Opgelost: Windows kan geen verbinding maken met de printerfout 0x000000c1 of 0x00000214

Soms kan het bij het verbinden of installeren van gedeelde netwerkprinters mislukken met de fout “Windows kan geen verbinding maken met de printer” en geeft foutcode zoiets als “0x000000c1” en “0x00000214”. Het probleem kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, zoals de Print Spooler-service of het printerstuurprogramma. Bovendien kunnen beschadigde registersleutels of systeembestanden u ook tot te veel onaangename problemen leiden, waaronder deze specifieke of het probleem “windows can connect to the printer 0x000000c1”. En door het printerstuurprogramma bij te werken en de Print Spooler-service opnieuw te starten, kan het probleem waarschijnlijk worden opgelost. Als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, leest u hier hoe u het probleem kunt oplossen.

Kan printer windows 10 niet installeren

Zorg er allereerst voor dat alle stopcontacten van de printer goed werken. Als u een gedeelde printer op een netwerk gebruikt, zorg er dan voor dat elektrische poorten, aan/uit-schakelaars, router en alle aangesloten hardware goed werken.

Als u een draadloze printer gebruikt, vink dan de optie Draadloos van de printer aan (blauw pictogram). Dit moet altijd ingeschakeld blijven.

Start Windows 10 schone opstartstatus en probeer de printer toe te voegen/installeren die waarschijnlijk helpt het probleem op te lossen als een serviceconflict van een derde partij verhindert dat de printer wordt geïnstalleerd.

Schakel de antivirus-firewall tijdelijk uit en probeer de printer toe te voegen.

Zorg er ook voor dat de nieuwste Windows-updates op uw pc zijn geïnstalleerd die helpen als een eerdere bug of een ouder netwerkstuurprogramma de verbinding met de printer op Windows 10 verhindert.

Start de Print Spooler-service opnieuw

Als de print spooler-service om welke reden dan ook niet is gestart of niet meer reageert, kan dit de afdrukfunctie stoppen of kunnen er verschillende foutmeldingen verschijnen tijdens het aansluiten van de printer. Controleer en start de print spooler-service opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken met de printer.

Ga naar Zoeken en typ services.msc in het tekstvak. Klik op het bovenste resultaat om het venster Services te openen. Scroll naar beneden en zoek de optie Print Spooler in de lijst. Als de print spooler-service wordt weergegeven, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw de print spooler-service is niet gestart, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. Wijzig hier het statustype in Automatisch en start de service. Tik vervolgens op de knop OK om de wijzigingen op te slaan en de actieve apps te sluiten. bevestig de wijzigingen.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor printers uit, die fouten met betrekking tot bestanden, stuurprogramma’s of andere detecteert en automatisch herstelt tijdens het uitvoeren van een specifieke taak.

Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen in het Power-menu. Ga naar de categorie Update en beveiliging, klik op Problemen oplossen in het linkerdeelvenster. Klik in het rechterdeelvenster op de optie Printer. Druk vervolgens op Probleemoplosser uitvoeren om dit hulpprogramma te laten beginnen.

Volg de instructies op het scherm totdat de overige processen zijn voltooid. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en kijkt u of de fout 0x00000c1 is opgelost of niet tijdens het verbinden met een netwerkprinter.

Printerstuurprogramma bijwerken

In bepaalde gevallen kan de aanwezigheid van het incompatibele stuurprogramma ook leiden tot de Kan printerfout 0x00000c1 niet installeren. Vooral als u deze fout krijgt na een recente Windows-update, kunnen de volgende stappen zeer nuttig zijn.

Opmerking: Maak een herstelpunt voordat u de volgende stappen uitvoert.

Open de Windows Services-console met behulp van services.msclocate print spooler, klik er met de rechtermuisknop op selecteer stop, gebruik nu toetsenbord Windows + E om bestandsverkenner te openen Ga vervolgens naar C:\\Windows\\System32\\Spool\\PrintersHier klik met de rechtermuisknop op de printers en selecteer de optie Verwijderen. Ga nu naar C:\\Windows\\System32\\Spool\\Drivers\\w32x86 en verwijder ook de map w32x86.

Open nu de Windows-registereditor en navigeer naar het volgende pad.HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Control\\Print\\Environments\\Windows x64\\Drivers\\Version-xOpmerking: Vervang Windows NT x86 als u 32-bits Windows hebt 10 installedHier verwijder alle printerregistervermeldingen en start uw pc opnieuw op

Probeer nu opnieuw verbinding te maken met de gedeelde netwerkprinter, hoop dat dit deze keer lukt.

Welnu, als u een lokale printer hebt en de foutmelding Kan printerfout 0x00000c1 krijgen, raden we u aan de website van de printerfabrikant te bezoeken, de nieuwste stuurprogrammaversie voor uw printermodel te downloaden en hetzelfde te installeren met beheerdersrechten.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like