Opgelost: Windows driver foundation (wudfhost.exe) Hoog CPU-gebruik op Windows 10

Windows Driver Foundation (WUDFHost.exe), formeel bekend als Windows Driver Framework, is een set Microsoft-bibliotheken en -hulpprogramma’s die de complexiteit van het schrijven van Windows-stuurprogramma’s helpen verminderen. Het duwt de bestuurder naar de gebruikersmodus en het is belangrijk voor de systeemstabiliteit. Maar verschillende gebruikers melden dat het CPU-gebruik 99%-100% bereikt in taakbeheer, “Windows Driver Foundation” bovenaan de lijst staan. Welnu, Windows Driver Foundation is mogelijk aanwezig met een andere naam in Taakbeheer, zoals: wudfhost.exe of User-mode Driver Framework (UMDF).

Als Windows Driver Foundation een groot deel van de CPU in beslag neemt, de batterij van de laptop leegmaakt of Windows 10 soms bevriest, hier hoe u de Windows Driver Foundation kunt repareren of WUDFHost.exe Hoog CPU-gebruik probleem op windows 10.

WUDFHost.exe Hoog CPU-gebruik

Laten we eerst onnodige randapparatuur zoals USB-apparaten of externe HDD loskoppelen en de status van het probleem controleren.

Start Windows 10 schone opstartstatus die helpt bepalen of service van derden de oorzaak is: WUDFHost.exe Hoog CPU-gebruik probleem.

Windows 10 updaten

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsverbeteringen en bugfixes. Door de nieuwste Windows-updates te installeren, worden ook eerdere problemen opgelost. Zorg er daarom voor dat op uw computer de nieuwste Windows-updates zijn geïnstalleerd en dat deze up-to-date is.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en controleer vervolgens op updates Dit zal controleren op en downloaden, de nieuwste Windows-updates installeren van de Microsoft-server. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen en de status van wudfhost te controleren. exe windows driver foundation probleem met hoog cpu-gebruik.

Voer de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit

Voer de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit die Windows Driver Foundation diagnosticeert en automatisch oplost met behulp van een hoog CPU-probleem op uw computer.

De eenvoudigste manier om de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit te voeren, is door op Windows-toets + R te drukken, typ msdt.exe -id MaintenanceDiagnostic en klik op ok en volg de instructies op het scherm.

U kunt ook de probleemoplosser voor systeemonderhoud uitvoeren vanuit de onderstaande lijst met ingebouwde probleemoplossers.

Open het configuratiescherm, stel de configuratieschermweergave in op grote pictogrammen en klik op Problemen oplossen. Klik aan de linkerkant op de link Alles weergeven, scrol omlaag en zoek Systeemonderhoud. Voer de probleemoplosser uit en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit

Wanneer de systeembestanden van uw computer beschadigd zijn of ontbreken, kunt u een Windows 10 Hoog CPU-gebruiksprobleem ervaren of wudfhost.exe 100 CPU-gebruik. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit dat de ontbrekende beschadigde systeembestanden diagnosticeert en herstelt met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer eerst de opdracht DISM restore health uit DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth die helpen bij het controleren van de beeldstatus van Windows 10, voer vervolgens de opdracht uit sfc /scannow dit zal scannen op beschadigde systeembestanden, indien gevonden, herstel ze met de juiste. Zodra het scanproces is voltooid, start u uw pc 100% opnieuw op en controleert u de status van dit probleem.

Windows Driver Foundation-service uitschakelen

druk op Windows-toets en R samen typen services.msc en klik ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, Scroll naar beneden en zoek Windows Driver Foundation – User-mode Driver Framework, klik er met de rechtermuisknop op en kies Eigenschappen. Verander hier het opstarttype in Uitgeschakeld of Handmatig en klik op stop de service naast service status.Klik op toepassen en ok, controleer nu de status van het probleem Windows driver foundation hoog cpu-gebruik.

Stuurprogramma voor netwerkadapter opnieuw installeren

Oude verouderde of beschadigde stuurprogramma’s veroorzaken ook problemen met Windows 10 Hoog CPU-gebruik. Volgens verschillende gebruikers die het stuurprogramma van de netwerkadapter verwijderen en opnieuw installeren, kunnen ze het probleem met het hoge CPU-gebruik van de Windows-stuurprogramma’s op Windows 10 oplossen.

Opmerking: van toepassing op zowel het stuurprogramma voor de draadloze als de ethernet-netwerkadapter.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster met netwerkverbindingen geopend. Zoek hier uw actieve netwerkadapter en noteer de naam van het stuurprogramma (voor mij de Realtek PCIe GbE-familiecontroller)

Druk nu op Windows-toets + X en selecteer Apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek en vouw het gedeelte “Netwerkadapters” uit Klik met de rechtermuisknop op de problematische adapter en klik vervolgens op “Apparaat verwijderen”Klik nogmaals op de-installeren wanneer daarom wordt gevraagd bevestiging en start uw pc opnieuw op.

Nadat uw computer is opgestart, wordt het netwerkstuurprogramma opnieuw geïnstalleerd. Als u het stuurprogramma niet kunt zien dat op uw computer is geïnstalleerd, zelfs niet nadat u uw systeem opnieuw hebt opgestart:

    Open apparaatbeheer met devmgmt.mscklik op “Actie” en vervolgens op “Scannen op hardwarewijzigingen”.

of bezoek de site van de fabrikant van het apparaat om het nieuwste stuurprogramma voor de netwerkadapter te downloaden en te installeren.

Nieuwe gebruikersaccount aanmaken

Bovendien is er een kans dat het gebruikersprofiel is beschadigd en dat dit 100 CPU-gebruik veroorzaakt in Windows 10. Maak een nieuw gebruikersaccount, log in met een nieuw aangemaakt gebruikersaccount en controleer de status van 100 CPU-gebruik op Windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like