Opgelost: Windows kan een van de bestanden in dit thema niet vinden windows 10

Soms ziet u ongevraagd de foutmelding “Een thema opslaan” “Windows kan een van de bestanden in dit thema niet vinden” op uw Windows 10-computer. Zelfs als u op ja of nee klikt, kan de pop-up opnieuw verschijnen. Deze fout is gegenereerd door SettingSyncHost.exe (Host Process for Setting Synchronization) wanneer het uitvoerbare bestand SettingSyncHost.exe uw thema niet op de machine kan synchroniseren. Nogmaals, het probleem met het actieve thema kan deze fout ook veroorzaken “Windows kan een van de bestanden in dit thema niet vinden” in Windows 10.

Door het huidige actieve thema te wijzigen, Aangepaste schermbeveiliging uit te schakelen of Themasynchronisatie op uw pc uit te schakelen, kunt u waarschijnlijk het probleem oplossen.

Het actieve thema wijzigen

Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op uw bureaublad en klik op Personaliseren Of open instellingen met Windows-toets + I, klik op PersonalisatieKies in het menu aan de linkerkant Thema’s en selecteer daar een alternatief themaKlik op Krijg meer thema’s in de Microsoft Store om een ​​nieuw thema te downloaden

Verwijder nu het problematische thema volgens de onderstaande stappen.

Druk op Windows-toets + R, typ %windir%\Bronnen\Thema’s en klik op ok, hierdoor wordt de map geopend waarin de themabestanden zich bevinden, klik met de rechtermuisknop op het problematische thema en selecteer verwijderen.

De themasynchronisatie uitschakelen

Als u themasynchronisatie in Windows 10 uitschakelt, wordt het thema niet meer gesynchroniseerd. Stop dus met verzenden. Windows kan een van de bestanden in dit thema-foutbericht niet vinden. Laten we het synchroniseren van thema’s de volgende stappen hieronder uitschakelen:

Klik op de Start-knop en ga naar InstellingenKlik op Accounts en vervolgens Synchroniseer uw instellingen. Schakel in de kolom individuele synchronisatie-instellingen Thema’s uit.

De aangepaste schermbeveiliging uitschakelen

Nog steeds hulp nodig? probeer de Custom Screensaver uit te schakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen, klik op Personalisatie en vergrendelscherm in volgorde. Scroll naar beneden en klik op Instellingen schermbeveiliging. Selecteer hier in het vervolgkeuzemenu Geen voor de schermbeveiliging. Als u klaar bent, klikt u op Toepassen en vervolgens op de OK-knop.

Voer daarnaast Windows uit DISM herstel gezondheid commando en hulpprogramma voor systeembestandscontrole die het probleem helpen oplossen als beschadigde ontbrekende systeembestanden die het probleem veroorzaken.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like