systeem. Kies vervolgens de optie Opstarten, selecteer USB of DVD volgens de gebruikte media.

Vervolgens ziet u het Windows-installatiescherm op uw computer. Sla het eerste scherm over en klik in het volgende scherm op Repareer je computer optie. Dit zal Windows herstarten klik op Problemen oplossen > Geavanceerde opties en klik vervolgens op de Opstartreparatie optie.

Laat het opstarten repareren om het proces volledig te diagnosticeren. Nadat het reparatieproces is voltooid, worden de vensters opnieuw opgestart en normaal gestart. Als het reparatieproces resulteert in opstartreparatie, kon uw pc niet worden gerepareerd of als automatische reparatie uw pc niet kon repareren, volgt u de volgende stap.

Verwijder recent geïnstalleerde Windows-updates

Als opstartreparatie deze opstartproblemen niet kon oplossen, en opnieuw Windows Stuck Getting Windows Ready-scherm dat ervoor zorgt dat we moeten opstarten in de veilige modus en de recent geïnstalleerde updates moeten verwijderen. Ga opnieuw naar geavanceerde opties, klik op opstartinstelling -> Klik op Opnieuw opstarten -> Druk vervolgens op F4 om toegang te krijgen tot de veilige modus en F5 om toegang te krijgen tot de veilige modus met netwerken, zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.

Na het opstarten in de veilige modus van Windows 10, open Controlepaneel en ga dan naar Programma’s en selecteer vervolgens Programma’s en functies optie. Klik in het linkerdeelvenster van het venster Programma’s en onderdelen op de Geïnstalleerde update bekijken optie. Nu ziet u de lijst met alle geïnstalleerde updates. Selecteer de recent geïnstalleerde updates die ertoe leiden dat Windows 10 Windows klaarmaakt, vastgelopen probleem en Verwijderen hen.

Na het verwijderen van de updates die het probleem veroorzaakten, verlaat u de veilige modus en herstarten uw Windows 10-pc in de normale modus. Nu zou u geen Windows 10-updateproblemen moeten tegenkomen, zoals Windows gereed maken Schakel uw computerscherm niet uit dat vastzit na de update.

Windows-updatecomponenten resetten

Als opstarten repareren en verwijderen van recent geïnstalleerde updates het probleem niet kon oplossen en opnieuw Windows 10 vastloopt Windows gereed maken Zet uw computer dan niet uit Reset de Windows Update-componenten wat erg handig kan zijn om bijna alle problemen met Windows-updates op te lossen.

Open opnieuw in veilige modus Windows-services en controleer of Windows Update-service, BITS en sysmain-service niet actief zijn. Als het actief is, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u stoppen. Open nu C:\windows hier en zoek de map met de naam Software distributieKlik er met de rechtermuisknop op en hernoem de map als SoftwareDistribution.old.

Start nu Windows opnieuw en controleer de volgende start Windows start normaal zonder vastgelopen updates te installeren.

Voer een systeemherstel uit

Als de bovenstaande methoden (opstartreparatie, recente Windows-updates verwijderen, Windows Update-cache opnieuw instellen) nog steeds niet in staat zijn om het probleem met Windows 10 op te lossen om Windows gereed te maken, dan kunt u gewoon voor systeemherstel gaan. Omdat Windows vastzit bij het gereedmaken van het scherm en voorkomen dat u toegang krijgt tot het normale bureaublad, waardoor u opnieuw moet toegang tot geavanceerde optie om systeemherstel uit te voeren.

Opmerking: Houd er rekening mee dat herstellen geen invloed heeft op uw persoonlijke bestanden, maar dat het apps, stuurprogramma’s en updates verwijdert die zijn geïnstalleerd nadat het herstelpunt is gemaakt.

Open eerst de geavanceerde opties en klik op systeemherstel zoals hieronder weergegeven en braak. Selecteer een recent systeemherstelpunt dat u hebt gemaakt en volg de instructies op het scherm om de proces voor systeemherstel.

Het uitvoeren van bovenstaande oplossingen is meestal (bijna 99%) opgelost “Windows gereed maken, zet uw computer niet uit” maar helaas, als je nog steeds het probleem hebt, dan Windows 10 opnieuw installeren is de laatste en laatste optie om uw systeem weer correct te laten werken.

Hebben deze oplossingen geholpen om het probleem op te lossen “Windows gereed maken, zet uw computer niet uitLaat ons weten welke optie voor jou werkte. Als u problemen ondervindt om deze oplossingen toe te passen, kunt u deze bespreken in de onderstaande opmerkingen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like