Opgelost: Windows 10 wifi-probleem “Kan geen verbinding maken met dit netwerk” 2022

WiFi-internetverbinding verbroken, kan geen verbinding maken of kan geen verbinding maken met deze netwerkfout tijdens verbinding met een wifi-netwerk? Dit wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een onjuiste netwerkconfiguratie, het probleem met de wifi-netwerkadapter of geïnstalleerde driver voor de wifi-adapter is verouderd, incompatibel met de huidige Windows 10-versie. Hier eenvoudige oplossingen om het wifi-probleem op te lossen – windows 10 kan geen verbinding maken met dit netwerk of windows kon geen verbinding maken met dit netwerkprobleem.

Windows 10 kan geen verbinding maken met dit netwerk

Start uw netwerkapparaten (router, modem of laptop) opnieuw op die het probleem helpen oplossen als een tijdelijke storing verhindert dat Windows 10 verbinding maakt met het wifi-netwerk.

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit (indien geïnstalleerd) of verwijder VPN indien geconfigureerd op uw apparaat en probeer verbinding te maken met de wifi-netwerkcontrole om te slagen.

Start Windows 10 om de opstartstatus op te schonen en probeer verbinding te maken met het wifi-netwerk. Als een softwareconflict van derden het probleem veroorzaakt, voer dan een schone start uit, los het probleem op.

Vergeet de draadloze verbinding

Als je een foutmelding krijgt, wil je misschien je draadloze verbinding “vergeten” om dit probleem op te lossen. Ga als volgt te werk om het draadloze netwerk op Windows 10 te vergeten:

    Open de app Instellingen en ga naar Netwerk en internet. Ga naar het gedeelte Wi-Fi en klik op Wi-Fi-instellingen beheren. Scroll naar beneden naar Bekende netwerken beheren, selecteer uw draadloze netwerk en klik op Vergeten. Nadat u dat hebt gedaan, maakt u verbinding met hetzelfde draadloze netwerk weer.

Netwerkdiagnoseprogramma uitvoeren

Wanneer u een probleem ondervindt met de netwerk- en internetverbinding, is het uitvoeren van de probleemoplosser voor ingebouwde netwerkadapters waarschijnlijk een goede oplossing die automatisch de problemen detecteert en verhelpt die voorkomen dat uw pc verbinding maakt met het netwerk en wifi.

Druk op de Windows-toets + I om de Windows-instellingen te openen. Klik vervolgens op Netwerk en internet en selecteer vervolgens Probleemoplosser voor netwerken.

Dit zal het probleem met betrekking tot netwerk en internet diagnosticeren.Tijdens het proces controleert de probleemoplosser de compatibiliteit van het netwerkadapterstuurprogramma, de netwerkconfiguratie enz. Welnu, wacht tot u het probleemoplossingsproces voltooit en start Windows opnieuw. Laten we proberen opnieuw verbinding te maken met de WiFi-netwerkcontrole het is aangesloten.

Installeer het stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw

Incompatibele, verouderde stuurprogramma’s voor netwerkadapters veroorzaken meestal dit soort problemen. Als de probleemoplosser voor netwerken het probleem niet heeft opgelost, raden we u ten zeerste aan het stuurprogramma van de netwerkadapter bij te werken of opnieuw te installeren met de nieuwste versie.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok, hiermee wordt apparaatbeheer geopend, alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven, netwerkadapters uitgevouwen, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde wifi-stuurprogramma, selecteer verwijderen. Vink het vinkje aan bij Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en klik op Verwijderen om het verwijderen van het stuurprogramma te bevestigen. Als u klaar bent, start u Windows opnieuw op. Bij de volgende start installeert u automatisch het basisstuurprogramma voor de netwerkadapter voor u. Probeer nu verbinding te maken met het WiFi-netwerk.

Als de bovenstaande stappen niet werken, probeer dan de stuurprogramma’s te downloaden en te installeren vanaf de website van de fabrikant.

Installeer het stuurprogramma handmatig

U kunt het stuurprogramma ook handmatig installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Open opnieuw Apparaatbeheer en zoek uw netwerkadapter. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Stuurprogramma bijwerken. Klik op Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken.

Klik nu op Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma’s op mijn computer.

Zorg ervoor dat Toon compatibele hardware niet is aangevinkt. Zoek de fabrikant van uw netwerkadapter en selecteer het stuurprogramma dat u wilt installeren.

Nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op en probeert u opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk.

Opdrachten voor netwerkprobleemoplossing gebruiken

Als u de bovenstaande oplossingen toepast, kan Windows 10 geen verbinding maken met dit netwerkprobleem. U kunt de opdrachten voor netwerkprobleemoplossing uitvoeren. Wat kan helpen om dit soort problemen op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit. Start daarna Windows opnieuw en vink Kunt u verbinding maken met het WiFi-netwerk?

netsh winsock resetnetsh int ip resetipconfig /flushdns

IPv6 uitschakelen

Schakel het IPv6-protocol uit volgens de onderstaande stappen en probeer opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok. Dit opent het venster met netwerkverbindingen. Zoek uw actieve wifi- of ethernetadapter, klik er met de rechtermuisknop op en kies Eigenschappen. Zoek onder eigenschappen in het venster internetprotocolversie 6 (IPv6) en verwijder het vinkje. Klik op OK en controleer of het probleem is opgelost .

Instellingen voor energiebeheer wijzigen

Open Apparaatbeheer en ga naar het gedeelte Netwerkadapters. Zoek uw draadloze adapter en klik er met de rechtermuisknop op. Kies Eigenschappen in het menu. Navigeer naar het tabblad Energiebeheer. Schakel het vinkje uit De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen en de wijzigingen op te slaan.

Netwerkreset (alleen Windows 10-gebruikers)

Als niets anders heeft gewerkt, zou een netwerkreset waarschijnlijk helpen. Dit is de meest waarschijnlijke oplossing die netwerkadapters opnieuw installeert en netwerkcomponenten instelt op de standaardinstellingen en oplossingen als u verbindingsproblemen ondervindt. Persoonlijk vond ik Performing netwerk reset om dit probleem voor mij op te lossen. Ik raad u aan het te proberen, maar maak eerst een systeemherstelpunt voordat u een netwerkreset uitvoert.

Druk op de sneltoets Venster + I om de app Instellingen te openen. Selecteer de optie Netwerk en internet en blader vervolgens naar de optie voor Netwerkreset. Klik erop en start de reset en wacht tot de taak is voltooid. Daarna zal uw Windows 10-computer herstart worden.

Probeer nu bij de volgende start verbinding te maken met het wifi-netwerk en ik ben er 100% zeker van dat je deze keer succesvol verbinding krijgt. Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Kan geen verbinding maken met dit netwerk fout op Windows 10, 8.1 en 7 computers? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like