Opgelost: Windows 10 zwart scherm met cursor na slaapstand

Is het je opgevallen dat het scherm van de Windows 10 Laptop zwart blijft nadat de computer uit de slaapstand is gehaald? Of zou de computer niet uit de slaapstand komen na de Windows 10 21H1-update? Dit kan het gevolg zijn van verouderde beeldschermstuurprogramma’s of onjuiste instellingen voor het energiebeheerschema. Een aantal gebruikers meldt “Windows 10 zwart scherm met cursor na slaapstand

Werk de weergave (grafische) driver bij, herstel de standaardinstellingen van het energieplan, het uitschakelen van de optie Snel opstarten en de slaapstand lost waarschijnlijk het probleem voor u op.

Windows 10 zwart scherm met cursor na slaapstand

Zorg er allereerst voor dat Windows de nieuwste cumulatieve updates op uw apparaat heeft geïnstalleerd.

Als u vastzit op een zwart scherm, drukt u op Alt + Ctrl + Del en selecteert u taakbeheer, klikt u op bestand, voert u een nieuwe taak uit, typt u hier explorer.exe en vinkt u aan bij het maken van deze taak met beheerdersrechten. Wanneer u op ok klikt, wordt het normale scherm wakker. sluit Windows niet geforceerd af en bij de volgende start braakliggende oplossingen hieronder om het probleem met het zwarte scherm van Windows 10 te voorkomen.

Probeer ook dit: Als u een laptop gebruikt, koppelt u de voedingsadapter los en haalt u deze uit de batterij. Houd vervolgens de aan / uit-knop ingedrukt en wacht even. Plaats de batterij terug, sluit deze aan en start uw computer opnieuw op.

Slaapstand inschakelen Windows 10

Ga als volgt te werk om Hybrid Shutdown uit te schakelen:

    Open het configuratiescherm, zoek en open energie-opties.Hier Klik aan de linkerkant van het venster op Kies wat de aan / uit-knop doetKlik vervolgens op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn, onder Aan / uit-knoppen definiëren en wachtwoordbeveiliging inschakelenVanuit de ingeschakelde opties onder de Schakel het selectievakje Snel opstarten inschakelen (aanbevolen) uit om Hybrid Shutdown uit te schakelen. Klik op de knop Wijzigingen opslaan om de gewijzigde instellingen op te slaan. Sluit het venster Energiebeheer wanneer u klaar bent.

Voer de probleemoplosser voor stroom uit

Voer ook de ingebouwde probleemoplosser voor stroomvoorziening en controleer of het probleem kan worden opgelost. Probleemoplosser voor stroom helpt bij het oplossen van elk probleem met de energie-instellingen van de computer.

Volg de onderstaande stappen om de probleemoplosser voor stroom uit te voeren:

    Type instellingen voor probleemoplossing op het tabblad Zoeken en selecteer Probleemoplossing in de zoekresultaten.scroll naar beneden en zoek naar de optie StroomSelecteer de optie Energie en klik op De probleemoplosser uitvoeren Hiermee worden problemen met de energie-instellingen van uw computer gevonden en opgelost die voorkomen dat Windows wordt geactiveerd na de slaapstand.

Standaardinstellingen energiebeheer herstellen

Herstel de standaardinstellingen van het energieplan is een andere effectieve manier om “windows 10 zwart scherm na inactiviteit” te herstellen

    Zoek naar Configuratiescherm en selecteer het eerste resultaat. Klik op de Energiebeheer icon.Klik op Planinstellingen wijzigen.Selecteer de optie “Standaardinstellingen voor dit abonnement herstellen”.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeert u methode 2,

Een energieplan maken

    weer open Controlepaneel, Klik op de EnergiebeheerKlik waar het staat “Maak een energieplan” in het gebied aan de linkerkant van het venster Energiebeheer. Selecteer een energiebeheerschema om mee te beginnen, zoals: “Evenwichtig” of “Hoge prestaties” en klik vervolgens op “Volgende.”Selecteer het aantal minuten dat u zowel het beeldscherm als de computerslaapstand wilt en klik vervolgens op“Creëren.”Laten we eens kijken of dit helpt om het probleem voor u op te lossen.

Beeldschermstuurprogramma’s bijwerken

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, raden we u ten zeerste aan om de stuurprogramma’s van uw beeldschermadapter bij te werken. Dit zou het probleem waarschijnlijk voor u moeten oplossen.

    Selecteer de Start-knop, typ Apparaatbeheer en selecteer het vervolgens in de lijst met resultaten. Vouw het stuurprogramma voor de beeldschermadapter uit, klik er met de rechtermuisknop op (of houd ingedrukt) en selecteer Stuurprogramma bijwerken. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware. Als Windows geen nieuw stuurprogramma vindt, kunt u er een zoeken op de website van de fabrikant van het apparaat en hun instructies volgen.

Hebben deze oplossingen geholpen om het zwarte scherm van Windows 10 met cursor te herstellen na de slaapstand of ideaal? laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like