Opgelost: Windows Installer werkt niet goed in Windows 10

Windows Installer is een kernservice op Microsoft Windows die de installatie of verwijdering van alles in het Windows-systeem beheert, inclusief apps, functies en vele andere dingen. Als het om onverwachte redenen kapot gaat of het Windows-installatieprogramma niet meer werkt, zit je met nieuwe installaties en zelfs upgrades van apps. En terwijl u probeert een programma te installeren of te verwijderen, ziet u mogelijk een foutmelding “Windows Installer Service kon niet worden geopend”, “Er is een probleem met dit Windows Installer-pakket”, “Het installatiepakket kan niet worden geopend”, en meer.

Pro-tip: als u geen software kunt installeren die van internet is gedownload, verschijnt de fout “Installatiepakket kon niet worden geopend” dan is het waarschijnlijk een beveiligingsprobleem. Windows-systeem blokkeerde de toepassing omdat het ze niet vertrouwt. Om dit probleem op te lossen, moet u het deblokkeren of uw antivirus uitschakelen

Windows-installatieprogramma werkt niet Windows 10

Er is geen exacte reden waarom het Windows-installatieprogramma niet werkt. Als u bepaalde toepassingen niet kunt installeren vanwege het foutbericht Windows Installer Service kan niet worden geopend, pas dan de onderstaande oplossingen toe.

De eerdere versie van de software verwijderen

Als je krijgt fout 1719 windows installer kan niet worden geopend terwijl u een nieuwe toepassing installeert, vink dan aan of u al een oudere versie van het programma hebt dat u op uw computer wilt installeren. Omdat meestal de oude versie van software altijd tot onverwachte problemen leidt.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op OK om Programma’s en onderdelen te openen Zoek het programma dat u wilt verwijderen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens verwijderen in het contextmenu. Volg de instructies op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien en start uw pc opnieuw op. Probeer nu het programma opnieuw te installeren om te controleren of de fout 1719 Windows Installer-service niet kon worden geopend, is opgelost.

Microsoft Installer-service starten

Als de Windows Installer-service is gestopt of niet is gestart vanwege een onbekende reden, kan het zijn dat Windows Installer Service niet kan worden geopend tijdens het installeren/verwijderen van programma’s op het Windows-systeem. U moet de Windows Installer-service handmatig starten om het probleem op te lossen.

Start Windows Installer Service met behulp van de opdrachtprompt

Typ cmd in het Windows-zoekvak en klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt, selecteer “Als administrator uitvoeren”. Typ opdracht netstart MSIserver en druk op Enter.

Start Windows Installer met behulp van de Windows Service-console

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, scroll naar beneden en zoek Windows Installer en controleer de status ervan. Als het niet actief is, klikt u met de rechtermuisknop op Windows Installer en selecteert u “Start”. Als het al actief is, klikt u met de rechtermuisknop selecteer in Windows Installer opnieuw opstarten.

Registreer Microsoft Installer Service opnieuw

Krijgt u nog steeds de foutmelding “Windows Installer Service kan niet worden geopend” tijdens het installeren van programma’s op het Windows-systeem? probeer de Microsoft Installer-service opnieuw te registreren.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de volgende opdrachten uit en druk na elke opdracht op Enter. Als u klaar bent, verlaat u de opdrachtprompt en start u uw pc opnieuw op.

%windir%\system32\msiexec.exe /unregister
%windir%\system32\msiexec.exe /regserver
%windir%\syswow64\msiexec.exe /unregister
%windir%\syswow64\msiexec.exe /regserver

Installeer Windows Installer opnieuw

Nog steeds hulp nodig? probeer Windows Installer opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen om de Windows Installer-service te herstellen, de fout kan niet worden geopend in Windows 10.

Zoek naar cmd in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, typ vervolgens de volgende opdracht en druk op Enter na elke opdracht

cd %windir%\system32
ren msi.dll msi.old
ren msiexec.exe msiexec.old
ren msihnd.dll msihnd.old

Als u klaar bent, sluit u de opdrachtprompt met behulp van de exit-opdracht en start u uw computer opnieuw op. Ga vervolgens naar de officiële website van Microsoft en download de nieuwste Windows Installer. Dubbelklik op het bestand om de installatie te starten en volg de instructies op het scherm zodra u klaar bent, start uw computer opnieuw op. Probeer nu het programma dat u nodig hebt te installeren en controleer of het probleem dat Windows Installer niet werkt is opgelost.

Voer daarnaast de opdracht DISM (Deployment Image Servicing and Management) en het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat de gezondheid van Windows controleert en ontbrekende systeembestanden herstelt met de juiste.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het Windows-installatieprogramma dat niet goed werkt op Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder,

Lees ook;

0 Shares:
You May Also Like